Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 03 липня 2022, 04:56
948
0

Чухаджян, Іванов та Веліковський боксуватимуть у Німеччині. Хто суперники?

Одразу два титульні поєдинки від українців

| Оновлено 03 липня 2022, 04:56
948
0
Чухаджян, Іванов та Веліковський боксуватимуть у Німеччині. Хто суперники?
Xsport. Карен Чухаджян

Сьогодні, 2 липня, одразу три українці проведуть поєдинки у німецькій Баварії, місто Ердінг. При цьому, на кону двох з трьох поєдинків стоятимуть достатньо важливі титули, щоб серйозно вважати переможців кандидатами на повноцінні пояси чемпіонів світу.

Розповідаємо, хто боксуватиме, проти кого та які титули стоятимуть на кону.

Андрій Веліковський (20-2-2, 13 КО) – Каталін Парасківяну (21-1, 7 КО)

Першим із українців в ринг підніметься 27-річний Андрій Веліковський. Поєдинок проти представника Молдови не принесе йому жодних титулів у разі перемоги, але має стати більш цікавим, ніж здається на перший погляд. Все-таки ім’я опонента точно не каже ні про що.

Веліковський – міцний представник української школи боксу, рекорд якого не має зараз жодного значення, хоч ті дві поразки та дві нічиї псують загальну картину. Востаннє Андрій програвав у 2017-му. А до цього у 2016-му році. Спочатку його нокаутував у п’ятому раунді українець Едуард Скавінський, який досі йде без поразок. Потім – перебоксував Даніель Скардіна, на поєдинок до якого Веліковський літав у Італію.

Нічиї в професійному боксі – нечаста і не завжди логічна річ. У 2018-му українець відбоксував внічию з на той момент непереможеним білорусом. У 2021-му – із незручним мексиканцем у Німеччині.


SpartaBox

Взагалі, Веліковський – міцний горішок. Вміє багато, боксує весело і з характером. Габаритний, потужний, достатньо розумний та комбінаційний. Теперішній суперник – гастролюючий боксер, з яким завжди непросто. Всього одна поразка в кар’єрі, де не було великих імен, але достатньо середняків. Чудовий досвід для українця.

Петро Іванов (15-0-2, 10 КО) – Роберт Таларек (26-14-3, 18 КО)

Поєдинок за титул інтерконтинентального чемпіона за версією IBF у другій середній вазі

Іванов – один із найатлетичніших та найпотужніших боксерів України. Йому всього 25 – чудовий вік для розквіту кар’єри та виходу на перші чемпіонські титули.

Ще недавно Петро володів титулом чемпіону світу серед молоді за версією WBC. Тепер – більш важливий та авторитетний пояс, який в теорії може дозволити вже за два-три поєдинки дійти до поясу чемпіону світу.

Єдине, що викликає питання – рівень опозиції українця. Наприклад, Рафаель Ортіз виглядав хорошим тестом, але Іванов розбомбив його всього за три раунди. Чи Нуну Лавай – фізично сильний, потужний боксер, якого Петро здолав фактично за раунд. Всі ці історії – не проблема українця. Вони хороші боксери, але Іванов занадто сильний для них. Проте, німці поки що не виводять його на опонентів, які могли б реально протестувати українця.

Поляк Таларек – непоганий варіант, але розраховувати на надпотужний тест не варто. Він габаритніший (і вищий, і має більш довгі руки). Досвідченіший, а ще з чотирнадцяти поразок достроково програвав усього один раз – у 2015-му році Ліаму Сміту.


instagram.com/ivanovpetro_official

Непоганий гейткіпер, але не більше того. Якщо з Івановим все буде добре, то проблеми у Роберта почнуться вже з третього раунду. Далі питання в тому, як добре тримає поляк.

Хотілось би побачити українця з кимось не тільки досвідченим, а й майстерним. Бо в категорії, де чемпіон Канело, треба тестувати себе сильніше, щоб розраховувати хоч на щось.

Карен Чухаджян (20-1, 10 КО) – Блейк Мінто (14-2-2, 3 КО)

Поєдинок за титул інтернаціонального чемпіона за версією IBF у напівсередній вазі

Один із найталановитіших українців у поєдинку за важливий титул. Інтернаціональний пояс – один з останніх перед першими позиціями рейтингів та можливим претендентством.

Чухаджян довгенько запрягає, але це не робить його поєдинки сумними. Навпаки, з кожним раундом фанати бачать, як спортсмен розкривається все більше і більше – це круто.

Попередній поєдинок – проти Райана Мартіна - з першого раунду склався непросто, але вже через декілька раундів українець прочитав візаві. Все, що було далі – справа техніки та навичок. Карен все більш чисто та жорстко влучав і не давав нічого робити опоненту. До восьмого раунду Мартін протримався, але далі сил не стало.

Блейк Мінто – черговий цікавий опонент. Міцний, вмілий, але без надпотужного удару. Загалом, з таким візаві Чухаджян має впоратись не швидко, але цікаво. З розумним боксом у українця повний порядок, тому дивитись за цим буде точно не сумно.

Взагалі, час Карену виходити на хлопців з ім’ям. Чемпіони категорії – Еррол Спенс та Теренс Кроуфорд. Щоб підготуватись до навіть теоретичної зустрічі з ними, умовного Мінто – замало. У напівсередній вазі більш ніж достатньо суперників, з якими є шанс розвиватись ще швидше і готуватись ще ефективніше.

Маріо Барріос, Джарон Енніс, Кіт Турман, Давід Аванесян – всі ці бійці дадуть Чухаджяну вп’ятеро більше, ніж п’ять таких, як Мінто. Є сподівання, що після цього бою варто буде очікувати суперників, на бої з якими прийдуть не тільки поціновувачі боксу, а й пересічні фанати.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.