Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 02 липня 2022, 23:43
1463
1

Адесанья – фаворит поєдинку проти Канноньє. Джареду допоможе тільки диво

Головний бой турніру UFC 276

| Оновлено 02 липня 2022, 23:43
1463
1
Адесанья – фаворит поєдинку проти Канноньє. Джареду допоможе тільки диво
Getty Images/Global Images Ukraine

Бій відбудеться 3 липня у Лас-Вегасі (штат Невада, США) на «T-Mobile Arena» і стане мейн івентом PPV-турніру UFC 276. Орієнтовний початок бою – 06:45 за київським часом. У прямому ефірі бій покаже телеканал Setanta Sports.

Чемпіон UFC у середній вазі Ісраель Адесанья (22-1) проведе п'ятий захист свого титулу, зустрівшись в октагоні з Джаредом Канноньє (15-5).

Ісраель «Останній Стайлбендер» Адесанья

Getty Images/Global Images Ukraine. Ісраель Адесанья

Адесанья завоював титул у жовтні 2019 року, відправивши у другому раунді в нокаут Роберта Віттакера. Після двох успішних захистів, перемігши Йоеля Ромеро та Пауло Косту, Адесанья на початку 2021 року вирішив піднятися у напівважку вагу, щоб кинути виклик чемпіону UFC у цьому дивізіоні Яну Блаховичу. Але габарити та вміння боротися поляка зробили свою справу, і Адесанья зазнав першої поразки в ММА, поступившись за очками.

З того часу Адесанья провів два поєдинки. У червні 2021 року він повернувся до рідного дивізіону, щоб знову виграти за очками, але більш впевнено у Марвіна Ветторі. А у лютому на UFC 271 Ісраель не без проблем, але виграв одноголосним рішенням суддів у Віттакера.

Джаред «Killa Gorilla» Канноньє

Канноньє розпочав кар'єру в UFC у 2015 році як важковаговик. Але після двох боїв у октагоні він опустився у напівважку вагу, де не був особливо успішним, відзначившись перемогами над Іоном Куцелабою та Ніком Реріком та поразками двом майбутнім чемпіонам UFC Гловеру Тейшейрі та Яну Блаховичу, а також Домініку Рейєсу, який двічі був близьким до завоювання чемпіонського поясу.

З моменту переходу в міддлвейт Канноньє виграв п'ять із шести боїв. Кар'єру в новій вазі він розпочав у листопаді 2018 року, і у перших трьох боях там він святкував перемоги технічним нокаутом над не останніми людьми в UFC на той момент Девідом Бранчем, Андерсоном Сільвою та Джеком Херманссоном. А у жовтні 2020-го на UFC 254 в Абу-Дабі колишній чемпіон Віттакер обірвав переможну серію Джареда, узявши гору за підсумками напружених трьох раундів.

Претендентський статус Канноньє дали його перемоги над Келвіном Гастелумом у серпні минулого року та над Дереком Брансоном у лютому на UFC 271. Їх «Killa Gorilla» не зумів фінішувати, а бій із Гастелумом став першим 5-раундовим для Канноньє в UFC.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джаред Канноньє

Прогноз на бій

Канноньє у цій парі є великим андердогом, хоча чимало людей вірить у його перемогу. Чи вдасться йому зробити гучний апсет?

Це малоймовірно. У стилістичному плані Адесанья - справжній жах для Канноньє. Хоча, звичайно, будь-кого, хто має таку нокаутуючу силу, як у претендента, не можна повністю скидати з рахунків.

Проблема, з якою, ймовірно, зіткнеться Канноньє, полягає в тому, що він недостатньо хороший борець, щоб кидатися в ноги Адесаньї здалеку, валити чемпіона на землю і утримувати його там протягом тривалих періодів часу. Це означає, що йому доведеться входити до небезпечної зони, щоб спробувати скоротити дистанцію, і це буде для нього дуже ризиковано.

У Адесаньї, мабуть, найкращі контратакуючі навички у всьому UFC. У нього ідеальний таймінг, він швидкий, як кобра, і також має достатню ударну силу. Якщо не рахувати програшу набагато більшому Яну Блаховичу, Адесанья не те, що ніколи не програвав, він практично не зазнавав серйозних випробувань у клітці.

Цей бій може бути схожим на те, як Канноньє бився проти Віттакера, коли «Горила-вбивця» намагався скоротити дистанцію для своїх «бомб» лише для того, щоб зустріти неприємні контратаки новозеландця. Віттакер не зумів фінішувати Канноньє, але, як ми бачили з його власних боїв проти Адесаньї, він не має швидкості і таймінгу «Останнього Стайлбендера».

Маючи це на увазі, здається ймовірним, що Адесанья включить свого внутрішнього Андерсона Сільву, спіймає Канноньє чимось вкрай неприємним і несподіваним для суперника, а потім доб'є жертву, що «попливла». І зробить це ще у першій половині бою.

Перемога Адесаньї нокаутом у 2-му раунді

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном
Футбол | 26 квітня 2024, 16:11 20
Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном

Данила Ігнатенка звинуватили у расистських висловлюваннях

Гендиректор Чорноморця прокоментував перенесення матчів з Шахтарем у Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 19:41 134
Гендиректор Чорноморця прокоментував перенесення матчів з Шахтарем у Київ

Анатолій Мисюра – про рішення одеського клуба зіграти два матчі в столиці

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
JonJones2022
Адесанья переможе ,але шанси є завжди ,особливо у такого панчера .