Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
|
10198
0

Лікнеп. Яких проектів в ігровій індустрії варто чекати у 2022-23 роках

За підсумками Summer Game Fest, презентації Xbox та PC Gaming Show розповідаємо про цікаві анонси

Лікнеп. Яких проектів в ігровій індустрії варто чекати у 2022-23 роках
Іллюстративне фото

Літо - час затишшя у світі відеоігор. Більшість новинок вийшла в першій частині року, а основний масив очікується до релізу в кінці року. Зазвичай влітку представники індустрії більше дивляться у майбутнє і презентують довгострокові проекти. У доковідну еру саме влітку проходили головні виставки та презентації. Вся увага була прикута до E3. Electronic Entertainment Expo була головною виставкою індустрії відеоігор. Але через пандемію коронавірусу виставку переносять уже кілька років поспіль. А великі видавці та платформоутримувачі (Sony, Xbox, Nintendo) стали проводити свої виставки.

Тим не менш, цього року на початку літа відбулося кілька цікавих ігрових презентацій та фестивалів, на яких були присутні більшість найбільших гравців індустрії. У рамках проекту Лікнеп з кіберспорту, який Sport.ua веде разом з Parimatch Ukraine, ми розповімо про головні відеоігрові анонси. Чого чекати вже до кінця цього року, а що вийде 2023-го і пізніше, про все це читайте у нашому матеріалі.

Summer Game Fest

Щорічний захід від продюсера The Game Awards Джеффа Кілі набирає все більшої популярності. Цього року конференція порадувала безліччю анонсів, серед них велика кількість хорорів, рімейки топових ігор минулого та продовження культових проектів.

Call of Duty: Modern Warfare 2

28 жовтня очікується один із головних шутерів у світі. Другу частину перезапуску Modern Warfare випускає Infinity Ward. На Summer Game Fest показали семихвилинний ролик, в якому можна побачити, як оперативники виконують місію в морі: спершу — на базі у відкритих водах, а пізніше — на танкері під час шторму. За словами розробників, на поведінку води впливатиме, зокрема, напрямок і сила вітру. Події СOD MW2 відбуватимуться в Мексиці та Латинській Америці, де очікується протистояння з наркокартелями та терористами.

STARFIELD

Один із найочікуваніших проектів останніх років. Масштабна RPG від Bethesda має вийти у першій половині 2023 року. Розробники показали перший геймплейний трейлер, у якому можна побачити дослідження планет, збирання ресурсів та битви з космічними піратами. Також показали, як можна модифікувати свого персонажа та зброю. Обіцяють великі масштаби, можливість створення свого корабля та космічної бази.

The Last of Us: Part 1

Те, про що говорили в пресі тривалий час, трапилося. PlayStation представили повноцінний рімейк однієї з головних ігор у своїй історії – The Last of Us. Проект від Naughty Dog виходив ще в 2011-му році на PlayStation 3. Потім отримував ремастер для консолей PlayStation 4. Тепер же пригодницький екшн про зомбі вийде і на PS5. Цього разу розробники зробили гру на базі двіжка The Last of Us: Part 2, переробили всі битви, з нуля відтворили всі анімації та художнє оформлення. Інтерес до проекту має зрости після виходу однойменного серіалу від HBO з Педро Паскалем у головній ролі. Вихід рімейку The Last of Us заплановано на друге вересня 2022 року.

Overwatch 2

Головна гра від Activision Blizzard останніх років та основний кіберспортивний тайтл компанії – Overwatch отримає свій сіквел. Гра вийде вже 4 жовтня у ранньому доступі. Overwatch 2 поширюватиметься за умовно-безкоштовною системою. У грі буде спільний кооператив на 4-х гравців і новий режим.

Gotham Knights

Пригодницький екшн від WB Gamic Montreal у всесвіті DC Comics є одним із головних проектів цього року. Гра про героїв, які постають на захист Готема після смерті Бетмена (Найтвінг, Робін, Бетгерл та Червоний Ковпак). Gotham Knights має вийти 25 жовтня 2022 року. Гра у відкритому світі з можливістю вибирати персонажа, також очікується кооперативний режим гри для двох гравців. На Summer Game Fest показали режим гри за Найтвінґа.

