Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
|
1937
0

Проценко прокоментував дебютний вихід до фіналу ЧС з легкої атлетики

Андрій із сьомої спроби зумів пробитися до фінальної стадії

Проценко прокоментував дебютний вихід до фіналу ЧС з легкої атлетики
Swiss Athletics. Андрій Проценко

За підсумками змагального дня 15 лютого на чемпіонаті світу в Юджині стрибун у висоту Андрій Проценко відібрався до фіналу своєї дисципліни. Для нього це буде перший фінал ЧС у кар'єрі. Раніше українець шість разів стартував на чемпіонатах світу та жодного разу не зміг пройти кваліфікацію. 

«Я задоволений своїм виступом. Адже це вже всьоме я на чемпіонаті світу, і до цього в мене якось не складалося – саме на літніх чемпіонатах я не потрапляв до фіналу. Цього разу вийшло, і я сповнений бажання боротися далі. Організація в Юджині хороша. Розміщення теж непогане – це, звісно, не шикарні «люкси», але все, що потрібно, є. У цьому плані все добре», – сказав Андрій.

Також Проценко розповів, як вибирався з окупованої Херсонщини.

«Війна мене застала вдома [в Херсонській області], я не зміг одразу виїхати і місяць провів в окупації. І лише виїхавши з окупації, я зміг більш-менш нормально тренуватися. Але навіть вдома я намагався підтримувати форму всіма можливими способами.

Як вдалося виїхати з окупації? Я постійно переглядав телеграм-канали, де люди ділилися своїм досвідом, як і яким маршрутом це можна зробити. Перша спроба виїхати нам не вдалася, адже на шляху, яким ми збиралися це зробити, уже йшли бойові дії. Після цього ми із зібраними валізами чекали появи нового маршруту. Коли такий з’явився, ми разом з іншими попутниками змогли виїхати. Подолавши сім блокпостів росіян, ми-таки дісталися контрольованої Україною території», – додав Проценко.

Фінал чоловічих стрибків у висоту відбудеться у вівторок, 19 липня, о 03:45 за Києвом.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.