Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 03 липня 2022, 00:38
762
0

Володимир ДУБИНСЬКИЙ: «Українські волейболісти мають грати на Олімпіаді»

Президент ПВЛУ розповів про своє бачення подальшого розвитку волейболу у нашій країні

| Оновлено 03 липня 2022, 00:38
762
0
Володимир ДУБИНСЬКИЙ: «Українські волейболісти мають грати на Олімпіаді»
ФВУ

Напередодні ми повідомляли про те, що на черговому засіданні виконкому Федерації волейболу України (ФВУ) було ухвалено рішення про те, що новий сезон у чоловічій та жіночій Суперлігах проводитиме нещодавно створена у нас Професіональна волейбольна ліга України (ПВЛУ). І ось своєю думкою про те, яким він бачить найближче майбутнє українського волейболу, поділився президент ПВЛУ Володимир Дубинський.

- Про створення Професіональної волейбольної ліги України ми говорили з клубами, які виступали минулого сезону, ще до військових дій. І майже все було підготовлено. Ми готувалися, що сезон 2022-2023 років у жіночому волейболі проходитиме під егідою ПВЛУ. Її засновниками виступила низка клубів. Це громадське об'єднання, а ідея полягала в тому, що її створюють клуби Суперліги як жіночі, так і сьогодні вже чоловічі. Саме ПВЛУ має проводити чемпіонати, розвивати волейбол.

Також це нова структура із новим сучасним баченням. Ми взяли за основу досвід польської ліги та вивчали досвід інших професіональних волейбольних європейських ліг. Основна ідея, з якою погодився президент ФВУ Михайло Мельник, Федерація має займатися передусім збірними командами різних вікових груп аж до національних команд, а також дитячим волейболом.

Сьогодні професіональний волейбол, як і інші види спорту, є досить витратною історією. Ми довго до війни спілкувалися і з владними структурами, обласними федераціями, з головами обласних рад. Знаходили підтримку серед усіх, що волейбол в Україні може стати одним із провідних видів спорту, нарівні з футболом та баскетболом. І глобальним завданням було створення професіональної структури.

В її основі стоїть комерційний інтерес спонсорів, які матимуть змогу підняти проведення таких турнірів на новий якісний рівень. Війна однозначно внесла свої корективи у всі ці плани. Це найжахливіша подія усієї країни. Для нас це був шок. Спочатку здавалося, що про якийсь волейбол чи баскетбол ми можемо говорити – треба захищати батьківщину! І багато наших тренерів і хлопців пішли на передову. Але приблизно через два місяці після початку військових дій мені подзвонив Михайло Григорович Мельник і запитав у мене про плани, про подальше бачення чемпіонату. І ми однозначно ухвалили рішення, обговорюючи з тренерами, спонсорами, командами, що Україні не менш важливо, щоб спорт теж став одним із фронтів, де треба підіймати рівень. Інакше Україна випала б зі всіх рейтингів.

Тому було ухвалено рішення, спочатку підтримати збірні – чоловічу, жіночу, юнацькі. Тим більше, що вперше за 25 років чоловіча збірна з волейболу вийшла до фінальної частини чемпіонату світу. Це грандіозна подія. Жіноча збірна сьогодні повністю оновлюється, зараз це молодіжний колектив та водночас досвідчені гравці, які його підтримують. Тобто всі завдання були сконцентровані на тому, що волейбол житиме. Пізніше нас підтримав президент країни.

Щодо національних чемпіонатів, то їм треба бути однозначно і вони мають проводитися на території України навіть у такий непростий та воєнний час. Для організації чемпіонату України вже цього сезону ПВЛУ готується і докладає максимум зусиль. Наші спонсори готові спонсорувати цю лігу.

На сьогоднішній день заявки на участь у ПВЛУ подали 8 чоловічих клубів: «Барком-Кажани» (Львів), «Епіцентр-Подоляни» (Городок), «Прометей-Дніпро» (Дніпро), «Юракадемія» (Харків), «Житичі» (Житомир), ВК «МХП-Вінниця», ВК «Решетилівка» та «ДСО-ЗУНУ-Динамо» (Тернопіль).

І 8 жіночих: СК «Прометей» (Дніпропетровська область), «Аланта» (Дніпро), «Волинь» (Луцьк), «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» (Вінниця), «Галичанка-ЗУНУ» (Тернопіль), СК «Балта» (Одеська область), збірна України U-15 (2008-2009 рр.р) та збірна України U-17 (2006-2007 рр.р.).

У новому сезоні заплановано проведення повноцінного регулярного чемпіонату у три кола та ігри плей-оф. Турнір розпочнеться наприкінці вересня-початку жовтня та має завершитися до 30 квітня. Усі матчі Суперліги відбуватимуться в місті Чернівці. Саме там з'явився сучасний спортивний комплекс, який відповідає всім нормам та готовий став домом для команд ПВЛУ. Зал також буде обладнано сучасним табло, системою відеоповторів, терафлексом, а також бомбосховищем на 200 осіб.

Було також вирішено, що всі ігри української Суперліги відбуватимуться у певну годину: в будні о 18.00 та о 20.30, у вихідні дні: о 14.00 та о 16.30.

Усі матчі без винятку транслюватимуться на ютуб-каналах. Наразі також ведуться переговори з низкою телевізійних компаній.
Титульними спонсорами елітного дивізіону стали компанія DMART та «Будінвест». Тепер жіночий чемпіонат називатиметься «Суперліга-Дмарт», а чоловічий – «Суперліга-Будінвест».

Федерація волейболу України продовжить займатися передусім національними збірними України та збірними командами різних вікових груп, дитячим волейболом та чемпіонатами України Вищої ліги, першої та другої ліг.

На засіданні виконкому Федерації волейболу України обговорили майбутнє збірних України. Угіс Крастіньш залишається головним тренером чоловічої збірної. Іван Пєтков – головний тренер жіночої збірної. А Андрій Романович був призначений на посаду наставника збірних U-15 та U-17.

Президент ПВЛУ озвучив головну мету – Україна має стати учасником Олімпійських ігор:

«Головна моя мрія у волейболі, особливо жіночому – це участь в Олімпіаді. Я намітив собі 8 років, щоб встигнути ще побачити, що збірна України візьме участь в Олімпійських іграх. Це завдання-мрія. Найближча мета – протягом наступних 2-3 років – українська збірна має увійти до ТОП-10 збірних Європи, а, можливо, й світу. Ми вже зовсім поруч. Я точно знаю, що все буде Україна! Ми точно переможемо! Слава Україні!".

За матеріалами ФВУ
 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олег Плотницький став найрезультативнішим у Перуджі в першому матчі фіналу
Волейбол | 19 квітня 2024, 19:11 0
Олег Плотницький став найрезультативнішим у Перуджі в першому матчі фіналу

Його команда виграла стартовий поєдинок фінальної серії чемпіонату Італії у «Вєро Воллей» 3:1

У кого 9.8? Стали відомі оцінки Зінченка і Мудрика за матч Арсенал – Челсі
Футбол | 24 квітня 2024, 00:35 2
У кого 9.8? Стали відомі оцінки Зінченка і Мудрика за матч Арсенал – Челсі

«Каноніри» перемогли з рахунком 5:0

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.