Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 червня 2022, 06:39
4638
4

Георгій ЦІТАІШВІЛІ: «Суркіс просив почекати зі зміною громадянства»

Гіо отримав грузинський паспорт у минулому році

| Оновлено 29 червня 2022, 06:39
4638
4
Георгій ЦІТАІШВІЛІ: «Суркіс просив почекати зі зміною громадянства»
Getty Images/Global Images Ukraine

Вінгер Георгій Цітаішвілі прокоментував своє рішення прийняти грузинське громадянство заради виступів за національну збірну.

Чемпіон світу у складі збірної України U-20 отримав грузинський паспорт у травні минулого року та провів за головну команду країни 10 матчів.

За словами футболіста, своє рішення він обговорював із головними тренерами національної та молодіжної збірних України та президентом «Динамо» Ігорем Суркісом.

«Я розмовляв із Ігорем Суркісом. Перший раз – ще перед чемпіонатом світу. На мене вийшла національна збірна Грузії із пропозицією змінити громадянство. Запитали про моє бажання. Я про це сказав президенту «Динамо», який сказав поки що не думати про це, я ще молодий, не треба ухвалювати поспішних рішень. Тоді я погодився з ним, йому було невигідно, щоб я став легіонером.

Але потім минув час, і вже після чемпіонату світу, коли я переходив в оренду до «Ворскли», на мене знову вийшли з Грузії, і я ухвалив остаточне рішення. Суркіс знову попросив почекати, але я знав, чого хочу. Хотів грати за свою країну та свою команду. Мій дідусь був ініціатором, тож я це зробив.

Перед цим я спілкувався і з Андрієм Шевченком, і з Русланом Ротанем. Ігор та Григорій Суркіси сказали, що я зобов'язаний поговорити з тренером національної збірної України. Він мені сказав, що на мене розраховують, але не зараз. Не розкриватиму деталей. Він зрозумів моє рішення і на цьому попрощалися. З Ротанем сам зв'язався і теж поговорив. Він дуже хороша людина та перспективний тренер. Незважаючи на якісь невдачі з молодіжною збірною, він може мати хорошу тренерську кар'єру», - сказав Цітаішвілі.

Цітаішвілі також представляв Україну на рівні юнацьких збірних U-17 та U-19, а у вересні 2019 року дебютував за молодіжну збірну країни.

Наразі Георгій виступає за польську «Віслу», куди перейшов із «Динамо» на правах оренди.

Джерело Sportarena
Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
stalevar1250
Не думаю, что он бы смог стать основным игроком СБУ, игрок он слабенький, в Грузии у него намного больше шансов стать основным в сборной 
SandroKing
Правильное решение. Грузин должен играть за Грузию. Он получил украинское гражданство и играл за Украину только волею сложившихся обстоятельств.
umnuy2
какой там дед,денег немного предложили.Грузинам нужен такой чел а где их там брать.Свои только чачу и шашлык могут жрать и рашке лизать
umnuy2
прикол то в том что когда Циташвили сам станет дедом он будет расказывать своим внукам не о том как с сборной грузии всем проигрывал по 0-5 а о том как будучи в составе Украины выигрывал ЧМ.