Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 01 липня 2022, 17:57
5690
4

Україна – Грузія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату світу

Наша збірна проведе один із найважливіших матчів всього відбору

| Оновлено 01 липня 2022, 17:57
5690
4
Україна – Грузія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату світу
fbu.ua

Зустріч Україна - Грузія відбудеться в п’ятницю, 1 липня, в Ризі. Початок поєдинку о 19.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».   

Першого дня липня збірна України відкриє для себе третє ігрове вікно у кваліфікації на Кубок Світу-2023. За сім днів наша команда проведе одразу три матчі, які й дадуть відповідь на два запитання: чи зможе команда пробитися до другого етапу відбору та з якими шансами вона туди може пройти. Так вийшло, що за примхою календаря підопічні Айнарса Багатскіса мають спочатку вирішувати друге питання в сьогоднішньому поєдинку зі збірною Грузії.

Перший матч між збірними відбувся 26 листопада 2021 року в Тбілісі, і ця гра відкривала кваліфікацію для Грузії та України. Вона пройшла у напруженій боротьбі, команди відповідали ударом на удар, але все вирішив ривок грузинів у четвертій чверті, який наша збірна відіграти вже не змогла. Матч закінчився перемогою господарів – 88:83.

Тепер нашій команді просто необхідно обігрувати грузинів. І дуже бажано зробити це з різницею у шість та більше очок. У протилежному випадку перевага по особистих зустрічах буде вже у кавказької збірної. А поразка взагалі буде серйозним ударом по планах збірної України зіграти на світовому форумі. Адже в такому разі наша збірна поступатиметься грузинам вже у дві перемоги, і відіграти таку різницю за шість матчів другого етапу відбору буде архіскладно.

Через криваве рашистське вторгнення номінально домашнім майданчиком для української збірної стане Рига. У столиці Латвії наша команда проведе матчі проти Грузії (1 липня) та Іспанії (7 липня). У розширений склад на ці зустрічі, а також на виїзний поєдинок проти Північної Македонії (4 липня) Айнарс Багатскіс викликав наступних гравців (клубна приналежність вказується за фактом закінчення сезону 2021/2022):

Захисники: Віталій Зотов («ВЕФ Рига», Латвія), Денис Лукашов («Нансі», Франція), Іссуф Санон («Шяуляй», Литва), Святослав Михайлюк («Торонто Репторс», НБА), Ілля Сидоров («Йндржихув-Градець», Чехія)

Форварди: В´ячеслав Бобров («Нантерр», Франція), Іван Ткаченко («Хельсінкі Сігаллс», Фінляндія), В´ячеслав Петров («Антіб», Франція), Сергій Павлов («Мелілья», Іспанія), Артем Ковальов («Клавіхо», Іспанія), Павло Крутоус («Дніпро»)

Центрові: В´ячеслав Кравцов («Оход Медіна», Саудівська Аравія), Артем Пустовий («Гран-Канарія», Іспанія), Дмитро Скапінцев («П'єно Жвайгждес», Литва)

Насамперед, відразу звертає на себе увагу наявність у ростері Святослава Михайлюка. Один з двох наших представників у НБА приєднався до збірної і стане суттєвим посиленням для задньої лінії команди.

Однак серйозних втрат у Айнарса Багатскіса набагато більше. Наш тренерський штаб не зможе розраховувати на свінгмена Олександра Липового (травма), захисника Богдана Близнюка (сімейні обставини) та бігмена Володимира Геруна (травма). Також у цьому вікні відбору Україна обходитиметься без натуралізованих гравців.

У свою чергу, збірна Грузії на третє ігрове вікно зібрала практично дрім-тім. У заявці присутні зірки європейського баскетболу Торніке Шенгелія та Гіоргі Шермадіні, місце натуралізованого гравця зайняв Тед Макфадден (один з головних могильників нашої команди в Тбілісі), а ротація кавказької збірної отримала серйозне посилення у вигляді ветеранів Гіорди Цинцадзе та Дуди Санадзе, які пропускали першу гру з Україною.

