Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 27 червня 2022, 08:14
13531
1

Сєвєродонецьк виконав завдання. День 122. Масований ракетно-бомбовий удар

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за суботу, 25 червня

| Оновлено 27 червня 2022, 08:14
13531
1
Сєвєродонецьк виконав завдання. День 122. Масований ракетно-бомбовий удар
Twitter

122-й день війни. 25 червня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 25 червня

23:59. Зеленський: 45 ракет доводять, що санкцій проти росії недостатньо

Президент Володимир Зеленський вважає, що 45 російських ракет, які випустила Росія 25 червня по Україні, доводять, що санкцій у світі проти росії недостатньо.

«Вже в понеділок (27 червня) братиму участь у саміті Групи семи. Цього тижня відбудеться і саміт НАТО. 45 ракет за половину доби і якраз напередодні таких зустрічей – це ще одне підтвердження нашої позиції.

Це підтвердження, що санкційних пакетів проти росії недостатньо, збройної допомоги для України потрібно більше і що системи протиповітряної оборони – сучасні системи, які є у наших партнерів, мають бути не на полігонах чи на зберіганні, а в Україні, де вони зараз і потрібні. потрібні більше, ніж у будь-якому іншому місці у світі.

45 російських ракет по Україні було запущено, щоб показати нібито росія щось може дотиснути, що нібито російській армії щось вдається. Ракетні удари росії – це не просто руйнування нашої інфраструктури, це також і дуже цинічний, прорахований тиск на емоції наших людей. Але це не нас, а ми дотиснемо. Жодні російські ракети, жодні удари не здатні зламати дух українців».

22:30. росіяни обстріляли Рівненську область: 3 загиблих, 4 поранені

Глава Рівненської ОВА Віталій Коваль повідомив, що російські окупанти завдали двох ракетних ударів по об'єкту цивільної інфраструктури в місті Сарни, 3 загиблих, 4 поранених:

«Дві ракети влучили по об'єктам цивільної інфраструктури – це СТО з мийкою та ще один комплекс для ремонту автомобілів. За попередніми даними 3 загиблих, 4 постраждалих перебувають у лікарні, 2 з них – у тяжкому стані. Під завалами можуть бути люди. На місці працюють рятувальники. Вони продовжують розбирати завали».

Раніше Коваль повідомив, що російські окупанти завдали двох ракетних ударів по об'єктах цивільної інфраструктури області.

21:30. ЗМІ: лідери Групи семи погодили ембарго на російське золото

Лідери країн Групи семи попередньо погодили ввести ембарго на російське золото (Reuters, CNN).

48-й саміт лідерів країн G7 пройде у баварському замку Ельмау у Німеччині. Він триватиме з 26 до 28 червня.

Окрім лідерів США, Великобританії, Канади, Франції, Німеччини, Японії та Італії, на саміті візьмуть участь президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн та президент Євроради Шарль Мішель. На саміті також виступить президент Володимир Зеленський.

Казначейство США має оголосити офіційне рішення американського уряду щодо ембарго 28 червня. Експорт золота є другим найбільшим джерелом прибутку в російському державному бюджеті після експорту енергоносіїв (нафти, газу тощо).

21:00. Гайдай: окупований Сєвєродонецьк зруйновано на 90%

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що окупований Сєвєродонецьк зруйновано на 90%:

«Сєвєродонецьк окуповано. Після відведення підрозділів наших військ ворог закріплюється в обласному центрі Сєвєродонецьку та селах-сателітах: Сиротиному, Вороновому та Борівському. Місто зруйноване на 90%, виживати там буде дуже важко, відновити комунікації орки не зможуть».

Він нагадав, що виїхати з Сєвєродонецька зараз можна лише через тимчасово окуповані території. Також росіяни встановлюють у місті свої порядки: призначили коменданта, знімають пропагандистські сюжети з людьми, які виходять із укриттів Азоту.

20:30. Блокада Калінінграда: Лукашенко каже, що Литва оголосила війну росії

александр лукашенко на зустрічі з путіним сказав, що блокада транзиту деяких товарів до Калінінграда схожа на оголошення війни:

«Нас дуже напружує та ситуація та політика, яку проводять наші сусіди. Ви загалом знаєте: це керівництво Польщі та керівництво Литви. Політика (спрямована) на конфронтацію. І вам їх вистачає, особливо в Україні.

