Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 липня 2022, 17:13
29454
16

Шахтар може подати до суду на ФІФА

Донецький клуб не влаштовує позиція, яку зайняв ключовий футбольний орган планети

| Оновлено 05 липня 2022, 17:13
29454
16
Шахтар може подати до суду на ФІФА
ФК Шахтар. Даріо Срна

Директор з футболу «Шахтаря» Даріо Срна розкритикував Міжнародну федерацію футболу (ФІФА) за їхнє однобоке, як вважають у донецькому клубі, правило, яке дозволяє легіонерам з УПЛ в односторонньому порядку призупиняти контракти зі своїми роботодавцями та приймати подальші кар'єрні рішення без виплати компенсації.

«Багато хто каже, що підтримує Україну, але не робить цього; наприклад, ФІФА не захищає український футбол та його гравців, як УЄФА. Ми, як клуби, шукаємо якийсь компроміс у цій складній ситуації, бо інакше ми безкоштовно втратимо багатьох футболістів, у яких ми вклали гроші».

«ФІФА має розуміти, що зобов'язана захищати всіх гравців з України – це їхній обов'язок у цій війні. Ми маємо знайти компроміс, інакше це буде складно, і нам, можливо, доведеться звертатися до суду».

«Ми боротимемося за наші клуби, тому що хочемо, щоб нас поважали – ми найкращий клуб у Східній Європі, і ми боротимемося за цей імідж та повагу до нас. Інші допомогли нам. Президент УЄФА Александер Чеферін допоміг нам вижити, але ФІФА цього не робить, і якщо вони цього не зроблять, ми подамо до суду», - сказав Срна.

Раніше ключові футбольні інституції критикував генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін, який заявив, що агенти, користуючись новими циркулярами ФІФА, хочуть вкрасти футболістів у донецького клубу.

Джерело The Mirror
Оцініть матеріал
(197)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Челсі – Евертон – 6:0. Чотири м'ячі Коула Палмера. Відео голів та огляд
Футбол | 16 квітня 2024, 01:30 2
Челсі – Евертон – 6:0. Чотири м'ячі Коула Палмера. Відео голів та огляд

Дивіться відеоогляд матчу 33-го туру Англійської Прем'єр-ліги

Стали відомі ще два клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 16 квітня 2024, 03:32 0
Стали відомі ще два клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25

Реал та ПСВ гарантували собі участь у головному клубному єврокубку наступного сезону

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitaliy88
Вони кажуть що хочуть щоб їх поважали, а самі підло використовують те ж правило ФІФА. Краще б вже мовчали, що їх обкрадають і тд
Rolan Stkomarovskiy
Коли Ахметов, гаманець Янукович та соратник сепаратиста Колєснікова, обурюється діям Росії - це дуже кумедно.
Виглядає, це приблизно так - наче мухи постали проти кізяків.
ZloyDeda
Вау! Он як заспівали коли саме легіонерів почали втрачати А треба було український футбол розвивати, а не вкладати вкрадене в українців гроші у легіонерів! Ганьба! Підбири соплі Срна!
Aleks04
А я би порадив юристам Дніпра подати до суду на Шахтар і довести цю справу до Лозани. Навряд чи в резолюціях ФІФА маються на увазі випадки, коли людина змінює один український клуб на інший. Головна ідея цього документу в тому щоб убезпечити від війни іноземців, які пов'язані контрактами з командами України.
Олег Прок
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Октавий Фландрийский
Как пришли наворованные деньги к ахметке, так и уходят.... Как я люто ненавижу ФИФА, но тут они правы на все 100. У компашки ахметки нет шансов в судах. А по большому счету - ахметовский Шахтер, это раковая опухоль на нашем футболе, жаль, что  в УАФ этого не понимают.
zelc006
Схоже гаплика до нашого футболу чамчикує беззворотньо...
BekXan
Вперед.Це корумпований орган.Ці тварюки ніколи і нікому нічого не пробачали і не забували.Тобто прилетить моментально.По перше це не війна легіонерів.Це факт і щось казати про тих них ми не маємо право,вони вирішують свою долю і життя ,а не футбол..По друге не хочите втрачати кошти продавайте.Подобається нам це чи не подобається це наші реалії, а те що йде війна і там гинуть тисячи людей і рівняють міста то футбол якщо чесно ....не до нього.
nick07
дивно, хіба СРна не чув про таку штуку я3 "форс-мажор"? 
А війна саме ним і є, тому всі гравці мают ьправо на розірвання контракту
Vik.
У Шахтар кішка тонка.