Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 05 липня 2022, 18:12
1680
0

Джойс чекає свого шансу, боксуючи з Хаммером. У цьому поєдинку буде нокаут

Британцю треба переходити на більш серйозних суперників

| Оновлено 05 липня 2022, 18:12
1680
0
Джойс чекає свого шансу, боксуючи з Хаммером. У цьому поєдинку буде нокаут
Getty Images/Global Images Ukraine. Джо Джойс

Джозеф Джойс проведе черговий поєдинок проти суперника, який не несе великої небезпеки для самого боксера. Кар’єра Джо – одна з найнасиченіших зараз у суперважкій вазі серед всіх представників навколо чемпіонського рівня, але до поясу він поки що ніяк не добереться.

Схоже, ця зустріч може стати фінальною перед визнанням його першим номером рейтингу та офіційним претендентом на один з титулів, яким володіє Олександр Усик.

Джойс зустрінеться із Хаммером. Його знають, але британець має його швидко розбити

Кар’єра Джозефа Джойса в професіоналах – це коли спортсмен взагалі не переживає, на кого виходити. При цьому, не можна сказати, що хтось із його візаві виявився реальною загрозою.

Дебютувавши у 2017 році, вже через рік Джо зустрівся з першим серйозним візаві – Яго Кіладзе. Грузин і великий хлопець, і достатньо вмілий, і з ударом, але нічого не допомогло. Вже у другому раунді Джойс відправив суперника в нокдаун, а у п’ятому все завершилось.

Далі з цікавих зустрічей були: Бермейн Стіверн (технічний нокаут у шостому раунді), Алєксандр Устінов (технічний нокаут у третьому раунді), Брайант Дженнінгс (перемога одноголосним рішенням суддів), Міхаель Валліш (технічний нокаут у третьому раунді), Даніель Дюбуа (нокаут у десятому раунді та зламана орбітальна кістка суперника) та Карлос Такам (технічний нокаут у шостому раунді). Причому, всі ці перемоги – підряд.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джо Джойс

Не сказати, щоб якесь з цих імен зносило фанатам кришу, але загалом резюме вкрай солідне. Джо максимально впевнено та чітко виборов собі право називатись претендентом на титул, хоча це звання все ще не отримав. При цьому той же Дюбуа вже фактично «звичайний» чемпіон світу, а Джозеф все ще чекає.

Найцікавіше в цьому – відношення до Джойса. Він все ще вважається проспектом для багатьох фанатів та експертів, хоча чоловікові вже 36 років – якщо це не фінальна частина кар’єри, то дуже близька до того стадія.

Джо готовий до чемпіонського протистояння, але не вийде на нього, поки Усик та Джошуа не закриють всі питання. Поки що не відомо, на яких умовах підписаний другий контракт, але, схоже, пункту про реванш в ньому немає, тому є шанси, що Олександр та Ентоні обмежаться двома протистояннями. Принаймні, найближчим часом.

Але і це не закриває всі питання для Джойса. Після цього поєдинку на переможця претендуватиме Ф’юрі – вірогідність майже стовідсоткова. Тайсон – ще той персонаж. Розповідає про п’ятсот мільйонів та пенсію, на яку він пішов. Але мегафайт проти Джошуа не пропустить ні за яких умов. У разі перемоги Усика подумає, але відмовитись від реального шансу стати абсолютом було б не в стилі Циганського короля.

Тим часом, Джойс просто чекатиме, а час спливатиме. Є сподівання, що чоловікові дадуть хоча б якийсь шанс на титул в стилі того ж Дюбуа і бій проти когось потужнішого. Загалом, середній, не чемпіонський рівень суперважкої ваги зараз приблизно однаковий, тому і поєдинки будуть приблизно однаково цікаві.

Хто фаворит в поєдинку проти Хаммера?

Шансів у Крістіана немає – і дивлячись на думки букмекерів, і дивлячись на логіку. В середньому на перемогу Джойса можна поставити за 1.02 – тобто, краще не ставити. Хаммер оцінюється в 11. Найгучніший апсет року може статись, якщо ми побачимо диво.

Але дива очікувати не варто. Варто очікувати яскраве та досить швидке побиття. Хаммер – людина, що перебоксувала з усіма, хто хоч якось наблизився до топового рівня. І всім програв. Тільки за останні декілька років: Луіс Ортіс, Тоні Йока, Х’юї Ф’юрі та Френк Санчез – і всі ці суперники перемогли. При цьому, тільки брат Тайсона – достроково.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джо Джойс

Але розраховувати на те, що Джойс пробоксує весь бій – сильно вірити у Хаммера. Джозеф останнім часом на ходу. Його темп, фізична сила та витримка не може дивувати. Якщо британець не бере навичками, то бере просто силою. Розбиває, розбирається, ламає.

Так було з тим же Дюбуа – молодим боксером, який мав би перебоксувати такого суперника. Частково, так воно і було. Даніель виглядав по-боксерськи добре, але не витягнув двох моментів: того, що суперник не ламається і того, що сильно б’є у відповідь. В підсумку обличчя та фізична готовність молодого боксера дали збій у протистоянні проти більш вікового.

Хаммер – хороший опонент, щоб не сумувати і чекати на результат грошових розбірок у Саудівській Аравії. Але не більше того. Джойсу треба виходити на суперників, з яким його цікаво було б дивитись. Варіантів – купа, і після Крістіана хотілось би побачити їх.

Наприклад, Ділліан Вайт. Вже пробитий, але досі сильний суперник. Чи Деонтей Вайлдер – взагалі супер. Але навряд американець буде так ризикувати одразу під час повернення. Дерек Чісора – завжди весело, але потужність Джойса може загубити останні можливості британця продовжувати кар’єру.

В хевівейті є з ким боксувати. Час кидати цих опонентів, яких знають, і переходити до тих, хто реально може дати відсіч.

Поєдинок Джо Джойс - Крістіан Хаммер відбудеться 2 липня у Лондоні. Орієнтовно бій розпочнеться о 23:30 за київським часом.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравця Динамо засуджено до 18 місяців в'язниці умовно. Названо суму штрафу
Футбол | 28 березня 2024, 17:44 6
Гравця Динамо засуджено до 18 місяців в'язниці умовно. Названо суму штрафу

Жерсон Родрігеш звинувачується в нападі та нанесенні побоїв колишній дівчині

Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 07:20 4
Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі

У боротьбі за титул у Флориді залишилася одна американка

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.