Останнім часом найманців найбільше із Польщі. Я не розумію, навіщо їм потрібна ця конфронтація. Але ясно, що за спиною стоять та підштовхують. Але політика огидна, поведінка – агресивна.

Те саме з Литвою. Наростає потік інформації про їхній задум призупинити транзит з росії через білорусь до Калінінграда, ізолювати Калінінград. Ну, слухайте, це вже схоже на оголошення війни! Це ж неприпустимо: подібні речі у сучасних умовах».

Самопроголошений президент білорусі додав, що він сподівається на жорстку та дзеркальну відповідь росії на ці ворожі дії Литви.

20:00. путін заявив, що скоро передасть білорусі Іскандери, які можуть нести ядерні ракети.

путін заявив, що найближчим часом передасть білорусі комплекси Іскандер М, які можуть використовувати балістичні та крилаті ракети. путін підкреслив, що у цих ракет можуть бути ядерні боєголовки:

«Ми протягом найближчих кількох місяців передамо білорусі комплекси Іскандер М, які можуть застосовувати балістичні та крилаті ракети. Причому як у звичайному, і у ядерному виконанні.

Про це він заявив за підсумками зустрічі із лукашенком. Також путін запропонував лукашенку дообладнати літаки СУ-25, які знаходяться на озброєнні армії білорусі, на авіаційних заводах росії та розпочати підготовку льотного складу.

19:20. Сєвєродонецьк під окупацією, росіяни призначили свого коменданта

Місто повністю під окупацією росії та окупанти вже призначили свого коменданта.

Керівник Сєвєродонецької військової адміністрації Олександр Стрюк: «Місто повністю під окупацією росії. Вони намагаються наводити там свої порядки і наскільки мені відомо, там призначили якогось коменданта і збирають якийсь актив.

Місто настільки знищене, тож людям буде важко справлятися. Сподіваємося, що місто якнайшвидше повернеться під контроль України. Нині виїхати з міста зараз можна лише у бік окупованої території. Люди, що ховалися на Азоті, почали виходити. Вони опинилися в окупації. Пропагандисти вже знімають із ними провокаційні відео.

Людям, які понад три місяці переховувалися в укриттях Азоту, потрібна психологічна допомога, проте росіяни, скориставшись їхнім станом, одразу почали знімати пропагандистські сюжети. У місцевій лікарні є достатній запас медикаментів.

У Сєвєродонецьку українські військові відійшли на більш укріплені оборонні позиції, що дозволяють надалі вести оборону. Стрюк додав, що Сєвєродонецька майже не залишилося.

18:30. росіяни знову обстріляли ядерну установку в Харкові

25 червня внаслідок чергового обстрілу окупанти пошкодили ядерну підкритичну установку Джерело нейтронів у Харкові.

Держатомрегулювання: За інформацією від експлуатуючої організації Національного наукового центру Харківського фізико-технічного інституту (ННЦ ХФТІ), в результаті попереднього огляду майданчика встановлено факт заподіяння додаткової шкоди будинкам та інфраструктурі промислового майданчика.

Повідомляється, що пошкоджено: північну стіну прибудови прискорювача до експериментальної зали установки; вентиляційні канали системи спеціальної вентиляції; вентиляційну трубу основної будівлі установки; систему охолодження клістроної галереї прискорювача; корпуси дизель-генераторів системи аварійного електроживлення; обшивку основної будівлі установки.

Персонал продовжує огляд будівель та обладнання для ідентифікації всіх пошкоджень. В цей час ядерна установка переведена в глибокий стан. Радіаційний фон в експериментальній залі Джерела нейтронів у межах норми.

Ядерна установка не розрахована на експлуатацію в умовах бойових дій. Зазначається, що продовження бомбардування та обстрілу майданчика може призвести до тяжких радіаційних наслідків із забрудненням прилеглих територій.