Крім цього, дуже сильне посилення отримав наш суперник і з протилежного боку Атлантики. І якщо молоді грузини з NCAA ще досить «сируваті» і не факт, що вони взагалі отримають ігровий час, то приїзд центрового Гоги Бітадзе з клубу НБА «Індіана Пейсерс» є дуже великою проблемою. Цьогорічний сезон став для Бітадзе третім і найуспішнішим у НБА. Його середні цифри склали 7,0 очок + 3,5 підбирання у 50 проведених матчах (в середньому 14,6 ігрових хвилин). По-справжньому успішним для Бітадзе стало закінчення сезону. Після від’їзду з клубу Домантаса Сабоніса грузинський бігмен став отримувати набагато більше ігрового часу у фінальній частині регулярки НБА і прогрес не забарився. У рідкісному весняному матчі Бітадзе йшов з майданчика без двозначного показника результативності.

Загалом у розширений склад на липневі матчі грецький наставник збірної Грузії Іліас Зурос включив наступних баскетболістів:

Захисники: Тед Макфадден («Мурсія», Іспанія), Лука Мазіашвілі («Цхум-Абхазеті»), Гіві Бакрадзе («Олимпі»), Раті Андронікашвилі («Крейтон», NCAA), Георгі Цинцадзе («ТСУ»), Давіт Какушадзе («Рокхарст», NCAA)

Форварди: Торніке Шенгелія («Віртус Болонья», Італія), Бека Бурджанадзе («Бетіс», Іспанія), Бека Бекаурі («Батумі»), Александр Певадзе («Гран-Канарія 2», Іспанія), Георгі Корсантія («Кутаїсі»), Міхаіл Берішвілі («ТСУ»), Дуда Санадзе («Борац», Сербія), Мераб Боколішвілі («Руставі»), Каха Кінчарадзе («Олимпі»), Ніка Мецхварішвілі («Луїзіана-Монро», NCAA)

Центрові: Георгі Турдзіладзе («Орші», Франція), Георгі Шермадіні («Тенеріфе», Іспанія), Ілля Лондарідзе («Олимпі»), Гога Бітадзе («Індіана Пейсерс», НБА)

Єдиною втратою для Грузії стала відсутність іншого гравця НБА Сандро Мамукелашвілі. З ним склад грузинів взагалі був би ідеальним. Втім, вже ближче до гри з Україною почала з'являтися інформація, що Гога Бітадзе може пропустити зустріч з нашою збірною через пошкодження ноги. Залишається тільки здогадуватися, чи це так, чи тренерський штаб грузинів темнить.

Втім, незалежно від наявності Бітадзе в складі збірної Грузії, українська національна збірна має докласти максимум зусиль для перемоги у цій зустрічі. Попереду ще достатньо ігор, але двічі програти одному з основних конкурентів за вихід на Кубок Світу є недозволеною розкішшю.

Звісно, ​​нашим баскетболістам буде дуже складно. Гравці збиралися разом з різних точок на світовій карті і перебувають в різних ігрових кондиціях, а, наприклад, Павло Крутоус взагалі з кінця лютого не провів жодного офіційного матчу. Однак сьогоднішній поєдинок дуже важливий. Залишається побажати нашій команді показати свій найкращий баскетбол і здобути таку бажану перемогу.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Україна - Грузія.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Грузія

4

3

1

319:307

+12

7

2.Іспанія

3

3

0

271:200

+71

6

3.Україна

3

1

2

235:237

-2

4

4.Північна Македонія

4

0

4

261:342

-81

4

1 липня

Україна – Грузія

Іспанія – Північна Македонія

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо
Інші види | 25 квітня 2024, 20:47 3
Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо

23-річна українка в Загребі послідовно здолала 5 суперниць

ВІДЕО. Ембіід оновив особистий рекорд за очками в плей-оф
Баскетбол | 26 квітня 2024, 08:56 0
ВІДЕО. Ембіід оновив особистий рекорд за очками в плей-оф

А також повторив або переписав багато інших досягнень

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Chystyi_stavok
Очікую з нетерпінням цікавого протистояння, хоча і з обережністю. Вже як буде по результату, так і буде. Головне дати бій.
kadaad
Проигрывать грузинам в баскетболе, просто смешно!
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил