Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 15 липня 2022, 16:40
7312
11

Орки ведуть терор. День 141. Ракетний удар по житлових будинках у Вінниці

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за четвер, 14 липня

| Оновлено 15 липня 2022, 16:40
7312
11
Орки ведуть терор. День 141. Ракетний удар по житлових будинках у Вінниці
Telegram

141-й день війни. 14 липня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 14 липня

23:59. Зеленський: потрібен спеціальний трибунал щодо російської агресії

22:00. Знайдені уламки російських ракет, які збила ППО біля Вінниці

Повітряні сили України підтвердили, що у Вінниці 14 липня російські окупанти випустили 5 ракет, 2 з яких збила українська ППО.

Прес-служба командування Повітряних сил ЗСУ: «Знайдено уламки ракет, збитих 14 липня протиповітряною обороною поблизу Вінниці.

Знищено дві з п'яти ракет морського базування типу Калібр. На жаль, лише дві. Співчуття сім'ям загиблих. Смерть рашистам!»

21:10. Вінниця: вже 23 загиблих, 5 поранених – у критичному стані

Кількість жертв російського ракетного удару по Вінниці зросла до 23, у лікарнях перебуває 64 особи, 5 – у критичному стані.

ДСНС: За даними рятувальників загинули 23 особи (з них 3 дитини). Звернулися по допомогу 115 людей. Госпіталізовано 64, у тому числі 2 дитини.

Зазначається, що у тяжкому стані перебувають 34 особи, 5 – у критичному стані. Пошуково-рятувальні роботи продовжуються. За даними поліції, зниклими безвісти числяться 39 людей.

20:00. Генштаб: ЗСУ відбили штурм росіян біля Вуглегірської ТЕС

російська армія активно застосовує авіацію на Донеччині, українські військові відбили натиск противника біля Вуглегірської ТЕС.

19:15. Залужний: бої поблизу Києва неможливі

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на зустрічі з послом США в Україні Бріджіт Брінк, у якій також брав участь міністр оборони Олексій Рєзніков, запевнив, що для захисту Києва створено відповідні угруповання військ та різке перенесення боїв під столицю неможливе:

«У лютому-березні бої велися під Києвом. Проте нам вдалося організувати надійну оборону столиці та витіснити ворожі війська. Нині ми зміцнюємо оборону. Для захисту міста створено відповідні угруповання військ. Тому різке перенесення бойових дій під Київ – неможливе.

Сьогодні основну небезпеку становлять ракетні удари загарбників, хоча українська протиповітряна оборона збиває чимало їхніх ракет. Потенційна лінія зіткнення з окупантами сягає понад дві тисячі кілометрів. При цьому інтенсивні бойові дії перемістилися на Донеччину та Луганщину».

18:10. Удар по Вінниці: виявили тіла 22 загиблих, 6 ідентифікували

Внаслідок ракетних ударів орків по Вінниці у четвер, 14 липня, станом на 17 годин виявлено тіла 22 загиблих, тільки 6 з них вдалося впізнати, зникли безвісти 39 людей.

Глава Нацполіції Ігор Клименко: «Ракетні удари по Вінниці: станом на 17:00 виявили тіла 22 загиблих. Лише 6 із них вдалося ідентифікувати.

Для встановлення осіб загиблих можуть знадобитися ДНК-експертизи, тому слідчі просять прямих родичів (рідні батьки та діти) зниклих без вісті вийти на зв'язок та здати біологічні зразки.

Двох поліцейських, які розшукували, знайшли серед поранених. На жаль, одного розшукуваного виявили серед загиблих. Загалом у списку зниклих безвісти внаслідок ракетних ударів по Вінниці залишаються 39 людей».

17:30. Удар по Вінниці: шукають 42 особи, з якими зник зв'язок

Рятувальники шукають ще 42 особи, з якими обірвався зв'язок після російських ракетних ударів по Вінниці 14 липня.

ДСНС: Продовжується пошук 42 осіб, зв'язок з якими відсутній

Станом на 15:55 внаслідок атаки росіян загинула 21 особа (зокрема троє дітей), ще 52 особи (зокрема 3 дитини) госпіталізовано – з них 34 особи у тяжкому стані.

Загалом до медичних закладів звернулися 115 постраждалих. російські ракети пошкодили 55 будівель та 40 автомобілів. На місці ударів працюють піротехніки, кінологи, психологи ДСНС.

16:40. У Фірташа заявили про втрату контролю над сєвєродонецьким Азотом

Холдинг Ostchem, який поєднує підприємства азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа, втратив контроль над заводом Азот у Сєвєродонецьку, йдеться в заяві групи:

«Усі заяви про швидкий запуск заводу необґрунтовані і поширюються представниками окупаційної влади Сєвєродонецька за підтримки пропагандистів. Обладнання основних та допоміжних цехів зазнало серйозних пошкоджень через ведення відкритих бойових дій на території заводу. Зокрема, пошкоджено обидва цехи аміаку та цех азотної кислоти.

