Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 24 червня 2022, 04:13
594
0

БАГАТСКІС: «Якщо хочемо досягти успіху з Грузією, потрібно грати швидко»

Наставник збірної України поділився думками щодо підготовки до матчів відбору на ЧС-2023

| Оновлено 24 червня 2022, 04:13
594
0
БАГАТСКІС: «Якщо хочемо досягти успіху з Грузією, потрібно грати швидко»
ФБУ. Айнарс Багатскіс

Головний тренер чоловічої збірної України Айнарс Багатскіс розповів про тренувальний збір національної команди перед матчами кваліфікації чемпіонату світу-2023, в яких команда в липні зіграє проти Грузії, Північної Македонії та Іспанії.

«В розпорядженні тренерів знаходяться 14 гравців. У нас продовжується становлення команди, адже з нами немає Близнюка, Липового та Войналовича. Ми думаємо про те, хто буде лідером. У попередніх матчах лідерами були Близнюк, Липовий та Рендл і зараз нам потрібні гравці, які їх замінять та дадуть результат. Мені подобається те, що ті хлопці, які знаходяться зараз у команді, грають жорстко, агресивно, але коректно. Ми не зможемо зіграти вдало, якщо гратимуть лише 1-2 гравці. Ми повинні грати як команда і я хотів би, щоб в кожній грі був свій лідер. Над цим зараз і працюємо. Але не може залишитися безслідним те, що тих вищезгаданих гравців не буде.

Ми не збираємося грати одними і тими ж гравцями, адже склад у нас рівний. В цих матчах ми подивимось на тактичні варіанти та різні поєднання гравців на майданчику. Умовно все зрозуміло, але є тренування та попередній досвід, а є безпосередньо гра, навіть якщо вона контрольна. В таких матчах треба дивитися, що працює, а що — ні.

Ми провели непоганий матч у Грузії, де прямо перед грою втратили Геруна. Ми програли саме тому, що нам не вистачало сантиметрів під кільцем. Все ж таки, щодо імен Шенгелії та Шермандіні, то тут коментарі зайві. Якщо до них додається Бітадзе, то це дуже серйозна сила під кільцем. Вони всі технічні, всі можуть забити з середньої та дальньої дистанцій. Є певні задумки і зараз над цим ми працюємо на тренуваннях.

Нам треба зробити так, щоб грузини не були готові до конкретного стилю гри. Як я бачу зараз, вони не дуже комфортно почувають себе у швидкісному баскетболі, коли високі інтенсивність та динаміка гри. Вони добре почуваються у позиційному баскетболі і постійно збивають темп гри. Наша задача — пришвидшити гру, тому є небезпека збільшення кількості втрат. Але якщо ми хочемо досягти успіху в матчі з грузинами, ми маємо з перших хвилин пришвидшувати гру. Ми маємо грати швидко, агресивно та розумно», - сказав Багатскіс.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 49
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.