Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Теніс в Україні
| Оновлено 06 липня 2022, 23:51
3116
1

МЕДВЕДЄВ: «Такі листи шкодять! Зукін не впливає на формування збірної»

Провідні українські тенісисти вимагають відставки віце-президента ФТУ

| Оновлено 06 липня 2022, 23:51
3116
1
МЕДВЕДЄВ: «Такі листи шкодять! Зукін не впливає на формування збірної»
БТУ. Андрій Медведєв

Капітан збірної України з тенісу Андрій Медведєв прокоментував відкритий лист українських тенісистів, в якому вони вимагали відставки виконавчого директора Федерації тенісу України Євгена Зукіна:

«Як капітан чоловічої національної збірної у Кубку Девіса, був неприємно здивований листом, підписаним відомими тенісистами, в якому вони висувають обвинувачення на адресу виконавчого директора ФТУ Євгена Зукіна. Я можу засвідчити, що все, що стосується порядку призначення складу команд, не відповідає дійсності!

Остаточний склад на кожен матч затверджую я особисто, оскільки саме я відповідаю за остаточний результат. Хочу наголосити, йдеться не тільки про поточний результат, ми напрацьовуємо команду на майбутнє, саме тому активно запрошуємо до збірної молодих гравців. Ми зобов’язані дивитися на перспективу.

Сам процес вибору тенісистів відбувається таким чином: я разом з тренером збірної Михайлом Філімою складаю список тих, кого хотів би бачити в команді. Знайомлюся з побажаннями Федерації, якщо вони є, потім затверджую остаточний склад. Все, іншої процедури ніколи не було. Євген Зукін не має жодного відношення до формування збірної, у сферу його відповідальності входить лише вирішення фінансових питань, у тому числі пов’язаних з винагородою за матч.

Я не розумію, хто і навіщо ініціював написання такого листа в принципі. Якщо виникають якісь питання, а це внутрішні питання, потрібно збиратися й домовлятися, залучати до цього процесу Президента ФТУ Сергія Лагура, котрий завжди готовий вислухати чужу точку зору. Все можна вирішити. А подібні листи, ще й під час повномасштабної війни з росією тільки завдають шкоди національним тенісним інтересам».

Українські тенісисти Еліна Світоліна, Марта Костюк, сестри Людмила та Надія Кіченок, Катаріна Завацька, Ілля Марченко та Сергій Стаховський, відправили на адресу ITF звернення, в якому вимагали усунути віце-президента ФТУ Євгена Зукіна з посад на посади. Сьогодні Катаріна Завацька відмовилася від свого підпису під цим листом, а Даяна Ястремська на своїй сторінці в Instragram опублікувала заяву на підтримку Євгена Зукіна.

У прес-релізі гравців одним із пунктів було зазначено, що Євген Зукін систематично перевищує повноваження, на власний розсуд на основі своїх симпатій визначаючи склади національних команд.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Октавий Фландрийский
Там, где крутятся большие деньги,априори не может быть все гладко. Спортсмены хотят как можно больше, и чтобы без посредников, функционеры федерации тоже хотят денег, не меньше чем сами спортсмены, и так было, есть и будет...