17:40. В окупованому Сватовому повідомили про вибухи на складах росіян

У тимчасово окупованому Сватовому Луганській області мешканці чули вибухи, цитує голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Гайдай: Блогери повідомляють про вибухи на військових складах у захопленому Сватові.

17:00. патріарх кірілл упав на богослужінні: послизнувся на святій воді

Глава російської православної церкви кірілл (владімір гундяєв) впав під час богослужіння в церкві міста Новоросійськ, він освячував храм.

кірілл послизнувся на мармуровій підлозі, не втримав рівноваги і впав під спів Господи, помилуй. Служники швидко підняли російського патріарха.

16:15. Зенітники збили ще один ворожий БПЛА, який проводив дорозвідку

Зенітники збили безпілотний літальний апарат, який проводив дорозвідку об'єктів після суботніх ракетних ударів російських військ.

Прес-служба командування Повітряних сил ЗСУ: Вранці 25 червня військовослужбовці зенітного ракетного підрозділу Повітряного командування Центр збили черговий ворожий безпілотний літальний апарат типу Орлан-10.

Ворожий БПЛА здійснював дорозвідку об'єктів, за якими рашисти завдавали ракетних ударів».

15:40. Розвідка: ракетним ударом кремль хоче втягнути білорусь у війну

25 червня російські окупанти завдавали ракетних ударів по Україні з території білорусі – 6 літаків запустили 12 крилатих ракет.

ГУР: «У ніч на 25 червня територією України було завдано масованого ракетно-бомбового удару. Зокрема, російські бомбардувальники працювали безпосередньо з території білорусі.

Для цього було задіяно 6 літаків Ту-22М3, які виконали пуски 12 крилатих ракет Х-22. Рубіж пуску – район міста Петриків, неподалік Мозиря, орієнтовно за 50-60 кілометрів від держкордону України».

Бомбардувальники злітали з аеропорту Шайківка Калузької області росії, через Смоленську область заходили у повітряний простір білорусі, пускали ракети та поверталися до Шайківки. росіяни завдавали ударів по Київській, Чернігівській, Сумській областях.

Це перший випадок завдання авіаційних ударів по Україні з території білорусі. Сьогоднішній обстріл безпосередньо пов'язаний зі спробами кремлівської влади втягнути білорусь у війну в Україні як безпосередній учасник».

15:00. Україна отримає 1 млрд євро від Німеччини

Міністерства фінансів України та Німеччини підписали угоду про надання Україні 1 млрд євро грантового фінансування, йдеться у повідомленні Українського Мінфіну.

Кошти будуть направлені до держбюджету України для фінансування першочергових соціальних та гуманітарних видатків під час військового стану.

Міністр фінансів Сергій Марченко подякував німецькому колегі, «завдяки чиїм зусиллям ми дуже швидко структурували цю угоду». Він додав, що сподівається отримати кошти вже найближчим часом.

14:30. Залужний показав кадри бойової роботи HIMARS

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний показав, як реактивні системи залпового вогню M142 HIMARS працюють на передовій:

«Реактивні системи залпового вогню M142 HIMARS вже працюють на користь оборони України. Артилеристи ЗСУ майстерно вражають певні цілі – військові об'єкти ворога на нашій, українській території. Дякую американському народу за надане озброєння! Наша мета – перемога».

13:40. Джонсон: пішов би у відставку, якби довелося зупинити підтримку України

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що серед принципових питань, які б він розглядав як причину своєї відставки, могла б стати поразка в підтримці України (BBC).

У відповідь на запитання, чи Джонсон вважає, що лідерство пов'язане з мораллю, і чи є якісь обставини, за яких він пішов би у відставку, британський прем'єр вказав на підтримку України:

«Звичайно, я думаю, що це (про мораль). Якби мені сказали, що ми повинні відмовитися від української справи, бо вона стала надто складною, а вартість підтримки цього народу надто велика з погляду інфляції, економічної шкоди, я б визнав, що програв дуже важливу суперечку, і я пішов би. Але я не бачу такої ситуації».

Останнім часом Джонсона неодноразово закликали піти у відставку. Спочатку через скандальну вечірку на Даунінг-стріт, пізніше через програш консерваторів на проміжних виборах. Палата громад намагалася висловити йому вотум недовіри, але Джонсон зберіг посаду. В інтерв'ю Джонсон сказав, що має розрізняти важливу критику і ту, яка не є важливою.

13:00. ППО збила до 10 ракет над Житомирщиною, дві – над Хмельниччиною

Протиповітряна оборона України вранці 25 червня збила близько 10 ракет над Житомирською областю.

Глава ОВА Віталій Бунечко: «Вранці під час масованого ракетного обстрілу Житомирщини російськими літаками з боку білорусі нашими захисниками було збито близько 10 ракет, що цілилися об'єктами інфраструктури області».

Він попросив людей не ігнорувати сирени. Також відомо, що над Хмельницькою областю було збито дві ракети. Уламки впали в лісі та сільському саду. Постраждалих немає, пошкоджено вікна у кількох будинках.

25 червня Львівська, Житомирська та Чернігівська області зазнали масованого ракетного удару з боку окупантів.

12:10. росіяни випустили 20 ракет з білорусі по Десні, є руйнування

Росіяни обстріляли ракетами селище Десна на Чернігівщині.

Глава Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус: «Селище Десна зазнало чергового ракетного обстрілу. Подробиці незабаром. Прошу не публікувати фото та відео прильотів».

За даними ОК Север, близько 5 години ранку Чернігівська область зазнала масового ракетного обстрілу. З території білорусі з літаків та землі було випущено 20 ракет по селищу Десна. Відомо про руйнування об'єктів інфраструктури. Попередньо без втрат.

11:40. ЗСУ вже знищили 34,7 тисячі окупантів, 217 літаків та 184 вертольоти

Росія у загарбницькій війні в Україні вже втратила близько 34700 військових, понад 1,5 тисячі танків, 217 літаків та 184 вертольоти.

Генеральний штаб ЗСУ: Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 25.06 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 34700 (+170) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1 511 (+4) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 3 645 (+8) од.,
  • артилерійських систем – 764 (+5) од.,
  • РСЗВ – 241 (+0) од.,
  • коштів ППО – 99 (+0) од.,
  • літаків – 217 (+1) од.,
  • вертольотів – 184 (+1) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 626 (+4) од.,
  • крилатих ракет - 137 (+0) од.,
  • кораблів/катерів – 14 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 2 560 (+7) од.,
  • спеціальної техніки – 60 (+0) од.

Найбільші втрати противник зазнав на Бахмутському та Курахівському напрямках.

11:00. Розвідка Британії: відсторонені командири військами росії в Україні

З початку червня вище командування росії, швидше за все, відсторонило кількох генералів від ключових оперативних командних посад у війні в Україні, йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Зокрема, було усунуто командувача Повітряно-десантних військ генерал-полковника Андрія Сердюкова та командувача Південного військового округу генерала армії Александра Дворнікова. Дворніков деякий час, певно, виконував обов'язки головного оперативного командира в Україні.

Тепер командування Південним військовим округом, ймовірно, перейде до генерал-полковника Сергея Суровікіна, йдеться у повідомленні. Південний військовий округ продовжує грати центральну роль у наступі росії на Донбасі. Протягом понад 30 років, як стверджується, кар'єра Суровікіна супроводжувалася звинуваченнями у корупції та жорстокості.

10:20. Окупанти завдали удару шістьма ракетами по Львівщині, дві збиті

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив, що ворог потрапив чотирма ракетами Яворівським районом:

«25 червня о 4 годині ранку завдано ракетного удару з Чорного моря територією Львівщини. Шість ракет, чотири – попадання, дві були збиті. Об'єкт військовий у Яворівському районі.

Внаслідок ракетного удару 4 поранених, один середньої тяжкості, троє – легкої, госпіталізовані. Пожежі локалізовані».

09:30. рашисти запустили близько 30 ракет по військових об'єктах Житомирщини

Вранці 25 червня окупанти вдарили близько 30 ракет по Житомирській області, один військовий загинув.

Мер Житомира Сергій Сухомлін: «За Житомиром нічого не прилетіло. Обстріляли військові об'єкти навколо Житомира. Ракети запущені з літаків, вони увійшли з білорусі.