Також постраждала практично вся інфраструктура заводу: системи водопостачання, водоочищення та енергозабезпечення, зруйновані сховища. Повністю зруйновано систему електропостачання. Щоб оцінити масштаби руйнувань і збитків, необхідно провести технічний аудит. Поки що це неможливо, оскільки група не контролює завод, а більшість персоналу евакуйовано.

Вважаємо неприпустимою ситуацію, коли окупанти усвідомлено наражають на небезпеку людей, змушуючи їх виходити на підприємство».

15:45. Малюська: Ахметов більше не олігарх, зокрема завдяки Новинському

Мільярдер Рінат Ахметов вийшов з-під двох критеріїв визнання олігархом – після виходу з медіа-бізнесу та відмовою від депутатського мандата його бізнес-партнером Вадимом Новинським. Міністр юстиції Денис Малюська розповів (Опора.Live, Liga.net):

«Новінський був прямим зв'язком для того, щоб визнати олігархом Ахметова. Тому що вони є бізнес-партнерами, а Новинський як народний депутат є політичною фігурою. Тому відмова від мандата прибрала прямий зв'язок Ахметова з парламентом і прибрала найочевиднішу ознаку участі у політичному житті для Ахметова.

Ахметов, можливо, відмовився від своїх медіа не остаточно. Це моя суб'єктивна думка, не готовий говорити, що це так, але здається, що юридично це нога у дверях, щоб не закрити собі повністю юридичні механізми повернення в бізнес. Мільярдер не зміг продати свій медіа-бізнес в умовах війни і лише передав державі ліцензії своїх ЗМІ.

Ця фраза не має особливого комунікаційного сенсу, має лише юридичний, щоб створити собі запас для подальшого можливого оскарження в судах, у міжнародних судах, де завгодно, щоб повернути собі активи, або їх грошову компенсацію з посиланням на те, що або влада, або росіяни поставили у скрутне становище, де цінний актив довелося віддавати безкоштовно».

15:00. По Вінниці вдарили Калібрами з підводного човна в Чорному морі

В Офісі президента повідомили, що удару по Вінниці росіяни завдали ракетами Калібр, які випустили з підводного човна у Чорному морі.

Заступник голови ОП Кирило Тимошенко: «росіяни вдарили по центру Вінниці крилатими ракетами Калібр, запустивши їх із підводного човна в акваторії Чорного моря».

За інформацією Повітряних сил, не всі ворожі ракети долетіли до цілі – дві з них були збиті зенітними ракетними військами ЗСУ.

Як повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов, у Вінниці зафіксовано влучання трьох крилатих ракет типу Калібр, дві були збиті засобами протиповітряної оборони у районі села Рахни Вінницької області.

14:10. Залужний про постачання західної зброї: Не допустимо потрапляння в руки терористів

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час розмови з головою об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі запевнив його, що Україна не допустить потрапляння західної зброї, яка надходить, до рук терористів.

«Ми обговорили темпи та обсяги постачання міжнародної технічної допомоги. Я наголосив, що українська сторона ясно усвідомлює відповідальність за кожну одиницю озброєння і не допустить її потрапляння до рук терористів».

Також Залужний у розмові розповів про поточну ситуацію на фронті. За його словами, загарбники продовжують зосереджувати свої зусилля на півночі Луганської та Донецької областей, намагаючись витіснити українських військових із позицій.

Активні бойові дії ведуться на напрямках Ізюм – Слов'янськ, Святогірськ – Слов'янськ, Лисичанськ – Соледар, Лисичанськ – Сіверськ, Попасна – Соледар. ЗСУ вдається відбивати масовані атаки противника. На Херсонщині підрозділи Сил оборони України продовжують звільняти українські території.

13:00. Цифри загиблих та поранених у Вінниці зростають. 4 ракети були збиті ППО

Нацполіція: У Вінниці вже відомо про 30 поранених.

ДСНС: До 12:15 у Вінниці 12 загиблих та 25 поранених.

Голова ОВА Сергій Борзов: 4 ракети були збиті ППО над Вінницькою областю.

Для пошуку постраждалих від ракетного удару відкрито гарячу лінію 103 або номер 67-01-20.

12:20. Вінниця: вже 8 загиблих та 8 травмованих

ДСНС: За станом на даний момент внаслідок ракетного удару по центру Вінниці 8 людей загинули та 8 травмовані.

Серед загиблих одна дитина. Згоріло 25 автомобілів. Працюють 90 рятувальників. Влучання ракети було на паркування біля дев'ятиповерхового Будинку побуту «Ювілейний».

12:15. На ракетний удар по Вінниці відреагував Володимир Зеленський

Володимир Зеленський: «Вінниця. Ракетні удари по центру міста. Є поранені та загиблі, серед них маленька дитина.

Щодня росія знищує мирне населення, вбиває українських дітей, спрямовує ракети по цивільним об'єктам. Де немає нічого воєнного. Що це, як не відкритий терористичний акт? Нелюди. Країна-вбивця. Країна-терорист».

