Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 11 липня 2022, 01:46
5288
0

ТЕРЛЮГА: «Тренер сказав 60 дітям їхати додому та загинув від ракети сам»

Українська каратистка виграла золото Світових ігор 2022 в США

| Оновлено 11 липня 2022, 01:46
5288
0
ТЕРЛЮГА: «Тренер сказав 60 дітям їхати додому та загинув від ракети сам»
World Games 2022. Анжеліка Терлюга

Українська каратистка Анжеліка Терлюга завоювала золото на Всесвітніх іграх 2022 в Бірмінгемі. Разом з іншими членами команди вона відвідала медіа-центр і розповіла про жахіття, які переживає її батьківщина:

«Я була вражена тим, як кожен американець чи американка, з якими я перетиналася, ставилися до нас. Навіть та дівчинка, яка допомагала нам в готелі, де у нас був тренувальний табір. Вона була дружньою, відкритою, робила все, що ми просили в неї.
У мене є подруга з США. Вона виступала в турнірі з карате. І вона прислала мені фото, як її син йде в школу з рюкзаком, на який почепив прапорець України. Її вулиця в Чикаго заповнена прапорами України.

Атмосфера в Бірмінгемі – неймовірна. Ми дуже вдячні за підтримку. Це неймовірно. Тому що в той момент, коли все розпочалося (війна), ти в паніці, ти не знаєш, що робити, почуваєшся немов в поганому кіно. Хотілося б, щоб це було кіно, але, вибачте за слово, це наше грьобане життя.

Для мене стало нормою чути сирену, я знаю, як працює ППО, як вона звучить, я бачила її роботу з балкону десятки разів. Я знаю, як летить ракета, я також бачила її на власні очі. Я знаю людей, які померли в моєму регіоні, коли в їхній дім прилетіла ракета.

Коли у нас був тренувальний табір, то в моїй області загинув тренер з футболу. І, уявіть собі, зранку він сказав 60 дітям, які тренувалися на базі, що їм потрібно їхати по домам. Наступної ночі ракета прилетіла в цю будівлю.

Це просто геноцид. Я не знаю, як це описати. Якщо весь світ буде підтримувати нас так, як ви, як США, то я впевнена, що ми переможемо швидше. Я впевнена, що ми переможемо. Але з такою підтримкою ми переможемо швидше.

І всі ці медалі зараз – для мене це ніщо, це неважливо. Я просто рада, що можу подарувати хоча б трохи радості моїм близьким, моїм рідним, моїй країні. Але я готова пожертвувати цим всім, всім, що я маю, просто аби це зупинити».

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Клуб НХЛ переїхав до Юти. Що трапилося і які перспективи нової команди
Хокей | 24 квітня 2024, 15:25 13
Клуб НХЛ переїхав до Юти. Що трапилося і які перспективи нової команди

Арізона Койотіс на цей момент припинила існування

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.