Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 25 червня 2022, 04:40
4326
3

Шотландський шлагбаум. Жіноча збірна України поступилася у відборі на ЧС

Українки втратили шанси на друге місце у групі

| Оновлено 25 червня 2022, 04:40
4326
3
Шотландський шлагбаум. Жіноча збірна України поступилася у відборі на ЧС
Getty Images/Global Images Ukraine

Жіноча збірна України провела матч проти Шотландії у рамках відбіркового турніру ЧС-2023.

На початку поєдинку «синьо-жовті» могли повести у рахунку, але після прострілу з правого флангу Козлова з вигідної позиції пробила вище воріт. А незабаром арбітр зустрічі призначила досить спірний (м'яко кажучи) пенальті у наші ворота, який реалізувала Уїр.

Пропустивши швидкий гол, наші футболістки занервували, що насамперед позначилося на оборонних діях. Подвоїла перевагу «Тартанової армії» Катберт, яка без опору з меж штрафного майданчика відправила м'яч у ворота. А за кілька хвилин Томас замкнула навіс із кутового. Довершила розгром нашої команди в першому таймі та сама Томас: знову після кутового у виконанні Катберт вона відправила м'яч у сітку.

У другому таймі «синьо-жовті» робили спроби змінити ситуацію, але шотландки грамотно діяли за результатом. Нашим воротам особливо не загрожували та біля своїх володінь не дозволяли загострити ситуацію. Матч так і завершився із рахунком, встановленим у першому таймі.

28 червня жіноча збірна України зустрінеться з Угорщиною, але цей поєдинок уже не матиме турнірного значення. Як і матчі нашої команди проти Фарерських островів та Іспанії. «Синьо-жовті» втратили шанси поборотися за путівку на чемпіонат світу, а Шотландія гарантувала собі вихід до наступної стадії кваліфікації на мундіаль.

Кваліфікація ЧС-2023. Група В.

Україна – Шотландія – 0:4

Уїр (9, пенальті), Катберт (16), Томас (20, 43)

Панцулая (27) – Томас (60)

Україна: Самсон, Романенко, Шматко, Кравець, Корсун, Петрик, Апанащенко (Христюк, 77), Панцулая (Гірін, 46), Козлова (Калініна, 67), Кравчук (Глущенко, 60), Овдійчук (Хімич, 60).

Шотландія: Александер, Дохерті, Ховарт, Корсі (Д.Кларк, 85), Еванс, Уїр (Грем, 90), Керр, Катберт (Артур, 75), Емслі, Томас (Харрісон, 75), Клелланд (Мюррей, 75).

Арбітр: Тріу Лаос (Естонія)

Стадіон «Сталь ЗКС» (Ряшів, Польща)

УКРАЇНА - ШОТЛАНДІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Октавий Фландрийский
Какая такая деградация? Уровень женского футбола как был 15 лет назад, так он и остался таким-же... До тех пор, пока в Украине не будут проходить полноценные чемпионаты и Кубки городов и областей, толка не будет.Даже школьники это понимают, но почему-то этого не могут понять "функционеры" УАФ....
Выталкиватель парашутистов
В Украине нет системного подхода к развитию женского футбола, все держится на энтузиазме отдельных фанатов женского футбола, которым многолетнее игнорирование этого вида футбола в лице УАФ уже порядком надоело.
draiden
Угоркам програли в перші 10 хвилин і тут в дебюті, деградуємо в жіночому футболі і фахові тренери не допомогають