Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 17 липня 2022, 16:55
14876
1

Велика пожежа в Одесі. День 143. лукашенко знову зірвав плани путіна

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за суботу, 16 липня

| Оновлено 17 липня 2022, 16:55
14876
1
Велика пожежа в Одесі. День 143. лукашенко знову зірвав плани путіна
ДСНС. Пожежа в Одесі

143-й день війни. 16 липня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 16 липня

23:59. Зеленський: ми вистоїмо та переможемо

21:35. Удар по Вінниці: всі тіла ідентифіковані, сім'ї загиблих та поранених отримають грошову допомогу

Всі тіла загиблих внаслідок удару окупантів по Вінниці ідентифіковані, з неділі розпочнеться похорон, а родичі загиблих та постраждалих отримають грошову компенсацію.

Голова Вінницької ОВА Сергій Борзов: «На сьогоднішній ранок усі особи встановлені. І з завтрашнього дня вже розпочнеться похорон загиблих. Зараз у лікарнях перебувають 68 постраждалих, з них 14 – у тяжкому, ще 4 – у критичному стані».

Мер Вінниці Сергій Моргунов повідомив, що сім'ям загиблих та поранених вінничан буде надано грошову допомогу, від 25 до 50 тис. грн.

20:45. У ГУР допускають застосування HIMARS по об'єктах рф в Криму

У ГУР заявляють, що військові об'єкти росії на території окупованого нею Криму є однією з цілей, які мають вразити українські війська.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скибіцький: «Чи може Україна використовувати системи HIMARS та М270 на території Криму? На сьогоднішній день Кримський півострів став просто хабом переміщення всієї техніки та озброєння, що йде з росії в південні райони нашої держави.

По-друге, ви бачите, наскільки активно використовується сьогодні Чорноморський флот рф для завдання ракетних ударів по нашій території. Насамперед, це системи Калібр, фрегати, малі ракетні кораблі, підводні човни, які на постійній основі несуть бойове чергування, чекають команди, а потім виробляють пуски, незважаючи на час доби.

Тому це теж одна з цілей, які необхідно вражати, щоб убезпечити наших громадян, наші об'єкти і взагалі Україну».

20:00. ГУР: рашисти готуються до наступного етапу наступу

росіяни ведуть підготовку до нового етапу наступальних дій, у той же час загроза з боку білорусі поки не така висока, як була в лютому перед початком вторгнення рф.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скибіцький: «Військова розвідка на сьогоднішній день фіксує активність противника. При цьому це не лише ракетні удари, що наносяться з повітря та моря. Ми бачимо обстріл по всій лінії зіткнення, по всій лінії фронту, йде активне застосування тактичної авіації, штурмових вертольотів. Тобто так, справді є певна активізація супротивника вздовж усієї лінії фронту. Однозначно зараз триває підготовка до наступного етапу наступальних дій.

У білорусі немає ознак утворення потужних ударних угруповань, які були створені в лютому цього року перед початком масштабного вторгнення росії в Україну. Загроза є. На сьогоднішній день її рівень не такий високий, як це було у лютому, але згодом він може зрости.

Якщо говорити про потужні ударні угруповання, передусім російські, які були створені в лютому, перед вторгненням, на сьогоднішній день таких ознак немає. Але ми не виключаємо, що надалі, залежно від успіху, який матиме ворог на нашій території, можливе перегрупування та посилення російської присутності на території білорусі.

На сьогоднішній день у білорусі відбувається ротація підрозділів біля українського кордону. Під час ротації буде збільшено кількість військ, які знаходяться біля нашого кордону. А по-друге, ми бачимо, що деякі підрозділи (ракетні підрозділи, підрозділи ППО, авіаційні підрозділи) залишаються на території білорусі. Вони можуть використовуватися для завдання ракетних ударів».

19:20. Орки вдарили ракетами з Каспію – ППО відбило

Протиповітряна оборона України знищила 4 російські ракети, випущені окупантами з Каспійського моря.

Прес-служба командування Повітряних сил ЗСУ: «Близько 15:20 16 липня стратегічні бомбардувальники Ту-95МС російських окупаційних військ завдали ракетного удару по Україні з району Каспійського моря.

Ворог випустив шість ракет типу Х-101 (Х-555). Близько 16:30 чотири ракети були знищені підрозділами протиповітряної оборони повітряного командування Схід у Запорізькій області та Дніпропетровщині. Інші – влучили у сільськогосподарське підприємство у Черкаській області. Завдані збитки уточнюється».

19:00. Зведення Генштабу: окупанти хотіли захопити Вуглегірську ТЕС, але їх змусили відійти

На Слов'янському та Бахмутському напрямках росіяни намагалися покращити тактичне становище та встановити контроль над Вуглегірською ТЕС, проте українські військові змусили противника відійти.

18:20. ДСНС: З-під завалів у Вінниці врятували 3 людей, роботи завершено

З-під завалів на місці ракетного удару по Вінниці працівники ДСНС врятували 3 людей, доля ще однієї людини невідома, загинули 24 особи.

Керівник прес-служби ДСНС Ольга Козак (УП): «У суботу рятувальники завершили розбір завалів на місці ракетного удару у Вінниці, який стався 14 липня. Підрозділами ДСНС було врятовано 3 особи. 1 людина залишається зниклою безвісти.

Загалом підтверджено загибель 24 осіб, серед яких 3 дітей. Звернулися за допомогою 202 особи, з них 68 госпіталізовано, у тому числі 4 дитини, 110 надано допомогу амбулаторно. Всього внаслідок обстрілу пошкоджено та зруйновано 55 багатоквартирних та приватних житлових будинків, 40 автомобілів та 2 трамваї.

17:40. Ранковий обстріл Одеси: чоловіка поранено в голову

Внаслідок ракетного обстрілу Одеси в суботу вранці, за попередніми даними, постраждала одна людина.

Одеська обласна прокуратура: «Попередньо встановлено 1 потерпілу особу. Так, внаслідок влучення ворожого снаряда, 30-річного чоловіка поранено уламками в область голови. Проводяться заходи, спрямовані на встановлення інших осіб, яким було завдано фізичної чи іншої шкоди».

За даними прокуратури, внаслідок ракетного обстрілу Малиновського району Одеси вогнем охоплено кілька складських приміщень площею близько 10 тисяч кв. м. Також пошкоджено низку інших споруд, прилеглих до місця вибуху, в яких вибито вікна та пошкоджено стелю.

У суботу вранці, 16 липня, росіяни вдарили по Одесі, почалася пожежа, її гасили майже 6 годин.

17:00. лукашенко знову зірвав плани путіна

«Невезіння буквально переслідує путіна. Так, планам оголосити про створення єдиної держави трьох слов'янських народів перешкодило не лише оприлюднення цих планів, скільки позиція лукашенка. лукашенко пояснив, що доведеться відкласти таку знаменну подію, бо в нього... геморой! І це не жарт, у короткій розмові з російським президентом лукашенко повідомив, що у нього геморой і він «не те що сидіти не може», він «стоїть, зігнувшись у три погибелі». Розмова була перервана путіним, він просто поклав слухавку, не дослухавши. А згодом висловився: гнилі відмазки.

В арсеналі путіна є ще три варіанти підготовлених рішень, серед яких оголошення додаткових заходів щодо забезпечення СВО. путін, який постійно обговорює на нарадах можливості запровадження військового стану та проведення мобілізації, ще наприкінці червня отримав доповідь від експертів при радбезі рф. Там досить зрозуміло та резонно пояснили, чому 15 липня є фактично останньою датою, коли можна і потрібно вводити військовий стан та оголошувати про проведення мобілізації. Подальше затягування робить ці заходи неефективними і навіть небезпечними для нинішнього керівництва росії. Тому, як один із варіантів, путін розглядав ці опції та спочатку оголошення позачергового засідання держдуми було приурочене саме до цієї дати, 15 липня.

Але блогери, що активно виступають за мобілізацію і військовий стан Стрєлков-Гіркін і соратники стали буквально вимагати від президента ухвалити терміново ці рішення. Всім чудово відомо: якщо хочеш щось заблокувати, треба зажадати це у путіна, і, безсумнівно, отримаєш зворотний ефект. Так, Стрєлкова-Гіркіна президенту представляють голосом войовничої фрони у військовій еліті, і немає сумнівів, що путін не йтиме у них на поводі. Тому заходи щодо підтримки СВО будуть половинчастими.

На нараді путін обговорював з керівництвом військового і силового блоків можливість одноразового ракетного удару по Україні з використанням близько 30% ресурсів, що залишилися. Саме ця інформація, що надійшла до Вашингтона каналами розвідки, стала приводом для звернення посольства США в Україні до своїх громадян щодо можливості покинути країну. Усі рішення буде ухвалено путіним безпосередньо перед реалізацією». (ТГ-канал Генерал СЗР)

16:20. Мер Сум закликав залишити місто на вихідні

Мер Сум Олександр Лисенко порадив жителям міста залишити його на вихідні: «Уникайте великих скупчень людей і не ігноруйте повітряну тривогу. Якщо є можливість виїхати з міста, то краще нею скористатися.

Я думаю, що сьогодні, завтра та післязавтра потрібно приділити своїй безпеці велику увагу. Прошу всіх скористатися моєю порадою. Ці вихідні за містом буде безпечніше, ніж у Сумах».

15:40. Розвідка: рф намагається відстежити маршрути, якими Україна отримує зброю з Європи

Російські спецслужби активізували діяльність у країнах східної Європи та намагаються виявляти та відстежувати маршрути, якими йде постачання зброї в Україну.

ГУР: Агенти країни-окупанта отримали завдання виявляти та відстежувати маршрути, якими йде постачання зброї в Україну.

Для визначення схем доставки та кількості зброї, яку для відображення російського вторгнення передають захисникам України країни-партнери, російські військові аташе в країнах Європейського союзу закритими каналами зв'язку отримали наказ активізувати вербування співробітників поліції та громадян, які причетні до транспортування зброї.

У прикордонних з Україною регіонах спецслужби рф намагаються використовувати представників місцевих громад та проросійських активістів. Європейці, отримавши від росіян пропозиції про співпрацю, відразу звертаються до поліції та органів безпеки».

15:00. У Маріуполі помітили колону техніки рф, у бік Запорізької області

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що 15 липня у місті було зафіксовано рух 100 одиниць військової техніки рф, яка рухалася у бік Запорізької області.

«Продовжуємо фіксацію руху військової техніки повз Маріуполь. Вчора (15 липня) через місто велика колона військової техніки – до 100 одиниць у бік Запорізької області. У колоні на тягачах помічені БМД-4, що частина людей сприйняла за танки. Також велика кількість БТРів.

На кордоні із Запорізькою областю у селах Микільського та Мангуського районів оселилася велика кількість російських солдатів, завезених КАМАЗами. Розселяються окупанти переважно у приміщеннях шкіл. Місцеві розповідають, що більшість із цих окупантів – ще зовсім юнаки. Дехто в розмовах каже, що призовники».

14:20. Обстріл Нікополя: з-під завалів дістали двох загиблих

Внаслідок ранкового російського обстрілу Нікополя Дніпропетровської області загинули двоє людей, ще одна жінка отримала поранення.

Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко: «Щойно у Нікополі рятувальники дістали з-під завалів будинку тіла двох загиблих через ворожі обстріли. Одна з поранених жінок зараз у лікарні. Її стан медики оцінюють як середній.

Окупанти били по Нікополю з Градів. По мирних кварталах міста росіяни випустили 53 снаряди».

13:30. Удар по Одесі. Масштабну пожежу на складі гасили майже 6 годин

росіяни вдарили по Одесі, почалася пожежа, її гасили майже 6 годин.

Спікер Одеської військової адміністрації Сергій Братчук: «Одеса. Не викладаємо відео та фото. На місці пожежі працюють рятувальники.

Ворожа ракета влучила у склад, без потерпілих. Охоронці складу не постраждали, бо за сигналом повітряної тривоги перейшли до укриття».

Мер Одеси Геннадій Труханов показав фото та відео з місця ракетного удару росіян по цивільній інфраструктурі міста.

«З першої хвилини на місце удару прибули підрозділи муніципальної служби порятунку, рятувально-водолазна служба разом із підрозділами ДСНС. Даних про жертв та постраждалих немає».

ДСНС повідомила, що станом на 10:42 масштабна пожежа на площі 1000 кв.м. ліквідована. Її гасили майже 6 годин. Наразі рятувальники розбирають та проливають конструкції.

13:00. шойгу, прикриваючись Донбасом, доручив окупантам наростити дії з усіх напрямків.

російський міністр нападу сергей шойгу дав вказівку окупантам наростити дії армії на всіх напрямках.

Міноборони рф: «Глава російського військового відомства дав необхідні вказівки щодо подальшого нарощування дій угруповань на всіх операційних напрямках».

Окупанти цинічно прикриваються цивільним населенням, заявляючи про те, що метою нарощування дій вс рф є «виключення завдання Києвом масованих ударів по цивільній інфраструктурі, мешканцям Донбасу та інших регіонів».

12:40. Удар по Вінниці 14 липня: кількість жертв зросла до 24

Число жертв внаслідок російського ракетного удару по Вінниці 14 липня зросло до 24 осіб – у лікарні померла постраждала жінка.

Голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов: «24 загиблих. На жаль, ще одна жінка померла сьогодні у лікарні – 85% опіків.

Продовжують лікування 68 постраждалих, серед яких 4 дітей. 4 особи залишаються у списку зниклих безвісти».

