Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НХЛ
| Оновлено 13 липня 2022, 13:09
2041
0

Вільні агенти НХЛ: Малкін та Піттсбург, проблеми Колорадо та Калгарі

Ряд топових хокеїстів можуть стати вільними агентами

| Оновлено 13 липня 2022, 13:09
2041
0
Вільні агенти НХЛ: Малкін та Піттсбург, проблеми Колорадо та Калгарі
nhl.com/penguins

Після драфту останньою великою літньою подією в НХЛ буде відкриття ринку вільних агентів 13 липня. Перед цим клуби активно підписують своїх хокеїстів та проводять трейди.

Найбільшим уловом на ринку міг стати дует з Піттсбурга Кріс Летанг - Євгеній Малкін. Пінгвіни встигли підписати захисника Летанга на 6-річний контракт, а ось Малкін, схоже, вперше у кар'єрі НХЛ змінить команду. У клубі стверджують, що хочуть зберегти форварда, але домовитися поки що не можуть. Малкін, незважаючи на травми та не найкращу статистику двох сезонів, може бути серед топових вільних агентів, за яким вишикується ціла група клубів.

Ще одна схожа історія відбувається в Калгарі, де піти з команди може нападник Джонні Гудро, який минулого сезону набрав 115 очок і розраховує на гігантський контракт. Разом з ним може піти Меттью Ткачак, у якого 104 пункти, але він все ж таки обмежено вільний агент і так просто Вогників не покине.

Оскільки Летанга не буде серед вільних агентів, то топовим вибором серед захисників буде Джон Клінгберг з Далласа. Зірки, швидше за все, не зможуть зберегти свого лідера, який минулого сезону набрав 47 очок і може розраховувати на великий договір.

Цікава ситуація у чемпіона. У складі Колорадо вільними агентами можуть стати Назем Кадрі, Андре Бураковськи, Джек Джонсон та Джош Менсон. У клубі зазначили, що всіх зберегти не вдасться, але 2-3 гравці перепідпишуть. У Тампи-Бей ситуація простіша, оскільки серед ключових гравців вільним агентом може стати лише Ондрей Палат. Щоправда, у Блискавок зараз немає грошей під стелею зарплат, проте переговори тривають. Палат минулого сезону був одним з головних виконавців у плей-оф, де чех закинув 11 шайб і набрав 21 пункт.

Поки що у Тампи все складається так, що команда, яка тричі поспіль вийшла у фінал Кубка Стенлі, повністю збереже ключових хокеїстів.

Серед інших вільних топових агентів варто відзначити Клода Жиру. Екс-гравець Філадельфії перед плей-оф перебрався до Флориди, але не зміг допомогти Пантерам досягти успіху в матчах на виліт. У Флориді Жиру не залишиться, а на ринку нападник може розраховувати на хороший контракт. Без нових команд, напевно, не залишаться ветерани Пі Кей Саббен і Філ Кессел. Захисник і форвард навряд чи здатні видавати топ-результат, але ще кілька років пограють на досить високому рівні.

Відзначимо воротаря-чемпіона Дарсі Кемпера. Кіпер допоміг Колорадо виграти Кубок Стенлі, але у клубі вирішили відпустити Кемпера, а на роль основного підписали Александра Георгієва з Рейнджерс. А Дарсі в статусі чемпіона, напевно, легко знайде собі нову команду.

Серед знакових гравців, які встигли підписати нові контракти, відзначимо воротаря Марка-Андре Флері (Міннесота) та форварда Філіпа Форсберга (Нешвілл).

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо
Інші види | 25 квітня 2024, 20:47 3
Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо

23-річна українка в Загребі послідовно здолала 5 суперниць

Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 18:50 0
Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини

Місце у воротах Луніна може зайняти Куртуа

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.