Сумарно 24 ракети запустили військовими частинами та об'єктами навколо Житомира. Я не можу коментувати, де, як, є чи ні жертви. Це справа нашої військової адміністрації. У Житомирі все спокійно.

лукашенко петляє перед путіним, перед своєю армією, перед Заходом, але сьогодні ми побачили, що білорусь теж бере участь у війні, як і росії. Навколо Житомира та області будується зміцнення».

Глава Житомирської ОВА Віталій Бунечко: «Починаючи з 04:15 ранку ворог знову завдав ракетних ударів по Житомирщині! Територією області було випущено близько 30 ракет. Є інформація про незначні руйнування військової інфраструктури. Один військовий загинув, один отримав поранення».

08:50. Сєвєродонецьк виконав своє завдання, росія переходить в оборону, що для неї катастрофа 

07:00. Генштаб: ЗСУ зупинили наступ ворога на Бахмутському напрямку

Генштаб ЗСУ: на Бахмутському напрямку українські воїни зупинили наступ ворога у напрямку Володимирівка – Покровське, росіяни відійшли.

05:30. ISW: росіяни спробують оточити Лисичанськ, перш ніж відновити наступ на Слов'янськ

росіяни вважатимуть за краще оточити українські війська в Лисичанську і заблокувати наземні лінії поставок на північний захід від міста, перш ніж відновити наступ на Слов'янськ.

Американський Інститут дослідження війни (ISW): ЗСУ, ймовірно, збережуть свою оборону навколо Лисичанська і продовжать виснажувати російські війська. ISW пише, що українські війська, швидше за все, навмисно відступлять із Лисичанська, якщо росіяни загрожуватимуть українським опорним пунктам у цьому районі.

росіянам необхідно перерізати українські логістичні маршрути з Бахмута та Сіверська, щоб повністю ізолювати Лисичанськ. Вони, ймовірно, зіткнуться з труднощами при оточенні Лисичанська через провал на Сіверському Дінці у травні.

04:20. На півдні ЗСУ знищили Гіацинт і два російські Т-72

ОК Південь: «За добу на півдні ЗСУ знищили 46 росіян, два танки Т-72 та великокаліберну 152-міліметрову гармату Гіацинт. Також знищено 7 одиниць іншої броньованої техніки.

На Миколаївщині ворог продовжує проведення повітряної розвідки, а наші підрозділи збивають безпілотні Орлани-10. Ще одна пташка-розвідниця заземлена безповоротно.

Українськими штурмовиками завдано авіаційного удару по скупченню противника в районі Снігурівки, а гелікоптерами – в районі Олександрівки».

03:30. У Міноборони США схвалюють відхід ЗСУ із Сєвєродонецька

У Міноборони США схвалюють виведення військ із Сєвєродонецька на Луганщину.

Представник Міноборони США на умовах анонімності (Sky News): «Відходячи з Сєвєродонецька, ЗСУ займають позиції, в яких зможуть краще тримати оборону».

Нагадаємо, захисники Сєвєродонецька вийшли з міста, отримавши команду відійти на нові укріплені позиції.

02:20. Блінкен: Яке росія має право перевіряти українські кораблі?

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що вимоги росії щодо перевірок кожного корабля, що виходить з українських портів, позбавлені сенсу (CNN):

«Яке право, за якою логікою росія наполягає на перевірці суверенних українських кораблів, які виходять із українських портів до інших країн? Це не має сенсу. Заяви Москви щодо необхідності перевірки українських кораблів створюють потенційний ризик для нападу на Одесу.

Тому українці мають бути впевнені, що, роблячи будь-що для виходу своїх кораблів з порту, росія не скористається цим і не дозволить зайти російським кораблям для нападу на Одесу. Висловлюю підтримку роботі ООН, яка намагається знайти рішення про розблокування портів та вивезення українського продовольства.

ООН та його генеральний секретар дуже наполегливо працюють для того, щоб досягти певного рішення, яке дозволить створити шлях для українських кораблів з Одеси, а отже, продовольство та зерно. Ми дуже підтримуємо ці зусилля».

01:00. Вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського

00:00. Початок 122-го дня війни, 25 червня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 5
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 7
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sand
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил