Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 05 липня 2022, 18:12
7981
0

Брієдіс – чудовий боксер, але нецікавий. Його кар'єра скоро завершиться

Хоча Майріс розповідає про реванш із Усиком та перехід в хевівейт

| Оновлено 05 липня 2022, 18:12
7981
0
Брієдіс – чудовий боксер, але нецікавий. Його кар'єра скоро завершиться
Getty Images/Global Images Ukraine

Майріс Брієдіс знову в строю, але знову не з настільки великим поєдинком, як хотілось би. На диво один з двох найкращих боксерів крузервейту може видавати класні поєдинки, намагатись шуміти, і при цьому не бути достатньо голосним, щоб регулярно шуміти так, як вимагає його рівень боксу. Наступний поєдинок та суперник – не виключення. Все в цьому поєдинку добре, але збере достатньо аудиторії він тільки, якщо латвієць програє.

Брієдіс – найскладніший суперник Усика. Але ніяких дивідендів з цього отримати так і не зміг

Майрісу 37 років. Дорослий, сформований боксер, який з року на рік піде на спад, якщо вже не пішов. Поки що ознак пенсії помічено не було, але все ж буває всяке, і старість до спортсмена приходить неочікувано.

У Брієдіса одне з найкращих резюме в крузервейті та статус найскладнішого опонента для Усика. Насправді, хороші бої Олександру давали і Чісора, і той же Джошуа, і Беллью. Але у латвійця вийшло не тільки потриматись декілька раундів у чудовому темпі, а й зробити так, щоб у позитивному результаті сумнівався навіть кут українця. У тому півфіналі Всесвітньої боксерської Cуперсерії один із суддів так і не визначив переможця – побачив нічию 114-114. Двоє других віддали перемогу Усику: близькі 115-113 двічі.

Після цього Усик пішов у суперважку вагу, перед цим побивши Беллью. Гассієв пішов за українцем і досі нічого там не показав. А в крузервейті залишився єдиний великий чемпіон – Брієдіс. Латвієць встиг за цей час виграти другий сезон Всесвітньої боксерської Cуперсерії, але це пройшло без достатнього галасу довкола.

Єдине, що запам’яталось з того турніру – дивна баталія проти Кшиштофа Гловацького, де обидва боксери лупили один одного ліктями, коли суперник падав і після команди. Повний безлад. Всі інші перемоги такі, що і бої передивлятись не хочеться. Ноель Мікаелян був перебоксований просто. З Юнієром Дортікосом довелось бути супер обережним – бо прилетіти могло обом бійцям. В підсумку протистояння панчерів закінчилось нудним рішенням суддів.

Після цього поза рингом Брієдіса було більше, ніж у ньому. Єдиний бій після Всесвітньої Cуперсерії – проти Артура Манна. Швидкий нокаут у третьому раунді проти боксера, про якого вже на наступний день забули.

 

Getty Images/Global Images Ukraine. Майріс Брієдіс

Але розмов довкола Брієдіса багато. Перша – об’єднання з Лоуренсом Околі. Найкращий та найцікавіший варіант. Околі – здоровань, габаритами з Джошуа (Майріс менший за Усика). З ударом, тренується з Ентоні і взагалі – цікавий боксер. Латвієць та його команда довго розповідають про перехід у хевівейт – от і цікавий тест. В рамках своєї категорії, але проти візаві, що близький до супертяжів.

Все зірвалось і поки що висить в якості розмов. Боксери навіть в очі один одному дивились, а все марно – бій досі не відбувся, і якщо і планується, то не так швидко, як хотілось би.

Друга – поєдинок проти Канело. Це коли ще Сауль думав, що може стрибати по категоріях і йому за це нічого не буде. Але і Альварес – не дурень. Обрав собі невеликого Ілунгу Макабу, який все одно, порівняно з ним, здоровий. Що вже казати про більшого Брієдіса.

Третя – бій з Джейком Полом. Те ж саме, що і з Канело, шансів – стільки ж. Латвієць навіть набив тату на нозі з ім’ям колишнього чи діючого блогера. Джейк лише сказав, що його викликають щодня, бо хочуть грошей, а йому всілякі ноунейми не цікаві. Як не крути, але на Брієдіса ходять значно гірше, ніж на Пола.

Та й по всьому. Чудовий боксер Майріс Брієдіс чекає дива – часу, коли на нього зверне увагу хтось з грошима. А тим часом йому вже 37, а далі 38 – страшні цифри і для важких хлопців.

Що за суперник та хто фаворит?

Getty Images/Global Images Ukraine. Джаї Опетаї

Про опонента багато не розкажеш. Джаї Опетаї, 26 років. Австралієць боксував не вдома всього двічі – бій проти Брієдіса проведе в рідних стінах. В рекорді немає нікого, хто міг би привернути увагу. Середні боксери, непогані спортсмени, але не Брієдіс і близько. При цьому, 21-0, 17 КО не варто ігнорувати. Сильний боксер, просто не протестований.

Майріс – фаворит, але без домінації. На чемпіона можна поставити за 1.40, на Опетаї – за 2.75. Перемога австралійця можлива, тому що він достатньо габаритний, сильний, молодий і мотивований. А ще, тому що не ясно, в якій формі зараз Брієдіс. Хочеться вірити, що в адекватній – і фізичній, і моральній.

Хочеться вірити, тому що поєдинок проти Околі – супер. Сильні, жорсткі опоненти та найкращі бійці категорії. Чому б на таке не подивитись? Інше запитання – якщо Брієдіс займався самопіаром, історіями про хевівейт, допомогу Джошуа та реванш із Усиком, а не тренувався, то, може, час на пенсію? На всі ці питання дасть відповідь бій та молодий Опетаї.

Поєдинок відбудеться 2 липня у Бродбічі (Австралія). Орієнтовний час початку бою – 13:30 за київським часом.

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.