Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 12 липня 2022, 16:13
11094
1

Це ми ще не розпочинали. День 138. Українська артилерія знищує ворога

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за понеділок, 11 липня

| Оновлено 12 липня 2022, 16:13
11094
1
Це ми ще не розпочинали. День 138. Українська артилерія знищує ворога
Getty Images/Global Images Ukraine

138-й день війни. 11 липня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 11 липня

23:59. Зеленський: передача турбіни для росії – небезпечний прецедент

Президент України Володимир Зеленський назвав небезпечним винятком санкційну поступку Канади щодо повернення до Німеччини відремонтованих компанією Siemens Canada турбін для Північного потоку-1:

«Тепер можна не сумніватися, що росія спробує не просто максимально обмежити, а повністю припинити в найгостріший момент постачання газу до Європи. Саме до цього тепер треба готуватись, це провокується.

Бо кожна поступка за таких умов сприймається російським керівництвом як стимул для подальшого, сильнішого тиску. Звичайно, ще можна переглянути це рішення про одну турбіну, що тягне за собою багато проблем. росія ніколи не грала в енергетиці за правилами і не гратиме зараз, якщо не побачить сили».

22:20. Вісім іноземних суден зайшли до портів України за агропродукцією

Перші вісім іноземних суден прибули до портів України, щоб експортувати агропродукцію; до забезпечення перевезень залучено Військово-морські сили ЗСУ.

Прес-служба ВМС ЗСУ: «За зверненням Міністерства інфраструктури України, Військово-морські сили ЗС України приєдналися до організації забезпечення перевезень цивільними судами агропродукції через гирло Швидке судновий хід річки Дунай – Чорне море. Перші вісім іноземних суден уже прибули до портів України».

Відновлення використання каналу Дунай – Чорне море стало можливим завдяки звільненню від російських окупантів острова Зміїний.

21:10. ЗСУ повідомили про ліквідацію ще трьох російських командирів

Українські військові повідомили про ліквідацію ще трьох представників командування російських військ.

Управління стратегічних комунікацій ЗСУ: На війні в Україні ліквідовано:

  • Заступник командира 20-ї гвардійської мотострілецької дивізії ЗС РФ, полковник Кенс Сергій Миколайович
  • Заступник з тилу командира 106-ї дивізії полковник Сергій Ігорович Кузьмінов
  • Начальник штабу – заступник командира загону 16-ї окремої бригади спеціального призначення майор Семенов Дмитро Володимирович.

За повідомленням страткому ЗСУ, кожен із них «зробив крок доброї волі – офіційно денацифікувався та демілітаризувався».

20:20. Ердоган поговорив із Зеленським про зерновий коридор

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провів телефонну розмову з українським візаві Володимиром Зеленським щодо повномасштабного вторгнення рф та проблеми вивезення зерна з України. Під час розмови Ердогана та президента України Володимира Зеленського обговорювалися українсько-російська війна та питання створення безпечних коридорів для експорту зерна до Чорного моря (УП).

Ердоган наголосив, що прагне до того, щоб в Україні настав світ, і заявив, що Туреччина продовжує працювати над розробленим ООН планом постачання українських зернових продуктів на світовий ринок. Турецький лідер заявив, що рішення війни між Україною та росією в будь-якому випадку буде дипломатичним шляхом, і запевнив, що Анкара готова запропонувати будь-яку підтримку, зокрема сприяння та посередництво, у Стамбульському процесі.

Ердоган також подякував президентові України Зеленському за святкові привітання, які він висловив турецькою мовою в опублікованому ним відеозверненні з нагоди Курбан-байрама.

Володимир Зеленський повідомив, що у розмові з Ердоганом подякував за висловлені співчуття з приводу чергових мирних жертв агресії рф та обговорив важливість розблокування портів та відновлення експорту зерна: «Також повинні запобігати вивезенню росією нашого зерна з тимчасово окупованих територій».

19:50. Генштаб: ЗСУ традиційно змусили ворога бігти біля Мар'їнки

Українські військові вкотре змусили ворога відступити, коли росіяни робили спробу наступу у напрямку Мар'їнки Донецької області.

19:20. Посли G7: призначення керівника САП критично важливе

Посли країн Групи семи (G7) у Києві відзначили критичну важливість своєчасного призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), говориться у повідомленні німецького головування у групі послів G7 у Києві:

«Як ми обговорили з віце-прем'єром Ольгою Стефанішиною 7 липня, посли G7 повторюють, що своєчасне призначення керівника САП є критично важливим для зміцнення антикорупційних інституцій України».

