Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Різне
| Оновлено 10 липня 2022, 20:33
270
0

Валерій ПЛЕХАНОВ: «Збірна U-18 живе ідеєю вдало виступити на ЧЄ»

Наставник збірної України U-18 - про очікування від чемпіонату Європи

| Оновлено 10 липня 2022, 20:33
270
0
Валерій ПЛЕХАНОВ: «Збірна U-18 живе ідеєю вдало виступити на ЧЄ»
fbu.ua

Валерій Плеханов після роботи з національною чоловічою збірною приєднався до юнацької збірної України, яка зіграла перші контрольні матчі перед чемпіонатом Європи проти команди Латвії.

«Я тільки приєднався до команди, яка до цього працювала з моїми асистентами Алфьоровим та Чемякіним у Валмієрі. Через те що я був зайнятий національною збірною, із хлопцями я розпочав знайомство тільки в день першої контрольної гри (8 липня).

В першій грі я спробував рівно розподілити ігровий час між усіма гравцями, які увійшли до заявки. Для порівняння: збірна Латвії тренується вже місяць і вони вже повністю готові, а ми до цього жодного спарингу 5 на 5 навіть на тренуваннях не грали. Тож більше користі в цьому матчі було латвійцям, аніж нам, але нам спаринги також потрібні, особливо враховуючи те, що у багатьох хлопців взагалі не було ігрової практики після початку війни. Тому з цим пов’язані певні складнощі. В цих матчах ми виступали на фоні великих навантажень та були абсолютно не зіграні.

Перед другим матчем ми подивилися відео з нашими помилками, подивилися, як треба покращити наш напад. Змінили певні речі в захисті і до останнього моменту претендували на перемогу в другій грі, але, на жаль, трохи нас не вистачило. Але й дуже по-домашньому судили збірну Латвії, всі спірні моменти були на користь наших опонентів, але ми не будемо про суддівство, а будемо про своїх хлопців, які поки що не готові боротися за результат. Хоча у другому матчі ми були дуже близькі до перемоги. Якщо б влучили свої штрафні у вирішальний момент, все було б добре.

Зараз найголовніше, що команда дуже хоче грати і підходить із величезним бажанням і до тренувань, і до ігор. Команда живе баскетболом і ідеєю вдало виступити на чемпіонаті Європи. А для тренера це найголовніше: є матеріал, який потрібно правильно використати і тоді буде результат. Поки що говорити про задачі не будемо, але вони, як завжди, високі. Дуже хочеться створити колектив єдинодумців, який у цій віковій категорії показував би якісний баскетбол», - сказав Плеханов.

На чемпіонаті Європи (Дивізіон В), який з 29 липня до 7 серпня проходитиме в румунському Плоєшті, збірна України зіграє в групі А проти Естонії, Ісландії, Данії та Ірландії.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні
Футбол | 01 травня 2024, 06:50 8
Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»

НБА. Денвер вибив Лейкерс, Новий Орлеан вилетів від Оклахоми
Баскетбол | 30 квітня 2024, 08:26 1
НБА. Денвер вибив Лейкерс, Новий Орлеан вилетів від Оклахоми

«Бостон» за крок від перемоги в серії з «Маямі»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.