Forza Motorsport

Останнім часом головним симулятором на Xbox є Forza Horizon - барвисті аркадні гонки для масового користувача. Motorsport більше уваги приділяє симуляції і спортивній складовій. Цю частину називають «найтехнічнішим сучасним гоночним симулятором на сьогодні». Реліз обіцяють навесні 2023 року.

The Callisto Protocol

Наприкінці 2022 року очікується інтригуючий survival horror від Krafton. Розробники Callisto Protocol надихалися жорстокими французькими хорорами, реальними матеріалами, пов'язаними з насильством. У грі обіцяють реалістичні та лякаючі сцени. Проект має вийти 2 грудня 2022 року.

Fort Solis

Космічний хорор. Проект описують як «суміш Dead Space та Місяця 2112». Дати виходу наразі немає. З цікавих моментів – ролі головних героїв озвучать Роджер Кларк (Артур Морган із Red Dead Redemption 2) та Трой Бейкер (The Last of Us, Uncharted). Гру створюють на новому на двіжку Unreal Engine 5.

Aliens: Dark Descent

Гра від Focus Entertainment та Tindalos Interactive вийде на ПК та консолях у 2023-му.

Routine

Ще один хорор у сеттингу наукової фантастики. Гру розробляє студія Lunar Software. Цей довгобуд анонсований ще 2012 року, точної дати виходу досі немає. Над саундтреком працює відомий композитор Мік Гордон (DOOM, Wolfenstein).

Warhammer 40,000: Darktide

Ще один проект у всесвіті Warhammer 40K. На цей раз творці Vermintide пропонують гравцям кооперативний шутер. Реліз запланований на 13 вересня 2022 року на ПК та Xbox.

ARK 2

Довгоочікуване продовження популярного «виживача» отримало перший тізер-трейлер. Особливістю другої частини ARK 2 є зірка «Форсажів» Він Дизель, який стане головним героєм. Голлівудський актор розповів, що геймери у захваті від гри та обіцяє перевести ARK на великі екрани. Реліз запланований на 2023 рік.

Було багато цікавих анонсів та на PC Gaming Show. Можемо наголошувати, що тренд відродження стратегій продовжується. На цей раз видавці показали безліч різних проектів: від класичних фентезійних ігор до містобудівних та економічних симуляторів. Для кожної ніші знайдеться власний поціновувач.

Stormgate

Дебютна умовно безкоштовна RTS від студії Frost Giant, заснованої вихідцями з Blizzard Entertainment. Бета-тестування стартує у 2023 році.

ARA History

Laysara: Summit Kingdom

Інтригуюча містобудівна стратегія, де потрібно будувати місто біля підніжжя гори. Має бути облаштовувати комунікації, справлятися зі стихійними лихами та іншими цікавими моментами. Реліз обіцяють у першому кварталі 2023 року.

Synergy

Досить цікавий симулятор колонії людей, які намагаються вижити на планеті з екстремальними погодними умовами. Особливістю є незвична графіка з м'якими і пастельними тонами. Дати випуску поки немає.

В цілому на цих кількох виставках показали понад 100 ігор від різних розробників, як від титанів індустрії, так і невеличких незалежних команд. Тому у найближчі роки кожен поціновувач відеоігр і кіберспорту знайде собі проект за смаком. 

Компанія Parimatch Ukraine приділяє багато уваги кіберспорту. Традиційно стежить за турнірами у всіх найпопулярніших кіберспортивних дисциплінах, пропонує широку лінію на матчі, результати ігор, можна спробувати вгадати переможця всього турніру, кращого гравця або назвати інші статистичні нюанси.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер Шахтаря U-19 оцінив поразку від Динамо: «У всьому їх переграли»
Футбол | 10 травня 2024, 19:31 21
Тренер Шахтаря U-19 оцінив поразку від Динамо: «У всьому їх переграли»

Бєлік задоволений грою, але не результатом

Україна – лідер. Турнірні таблиці ЧЄ із socca. Зафіксовано рахунок 18:0
Інші види | 10 травня 2024, 06:15 0
Україна – лідер. Турнірні таблиці ЧЄ із socca. Зафіксовано рахунок 18:0

Хорватія відвантажила у ворота Люксембургу 18 м'ячів без відповіді

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.