Для збереження статусу кандидата на вступ до ЄС Київ має завершити призначення обраного на конкурсі голови САП та провести конкурс голови НАБУ.

18:40. Ахметов заявив, що виходить із медійного бізнесу на користь держави

Український мільярдер Рінат Ахметов заявив, що змушений вивести свою інвесткомпанію SCM із медійного бізнесу, цього тижня Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних та супутникових телевізійних ліцензій своїх каналів, ліцензій друкованих медіа в Україні. Також припиниться діяльність онлайн-медіа МДУ.

Заява Ріната Ахметова на сайті SCM: «Цього тижня Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних та супутникових телевізійних ліцензій наших каналів та ліцензій наших друкованих медіа в Україні. Ми також припинимо діяльність онлайн-медіа МДУ.

Рішення продиктоване набранням чинності законом «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».

Наголошую, що не був, не є та не буду олігархом. При цьому шестимісячний термін, визначений законом для продажу медіаактивів, а також російська агресія проти України, не дають можливості SCM продати медіабізнес на ринкових умовах.

Медіахолдинг складається з 10 ефірних та супутникових телевізійних каналів, інтернет-ресурсів, друкованих ЗМІ та сучасної виробничої медійної екосистеми. Загальний обсяг інвестицій, вкладених у нього, перевищив $1,5 млрд».

18:00. Ранковий обстріл Харкова: кількість загиблих досягла 6 осіб

Число загиблих через ранкові обстріли окупантами Харкова досягло 6 осіб, у тому числі загинув 17-річний хлопець зі своїм батьком.

ОДП: «За даними слідства, 11 липня 2022 року близько 10:00 військові країни-агресора здійснили артилерійський обстріл із реактивних систем залпового вогню по житлових масивах Київського та Салтівського районів Харкова».

Під вогонь потрапили приватні будинки харків'ян, торговельний центр та шиномонтаж. Отримала поранення 31 особа, серед них двоє дітей 4 та 16 років. Загинули 6 цивільних, серед них 17-річний хлопець зі своїм батьком, які під час обстрілу шиномонтажу проїжджали повз на автомобілі. Від вибуху їх тіла були понівечені.

17:20. путін вирішив спростити отримання громадянства рф для всіх українців

президент країни-агресора путін підписав указ про спрощений порядок надання громадянства рф для всіх українців:

«Встановити, що громадяни України, донецької народної республіки та луганської народної республіки та особи без громадянства, які постійно проживають на території лонецької народної республіки, луганської народної республіки або України мають право звернутися із заявами про прийом до громадянства рф у спрощеному порядку».

16:40. Трофейний Панцир воює на боці України і знищив першу ціль

Трофейний для збройних сил російський Панцир-С1 вже бореться на боці України та знищив першу ворожу ціль.

Міноборони: «Наші зенітники успішно експлуатують трофейну техніку. Захоплений українськими військовими в бою російський самохідний зенітно-ракетний гарматний комплекс Панцир С-1 вже знаходиться на бойовому чергуванні сил вітчизняних ППО».

До його автоматичних знарядь підходять 30-міліметрові снаряди, які є у нас на озброєнні. Тепер цей Панцир воює на боці України та збив першу ворожу ціль, повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

Трофейна техніка прикриватиме цивільні та військові об'єкти від засобів повітряного нападу російських окупантів».

15:30. І це ми ще не розпочинали! Данилов – про удари української артилерії

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов заявив, що кількісні переваги російської армії нівелюються українською ракетно-артилерійською точністю:

«Кількісні переваги росармії нівелюються українською ракетно-артилерійською точністю. Західна зброя для ЗСУ вже змінює перебіг війни. І це ми ще не розпочинали!

Наслідком останніх ударів української армії високоточною зброєю по командних пунктах, техніці та складах боєприпасів рашистів стали їх деморалізація, демілітаризація та деокупація».

14:20. Понад 7 тисяч українських бійців зникли безвісти

В Україні понад сім тисяч військових вважаються зниклими безвісти, частина з них – у полоні, заявив уповноважений з питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин.