12:00. Втрати ворога: понад 38 тисяч російських загарбників загинули

Станом на 143-й день загарбницької війни в Україні росія втратила близько 38140 військових, 1677 танків та 220 літаків.

Генеральний штаб ЗСУ: Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 16.07 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 38140 (+140) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1677 (+5) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 3874 (+8) од.,
  • артилерійських систем – 846 (+4) од.,
  • РСЗВ – 247 (+0) од.,
  • коштів ППО – 109 (+0) од.,
  • літаків – 220 (+0) од.,
  • вертольотів – 188 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 687 (+6),
  • крилатих ракет – 162 (+7) од.,
  • кораблів/катерів – 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2735 (+4) од.,
  • спеціальної техніки – 68 (+1) од.

Найбільші втрати противник зазнав Бахмутському напрямку.

10:50. Вночі росіяни вдарили по Чугуєву, є жертви

Внаслідок обстрілу Чугуєва на Харківщині загинули 3 людини, росіяни частково зруйнували двоповерховий житловий будинок.

Глава ОВА Олег Синегубов: «Вночі російські окупанти завдали ракетних ударів по Чугуєву. На жаль, є жертви: 3 особи загинули – 2 чоловіків 60 та 68 років, жінка 70 років. Ще 3 особи медики госпіталізували до лікувальних закладів».

Рятувальники повідомляють, що Чугуєв отримав ракетний удар 16 липня о 03.20. Внаслідок обстрілу було частково зруйновано двоповерховий житловий будинок. Горіли конструкційні матеріали будинку на площі 40 кв.

Синегубов повідомив, що на Харківщині зруйновано житловий багатоквартирний будинок, пошкоджено школу, магазин будівельних матеріалів. На місцях влучень працюють усі профільні служби, рятувальники продовжують розбір завалів. Протягом доби окупанти обстрілювали також Харківський район, зокрема Дергачівську громаду, Ізюмський район.

10:00. Пентагон не бачить ознак того, що зброя для України пішла кудись, крім боротьби з рф

Представник Пентагону на брифінгу повідомив, що Міноборони США не бачить ознак того, що американська зброя для України пішла ще кудись, крім поля бою проти російських окупантів:

«Ми не відстежуємо зброю. Я маю на увазі, що ми дуже добре знаємо, що українці використовують зброю, яку ми їм надали, і не бачили жодних ознак того, що ця зброя пішла ще кудись, окрім як для боротьби з росіянами.

Не відслідковувати і не знати, куди йде ця зброя, – я думаю, це різні речі, і я маю на увазі, що ми не відстежуємо використання українцями нашої конкретної зброї, але ми також ніде більше не бачимо ознак того, що це зброю було передано будь-кому, крім ЗСУ.

Україні вже передали 12 HIMARS. Українці використовують 8 із них. Минулого тижня США надали Україні додаткових 155-міліметрових калібрів, які мають пристойну точність».

08:30. Дніпропетровщина: росіяни накрили із Градів житлові квартали Нікополя

Орки вдарили з Градів по житлових кварталах Нікополя – поранено жінку, її госпіталізували.

Голова ОДА Дніпропетровщини Валентин Резніченко: Пошкоджено 12 п'ятиповерхових будинків, школу та будівлю ПТУ. Попередньо дві людини перебувають під завалами зруйнованих квартир. На місці працюють рятувальники – розбирають руйнування та шукають людей.

У Криворізькому районі під обстріл потрапили Зеленодольська, Апостолівська та Широківська громади. У Шестерні є пошкоджене житло. Відбулася пожежа у приватному дворі. Без постраждалих.

07:00. Генштаб: ЗСУ відбили ворожий штурм на Бахмутському напрямку

На Бахмутському напрямку росіяни намагалися вести штурм у напрямках Доломітне – Новолуганське та Доломітне – Семигір'я, але ЗСУ відбили наступ.

03:30. На півдні ЗСУ знищили півсотні росіян та шість гаубиць Мста-Б

На півдні ЗСУ знищили 47 росіян, 6 гаубиць Мста-Б та 2120-мм гаубиці, танк Т-62.

ОК Південь: Також знищено вісім одиниць броньованої та 14 – автомобільної техніки. При зачистці території Потьомкіного захоплено БМП-2 противника. Результати ударів по засобах ППО противника дорозвідуються.

Українські штурмовики двічі зуміли завдати удару по скупченню особового складу та техніки противника в районі Новогригорівки та Давидова Брода.

01:00. Зеленський: не ігноруйте сигнали повітряної тривоги

00:00. Початок 143-го дня війни, 16 липня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил