Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 18 липня 2022, 10:03
7651
5

Аварія у Греції. День 144 Український Ан-12 розбився з небезпечним вантажем

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за неділю, 17 липня

| Оновлено 18 липня 2022, 10:03
7651
5
Аварія у Греції. День 144 Український Ан-12 розбився з небезпечним вантажем
AirHistory. Борт Ан-12, який зазнав аварії

144-й день війни. 17 липня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 17 липня

23:59. Зеленський прокоментував рішення щодо Венедиктової та Баканова

Президент Володимир Зеленський заявив, що великий обсяг злочинів проти нацбезпеки та зв'язків представників силових структур зі спецслужбами рф ставить серйозні питання до керівників.

«Зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораційної діяльності працівників органів прокуратури, органів досудового розслідування, інших правоохоронних органів. У 198 провадженнях відповідним особам оголошено про підозру. Зокрема, понад 60 працівників органів та СБУ залишилися на окупованій території та працюють проти нашої держави.

Такий масив злочинів проти основ національної безпеки держави та зв'язків, зафіксованих між працівниками силових структур України та спецслужбами рф, ставлять дуже серйозні питання відповідним керівникам. Кожен із таких питань отримає належну відповідь.

Сьогодні я ухвалив рішення про усунення з посади генерального прокурора та про звільнення голови Служби безпеки України».

22:00. Зеленський усунув від посади Венедиктову і звільнив Баканова

Президент Володимир Зеленський усунув з посади генпрокурора Ірину Венедиктову та звільнив голову СБУ Івана Баканова.

Ірину Венедиктову усунуто з посади генерального прокурора відповідно до частини другої статті 11 закону Про правовий режим військового стану, йдеться в указі.

Іншим указом Зеленський поклав виконання обов'язків генерального прокурора на заступника генпрокурора Олексія Симоненка.

Також своїм указом президент звільнив Івана Баканова від виконання обов’язків голови Служби безпеки України.

20:00. Зведення Генштабу: ЗСУ відбили штурми і завдали ворогові втрати на двох напрямках

ЗСУ відбили штурми окупантів на Слов'янському та Бахмутському напрямках та завдали втрат росіянам.

18:30. медведєв загрожує Україні судним днем ​​за удар по Криму, Подоляк йому відповів

Заступник голови радбезу рф дмітрій медведєв загрожує Україні судним днем ​​у разі удару по Криму. В Офісі президента України відповіли, що Медведєв викликає лише жалість.

медведєв: «Окремі екзальтовані криваві клоуни, які там вискакують періодично з якимись заявами, ще й намагаються загрожувати нам, маю на увазі напад на Крим, тощо. Якщо щось подібне станеться, для них усіх там миттєво настане судний день, дуже швидкий і важкий, сховатися буде дуже складно».

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк назвав медведєва маленькою забутою історією людиною, яка викликає лише жалість:

«Портрет сучасної росії – це дмитро медведєв, який загрожує комусь судним днем. Маленька забута історією людина, яка намагається здаватися серйозною і страшною, а насправді викликає тільки жалість. «Ще трохи, і я вам усім покажу!» Покажете, що? Вб'єте чергову дитину?»

17:00 У Запоріжжі пролунала серія вибухів, загорілися поля

У Запоріжжі чули кілька вибухів, в області виникли пожежі через обстріл з РСЗВ населених пунктів на лінії зіткнення.

Запорізька обласна військова адміністрація: «Близько 14:00–15:00 в обласному центрі було чутно серію вибухів. Ворог лупить із реактивних систем залпового вогню за деякими населеними пунктами на лінії зіткнення.

За попередньою інформацією, постраждалих загиблих немає. Інфраструктура руйнування не зазнала. Виникла пожежа на кількох полях».

16:10. Український літак, що розбився в Греції, віз оборонний вантаж в Бангладеш

Міністр оборони Сербії Небойша Стефанович підтвердив, що український літак Ан-12, який зазнав катастрофи у Греції, перевозив оборонну продукцію сербського виробництва.

«Літак вилетів близько 20:40 з міста Ніш і перевозив близько 11,5 тонн продукції нашої оборонної промисловості до кінцевого замовника в Бангладеш. Замовником виступило Міністерство оборони Бангладеш».

Рейс мав здійснити технічні посадки в Аммані, Ер-Ріяді та Ахмедабаді, а його кінцевим пунктом призначення має бути місто Дакка – столиця Бангладеш.

Стефанович: «Власником товару була приватна компанія Valir із Сербії. Цей рейс мав усі відповідні дозволи, все згідно з міжнародними правилами».

Глава Міноборони Сербії також підтвердив, що усі члени екіпажу Ан-12 загинули, а його власником є ​​українська компанія.

15:20 Підтверджено: 8 українців загинули в аварії літака Ан-12 у Греції

Генеральний директор української компанії-перевізника Meridian Денис Богданович підтвердив загибель 8 членів екіпажу літака Ан-12, що розбився в Греції.

За його словами, усі 8 загиблих членів екіпажу були громадянами України. У Meridian причину катастрофи пов'язують із технічною несправністю у повітрі. Інформації про вантаж літака він не надав і пояснив, що деталі уточнюються.

Біля міста Кавала на півночі Греції в ніч на неділю розбився український літак Ан-12, який здійснював комерційний рейс із Сербії до Бангладеш. Ан-12 перевозив 12 тонн небезпечного вантажу - ймовірно, боєприпасів.

14:30. У Греції розбився український транспортний літак з небезпечним вантажем

У ніч проти 17 липня в Греції розбився український транспортний літак Ан-12.

Грецькі ЗМІ повідомляють, що літак розбився між селами Антифіліппі та Палеохорі в Елефтерополісі, Кавала. Наголошується, що йдеться про український літак, який виконував комерційний (вантажний) рейс із Сербії до Бангладеш.

Літак подав сигнал лиха в афінським диспетчерам і хотів здійснити аварійну посадку в Кавалі, оскільки один із його двигунів вийшов з ладу і загорівся.

Але незабаром після цього літак зник з радарів і впав за 10 морських миль на захід від Кавали. Як пишуть грецькі ЗМІ, на місці події працюють рятувальники. На борту було 8 членів екіпажу, вони перевозили 12 тонн небезпечного вантажу.

13:50. Нацгвардієць збив Іглою вже шостий штурмовик Росії Су-25

19-річний терміновик Національної гвардії України 17 липня вразив із ПЗРК Голка вже 6-й за рахунком російський літак.

Прес-служба НГУ: «16 липня близько 10 години вечора йому вдалося збити крилату ракету. А вже до ранку наступного дня він поповнив свою скарбничку збитих літаків ще одним сушінням! Зараз на рахунку гвардійця вже 6 ворожих літаків СУ-25 і одна крилата ракета окупантів.

Після трьох збитих літаків військовому було присвоєно найвищу державну нагороду – зірку Героя України. Ім'я нацгвардійця, прозваного Запорізьким месником, не розголошується.

12:00. Борзов: Вінницький Дім офіцерів вистояв Другу світову війну, вистоїть і цю

Голова Вінницької обласної адміністрації Сергій Борзов заявив, що Будинок офіцерів повністю не зноситимуть, а лише демонтують аварійні конструкції.

«Про Будинок офіцерів: що знесуть та що залишиться? Після влучення ракети будівля є аварійною. Такий висновок ДСНС.

Після обстеження фахівцями було ухвалено рішення про розбір завалів. Не про знесення всього об'єкта, а про демонтаж аварійних конструкцій, де небезпечно.

Будинок офіцерів вистояв Другу світову війну. Вистоїть і цю – він уже став символом стійкості Вінниці».

10:00. Генштаб ЗСУ: З початку повномасштабної війни ЗСУ знищили 38 300 окупантів

З початку повномасштабного вторгнення російська армія демілітаризувалася на 38300 військових, 1684 танків і багато іншої техніки.

Дані Генштабу ЗСУ: Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 17.07 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 38300 (+160) осіб,
  • танків ‒ 1684 (+7) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 3879 (+5) од.,
  • артилерійських систем – 846 (+0) од.,
  • РСЗВ - 248 (+1) од.,
  • засоби ППО - 110 (+1) од.,
  • літаків – 220 (+0) од.,
  • вертольотів – 188 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 688 (+1),
  • крилаті ракети - 166 (+4),
  • кораблі/катери - 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 2746 (+11) од.,
  • спеціальна техніка – 68 (+0).

Найбільших втрат за минулу добу противник зазнав на Бахмутському напрямку.

08:50. Два села Луганщини залишаються під контролем ЗСУ

Два села Луганської області залишаються підконтрольними українській владі.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай: «Два села на Луганщині залишаються підконтрольними уряду України.

Саме це не дає спокою росіянам, які мають наказ обов'язково вийти на адмінкордон Луганщини. Вони неодноразово звітували про виконання завдання, можливо, отримували відповідні нагороди, але подолати кілька кілометрів, що залишилися, так і не можуть.

Одне із сіл уже кілька разів було захоплене окупантом, але наші військові щоразу відсували ворога на попередні позиції. Втім, противник не зупиняється – повертається та зазнає чергових втрат. 16 липня росіяни намагалися просунутися у напрямку Верхньокам'янки, проте отримали гідний опір, відійшли, а потім недорахувалися особового складу.

За суботу ворог завдав два авіаудари, населеними пунктами потрапило чотирма ракетами. Крім того, зафіксовано три масовані артилерійські обстріли. Ще чотири рази територію було обстріляно мінометами».

07:10. Генштаб: На Слов'янському напрямку ворог зазнав втрат і відступив

На Слов'янському напрямку ворог отримав від ЗСУ гідну відсіч, зазнав втрат і відійшов.

03:45. У Миколаєві пролунало близько 10 потужних вибухів

Під час повітряної тривоги у Миколаєві пролунало близько 10 потужних вибухів.

Міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич: «Близько 10 потужних вибухів пролунало в Миколаєві. Попередньо є пожежа».

Глава Миколаївської ОВА Віталій Кім: «О 03:05 Миколаїв знову зазнав масованого ракетного обстрілу».

Попередньо відомо про потрапляння та пожежі на двох промислових підприємствах. Детальна інформація уточнюється.

01:00. Зеленський: ми вистоїмо та переможемо

00:00. Початок 144-го дня війни, 17 липня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Не Баварія. Зідан виявив бажання очолити інший легендарний клуб
Футбол | 20 квітня 2024, 00:24 6
Не Баварія. Зідан виявив бажання очолити інший легендарний клуб

Іменитий француз може очолити «Манчестер Юнайтед»

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
umnuy2
ещё и из сербии которая братушки кацапам---мутное что-то
Remark
Есть "наитие", что не просто так он упал, а "помогли". 
SergRV
В стране война, не хватает боеприпасов на передке, а кто то продает их в Бангладеш.
Это госизмена!