Олег Котенко, уповноважений з питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин (Суспільне):

«Якщо ми говоримо про військових, то давайте розуміти, хто такі військові. Є ЗСУ, є Нацгвардія, є прикордонники, є СБУ – і це є різні інституції. Вони не входять до цифри, яку дає ЗСУ. ВСУ дає дані про дві тисячі зниклих військових. В нашому кол-центрі є орієнтовно 7200 осіб. Наприклад, полк Азов – це Нацгвардія (підпорядковується МВС), і там також є зниклі безвісти. Вони не вийшли на зв'язок із рідними, коли вони вийшли з Азовсталі.

Більшість із зниклих військових – у полоні. Як приклад можна навести військових 1 батальйону 36 бригади, які можуть перебувати на території країни-агресора. Ми знаємо, що їх вивезли до росії. По-перше, треба зрозуміти скільки там є людей. Якщо їх більше сотні, ми розуміємо, що практично весь батальйон – у полоні. Зв'язку з ними все ще немає, тому вони вважаються зниклими безвісти. Рано чи пізно вони потраплять до списку на обмін та повернуться додому. Ось це той випадок, коли ми точно знаємо, що зниклі безвісти – живі».

13:10. росіяни вдарили ракетами по Одещині, влучили у будівлю

Російські війська вранці 11 липня завдали ракетного удару по Одеській області. Повітряні сили нарахували до 7 випущених ракет.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко: «Випустили 4 ракети з літаків над окупованим Кримом. Одна з ракет влучила у будівлю. Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється.

На Одещині ОВА уточнили, що є потрапляння в інфраструктурний об'єкт.

Спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат: «Ворог випустив до семи ракет по Одещині, імовірно типу Х-59, Х-31 з літаків Су-30 та Су-35.

12:30. Нацгвардійці показали, якими були бої за Сєвєродонецьк

Національна гвардія України оприлюднила нові кадри жорстоких боїв за населені пункти Луганщини, зокрема Рубіжне та Сєвєродонецьк.

Відео змонтовано із записів, які робили на телефони бійці НГУ під час жорстоких боїв. У Рубіжному нацгвардійці тримали оборону з початку березня до середини травня, у Сєвєродонецьку – з початку травня та по 24 червня. На них зафіксовано зокрема стерту з землі російськими окупантами громадянську інфраструктуру українських міст та спалену в боях військову техніку.

Нацгвардійці задокументували, як проходили вуличні бої в містах, що горять від обстрілів, ями за кілька метрів глибиною від прильотів авіаційних бомб, і як іноді вдавалося навіть розігріти сніданок, коли довго не було можливості повернутися на базу.

«У тих боях ворог втратив понад 300 одиниць броньованої техніки, близько 1000 орків убитими та близько 1500 пораненими у Рубіжному та Сєвєродонецьку, які українські воїни перетворили на м'ясорубку для російського загарбника. Ніколи не забудемо оборону цих населених пунктів і вічно шануватимемо тих героїв, які склали життя за Україну та перемогу».

11:30. Окупанти знову вдарили по Харкові: 3 загиблих, 31 постраждалий

Російські загарбники вкотре обстрілюють Харків із реактивних систем залпового вогню, загинули 3 громадян, ще 28 постраждали, включаючи 16-річну дитину.

Голова Харківської ОВА Олег Синегубов: «російські окупанти завдали ударів, попередньо, реактивними системами залпового вогню».

За словами Синегубова, кількість постраждалих від ранкових обстрілів зросла до 31 особи, з яких 2 дітей, 4 та 16 років. Усі служби оперативно реагують та працюють на місцях.

10:20. Генштаб: ЗСУ вже знищили 37400 окупантів

З початку повномасштабної агресії в Україні було знищено близько 37400 російських вояків.

Генштаб ЗСУ: Найбільших втрат ворог зазнав на Авдіївському напрямку. Загальні бойові втрати загарбників противника з 24.02 до 11.07 орієнтовно склали:

  • особового складу близько 37400 (+100) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1645 (+4) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 3828 (+5) од.,
  • артилерійських систем – 838 (+4) од.,
  • РСЗВ - 247 (+0) од.
  • коштів ППО - 109 (+1) од.,
  • літаків – 217 (+0) од.,
  • вертольотів – 188 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 676 (+0),
  • крилатих ракет - 155 (+0),
  • кораблів/катерів - 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 2696 (+2) од.,
  • спеціальної техніки – 66 (+0).

09:00. Німеччина перестала отримувати газ по Північному потоку через планові роботи

На російському газопроводі Північний потік-1 розпочалися планові роботи на 10 днів, у зв'язку з чим постачання газу до Німеччини через нього повністю зупинилися (Tagesspiegel).

За даними на сайті оператора, з 6 години ранку газ перестав надходити. Роботи мають тривати десять днів, до 21 липня, на рівні обладнання та програмного забезпечення.

У той же час, в урядових структурах Німеччини побоюються, що планові технічні роботи можуть перетворитися на безперервне техобслуговування з політичних мотивів.

07:30. Зведення Генштабу: ЗСУ відбили російський наступ у напрямку Краснопілля та Мар'їнки

ЗСУ відобразили ворожий штурм у напрямку Краснопілля (Слов'янський напрям) та Мар'їнки.

06:30. ISW: Росіяни посилюють удари біля Бахмута, хочуть відрізати місто

Росіяни імовірно посилюють артилерійські та ракетні удари на захід від Бахмута, щоб ізолювати місто від ліній комунікацій.

Американський Інститут дослідження війни (ISW): уточнює, що хоча росіяни мають оперативну паузу, вони беруть участь в операціях, щоб підготувати умови для майбутніх наступів.

Зокрема, росіяни провели обмежену та безуспішну наземну атаку на північ від Донецька та обмежені розвідувальні операції на північний захід від Слов'янська.

Також ISW пише, що російське військове керівництво продовжує формувати спеціальні добровольчі загони та бойові організації ПІК, які частково складаються з літніх чоловіків і злочинців.

05:50. російська ракета влучила у багатоповерхівку у Харкові

Російська ракета влучила у житлову шестиповерхівку в центральній частині Харкова. Будівлю частково зруйновано. Рятувальники врятували одну жінку похилого віку, триває розбір завалів. Вранці 11 липня чули три вибухи, перший вибух пролунав о 03:32.

ДСНС: «Цієї ночі Харків тричі зазнав ракетних обстрілів. 1 ракета влучила у шестиповерховий житловий будинок в Основ'янському районі. Внаслідок вибуху повністю зруйновано під'їзд будівлі.

З-під завалів співробітниками ДСНС було врятовано 86-річну жінку, яка проживає у квартирі на 2-му поверсі. На щастя, жертв та постраждалих не було. Наразі на місці події проводяться аварійно-рятувальні роботи.

Ще дві ракети потрапили у двір неподалік складської будівлі в Основ'янському районі, а також у будівлю школи у Слобідському районі міста».

03:00. Херсонщина: ЗСУ поцілили у пункт росгвардії

ЗСУ на Херсонщині поцілили у командно-наглядовий пункт російської артилерійської бригади та контрольно-командний пункт Росгвардії.

ОК Південь: «Застосуванням авіації – парою штурмовиків – завдано удару по скупченню противника в Херсонській області. Вражені командно-наглядовий пункт рашистської артилерійської бригади та контрольно-командний пункт Росгвардії, який напередодні атакували».

Також українські війська ліквідували 38 росіян, чотири гаубиці Мста-Б і переносний ЗРК, п'ять одиниць автотехніки та два склади боєприпасів на Херсонщині.

01:30. Правозахисник Буткевич потрапив у полон до росіян

Правозахисник Максим Буткевич, який зараз служить у ЗСУ, потрапив у полон до росіян, повідомило кілька джерел.

24 червня про полон Буткевича повідомляли російські пропагандисти, опублікувавши відео допиту.

Стверджується, що нібито українські військові, в тому числі Буткевич, здалися в полон під Горським.

01:00. Зеленський: російський терор вже давно перейшов межу

00:00. Початок 138-го дня війни, 11 липня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 07:20 4
Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі

У боротьбі за титул у Флориді залишилася одна американка

П'ять українок зіграють на престижному ґрунтовому турнірі в Мадриді
Теніс | 27 березня 2024, 16:02 2
П'ять українок зіграють на престижному ґрунтовому турнірі в Мадриді

В основу за рейтингом проходять Світоліна, Костюк, Ястремська, Калініна і Цуренко

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Когда я услышал фразу "это мы ещё и не начинали", то я думал, что это для поднятия духа армии орков. Но вот сегодня набрёл на новость, что 15 числа дурДума объявит (официально) войну Украине (то есть сможет мобилизовать население под огромным давлением). Поэтому для меня фраза "это мы ещё и не начинали" приобрела новый смысл.
Надеюсь, что я прав в первом случае.