12:00. Ракетний удар по Вінниці: горить 50 машин, щонайменше двоє загиблих

Щонайменше двоє людей, серед яких маленька дитина, загинули внаслідок ракетних ударів росіян по Вінниці вранці 14 липня.

Національна поліція: Зараз відомо про 6 поранених і 2 загиблих, серед яких маленька дитина.

За попередніми даними, 3 російські ракети влучили у будівлю з офісними приміщеннями. Від ударів постраждали також Будинок офіцерів та розташовані неподалік житлові будинки.

На місці прильотів виникла пожежа, вогонь перекинувся на автостоянку. Нині там горять близько 50 автомобілів. На місці працюють рятувальники.

10:20. Захисники за добу знищили 300 окупантів та 2 ворожі літаки

За 141 день загарбницької війни в Україні Росія втратила близько 37870 військових, 1667 танків та 219 літаків.

Генеральний штаб ЗСУ: Загальні бойові втрати противника з 24.02 до 14.07 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 37 870 (+300) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1 667 (+18) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 3 852 (+20) од.,
  • артилерійських систем – 840 (+1) од.,
  • РСЗВ – 247 (+0) од.,
  • засобів ППО – 109 (+0) од.,
  • літаків – 219 (+2) од.,
  • вертольотів – 188 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 681 (+3),
  • крилатих ракет - 155 (+0) од.,
  • кораблів/катерів - 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2 720 (+16) од.,
  • спеціальної техніки – 67 (+0) од.

Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському напрямку.

09:20. росіяни вдарили з літаків по Краматорську і обстріляли Слов'янськ

Вранці 14 липня російські війська завдали промислової зони Краматорська ракетного удару з літаків, а вночі обстріляли Слов'янськ.

Міський голова Краматорська Олександр Гончаренко: Тривожний ранок. Авіаракетні удари по Краматорській промисловій зоні. Відсутнє електропостачання у деяких частинах міста.

начальник міської військової адміністрації Слов'янська Вадим Лях: Слов'янськ зазнав обстрілів – пошкоджено житлові будинки, є поранені. Вчора ввечері та вночі місто знову обстріляли, є двоє поранених.

За даними обласної військової адміністрації, загалом у Донецькій області було завдано 3 ракетних авіаударів у Костянтинівці, по два – у Нью-Йорку та Краматорську, також росіяни обстріляли Слов'янськ та Авдіївку – пошкодили підприємство Зевс Кераміка та Авдіївський коксохімічний завод.

07:10. Зведення Генштабу: ЗСУ на двох напрямках відбили ворожі штурми

Генштаб ЗСУ: На Слов'янському та Бахмутському напрямках українські захисники відбили штурмові дії ворога.

02:30. ЗСУ завдали ударів по пунктах управління та посадочному майданчику ворога

Удари українських військових отримали два пункти управління ворожих військ та посадковий майданчик у Новій Каховці

Оперативне командування Південь: «Вранці та вдень парою Ка-52 завдано трьох ударів по наших позиціях у Херсонській області. Без втрат. Також парою винищувачів Су-27 намагався здійснити бомбардування острова Зміїний. Бомби впали в море біля острова.

Під час проведення ворогом розвідки наших позицій на Херсонщині наш зенітно-ракетний підрозділ влучно заземлив безпілотник типу Елерон-3 в Білозерській громаді, а дрон-камікадзе був спійманий на місці злочину і знищений у Великоолександрівській громаді до заподіяння ним шкоди.

У рамках виконання ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ на півдні вогневих завдань знищено 13 загарбників, 6 одиниць броньованої та автомобільної техніки. А також завдано ударів по 2 пунктах управління ворожих військ та посадочному майданчику в Новій Каховці. Остаточні втрати супротивника уточнюються.

01:00. Зеленський: Докладаємо зусиль, щоб відновити постачання продовольства

00:00. Початок 141-го дня війни, 14 липня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

МІЛЕВСЬКИЙ: «Хочу знайти нападника в Динамо, який був би схожий на мене»
Футбол | 24 квітня 2024, 21:47 13
МІЛЕВСЬКИЙ: «Хочу знайти нападника в Динамо, який був би схожий на мене»

Екс-форвард «Динамо» хоче повернутися лише до київського клубу

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitaliy88
Виродки, коли вони вже підуть з нашої землі. Господь допоможи нашим ЗСУ вигнати їх та зведи стіну на кордоні з рф щоб вони більше не лізли сюди
analytics_gg
Орки продолжают террор. Орки - самое правильное описание этому Оркостану
Dmytro Shevchenko
Пока не будем тоже самое делать с ихними городами, они будут продолжать террор. Есть достатчно сел и городов оркостана куда мы можем дотянутся
dnepryanin
твари конченные
Oleksii Tarasenko
Нация ублюдков, нелюдей! Рашисты ебучие!