Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 20 червня 2022, 09:49
19453
4

Розсип зірок. Топ-11 найвідоміших вільних агентів

Нинішнього літа ці гравці безкоштовно змінять клуби

| Оновлено 20 червня 2022, 09:49
19453
4
Розсип зірок. Топ-11 найвідоміших вільних агентів
Getty Images/Global Images Ukraine. Гарет Бейл та Луїс Суарес (праворуч)

З настанням літа з'явилося багато вільних агентів. Почнемо з тих, хто ще нікуди не перейшов, але про кого вже відомо офіційно (або майже офіційно). Нападник «Мілана» Златан Ібрагімович продовжить контракт із клубом. Захисник Андреас Крістенсен та хавбек Франк Кессьє готуються до переходу в «Барселону». Туди ж може перейти захисник Алессіо Романьйолі, який також має варіант з «Лаціо». Голкіпер Андре Онана збирається до «Інтера», а нападник Дівок Орігі – до «Мілана».

Далі розглянемо найбільш відомих з поки що вільних гравців.

Поль Погба

Getty Images/Global Images Ukraine

Погба таки залишив «Манчестер Юнайтед». Тим самим завершилися муки і для нього, і для клубу. Француз є одним із найбільш затребуваних вільних агентів. З чуток, у його підписанні зацікавлені мадридський «Реал» та «ПСЖ». Але, згідно з останніми новинами, найближче до 29-річного хавбека знаходиться «Ювентус». Та й загалом повернення футболіста в туринський клуб зараз бачиться найімовірнішим варіантом для нього.

Пауло Дібала

Getty Images/Global Images Ukraine

Ще один не менш відомий вільний агент. Одразу після відходу з «Ювентуса» на Дібалу було багато претендентів. Поступово коло почало звужуватися через високі вимоги футболіста. З цієї причини, наприклад, від нього відмовився «Тоттенхем». Наразі головним претендентом на 28-річного нападника є «Інтер». Одразу кілька авторитетних джерел повідомляють, що сторони вже узгодили умови контракту. У аргентинця було багато варіантів, але він, судячи з усього, схиляється до переходу в стан принципового суперника «Ювентуса». Дуже неоднозначний вибір.

Усман Дембеле

Getty Images/Global Images Ukraine

Дембеле – корисний, але дуже проблемний гравець для «Барселони». Француз уже пів року то йде, то залишається. Зараз футболіст максимально близький до того, щоб остаточно залишити «синьо-гранатових». Інтерес до Усмана приписували багатьом клубам, навіть «Баварії», що є взагалі казковим варіантом. Враховуючи репутацію гравця, малоймовірно, що він колись опиниться в Мюнхені, навіть з усіма його талантами. Найімовірніший варіант для 25-річного вінгера – «ПСЖ». Парижани забирають усе, що сяє. Хоча, можливо, з приходом Луїша Кампуша їхній підхід до роботи на трансферному ринку зміниться.

Крістіан Еріксен

Getty Images/Global Images Ukraine

Після чемпіонату Європи кар'єра Еріксена була практично завершена. Але данець впорався із проблемами серця, наскільки це можливо, і вже відіграв пів року в «Брентфорді». «Бджоли» дуже хочуть зберегти Крістіана й готові зробити його найбільш високооплачуваним гравцем у клубі. Футболіст розглядає цей варіант. Але, за даними ЗМІ, 30-річний хавбек також має пропозиції від «Тоттенхема», «Евертона» та «Манчестер Юнайтед». Еріксен раніше заявляв про бажання грати в Лізі чемпіонів, тому повернення в лондонський клуб – цілком реальний варіант.

Джессі Лінгард

Getty Images/Global Images Ukraine

Лінгард, як і Погба, останніми роками більше мучився, ніж грав. У результаті всього вихованець «Манчестер Юнайтед» залишив рідний клуб, у системі якого провів 21 рік. Одним із головних претендентів на 29-річного хавбека вважається «Вест Хем», за який він виступав раніше на правах оренди. До зацікавлених клубів також входять «Ньюкасл», «Ювентус», «Мілан» та «Рома». У футболіста вистачає варіантів для продовження кар'єри. Головне – зробити правильний вибір, щоб більше не гаяти часу.

Андреа Белотті

Getty Images/Global Images Ukraine

Капітан «Торіно» довго наважувався на зміну клубної прописки. Зрештою, італієць все ж таки вирішив стати вільним агентом. При цьому поки що незрозуміло, де він продовжить кар'єру. Раніше отримати футболіста до своїх лав хотіли топ-клуби Серії А. Зараз список претендентів на 28-річного нападника скромніший: «Аталанта», «Фіорентина», «Монако» і навіть «Монца». Але перехід чемпіона Європи до новачка елітного дивізіону – це щось нереальне. Хоча і Белотті, варто визнати, вже не такий результативний, як раніше.

Анхель Ді Марія

Getty Images/Global Images Ukraine

Ді Марія успішно виступав у «ПСЖ» із 2015 року. Сторони кілька разів продовжували контракт, але цього разу парижани не запропонували футболісту нову угоду. Так він став вільним агентом. Останнім часом 34-річного вінгера пов'язують з «Ювентусом». Проте угоди між сторонами поки що не досягнуто. Та й «б'янконері» стали придивлятися до молодших гравців. Аргентинця також пов'язують з «Барселоною». Зрозуміло, що Ді Марія хоче залишатися на високому рівні, щоб поїхати на чемпіонат світу. Але варіантів для продовження кар'єри поки що не так і багато.

Луїс Суарес

Getty Images/Global Images Ukraine

Після відходу з «Атлетіко» навколо Суареса з'являється багато чуток. Повідомлялося, що Луїс хоче повернутися до «Барселони». Була також інформація, що уругваєць може перейти в «Астон Віллу», де він міг би грати під керівництвом свого колишнього одноклубника Стівена Джеррарда. Наразі головним претендентом на 35-річного нападника вважається вже «Рівер Плейт». Хоча сам футболіст раніше заявляв про бажання залишитись у Європі. З одного боку, майбутнє Суареса залишається невизначеним. З іншого, такий якісний футболіст, навіть будучи у поважному віці, без клубу не залишиться.

Іско

Getty Images/Global Images Ukraine

Іско давно вже не був ключовим гравцем для мадридського «Реалу», але клуб міняти він не поспішав. Іспанець дочекався статусу вільного агента, щоб спокійно розглянути доступні варіанти. Серед зацікавлених клубів відзначаються «Бетіс», «Рома» та «Мілан». Найближче до підписання 30-річного хавбека знаходяться «вердібланкос», але остаточного рішення про його майбутнє ще не прийнято. Сам Іско, напевно, теж усе довго зважуватиме. Цього літа іспанцю потрібно прийняти правильне рішення для перезапуску кар'єри.

Едінсон Кавані

Getty Images/Global Images Ukraine

Кавані визнав, що йому варто було покинути «Манчестер Юнайтед» раніше через перехід Кріштіану Роналду, але він не встиг. Взимку також не вийшло. Уругваєць все ж таки дочекався статусу вільного агента і тепер розмірковує про своє майбутнє. Варіантів у футболіста вистачає. За даними ЗМІ, у підписанні 35-річного нападника зацікавлені «Бока Хуніорс», «Севілья», «Атлетіко», «Вільярреал» та «Реал Сосьєдад». Є навіть варіант із мексиканською «Толукою». Можливо, Кавані підписуватиме останній контракт у кар'єрі, тому до вибору нового клубу потрібно підійти відповідально.

Гарет Бейл

Getty Images/Global Images Ukraine

У Бейла ситуація в «Реалі» була практично така сама, як у Іско. При цьому футболіст приніс багато користі «королівському клубу». Тепер настав час валлійцю вирушити у нову пригоду. Є варіант, що 32-річний вінгер може опинитися в «Кардіффі», хоча подейкують, що він хоче залишитися в Ла Лізі. Сам Бейл стверджує, що ще не прийняв рішення щодо свого майбутнього. Хто б що не казав, але Гарет залишається якісним гравцем. Валлієць заслужив право перейти до того клубу, який вибере сам.

Сергій ЗАВАЛКО

Оцініть матеріал
(129)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Ткачук
Більшість з цих гравців мали б зменшити свої вимоги по зарплатні ( вони вже й так добре заробили ), перейти в нормальні клуби, проявити себе, а потім поїхати на ЧС. Це не стосується Бейла і Еріксена: вони, якщо здорові, то в своїх збірних будуть стовідсотково, байдуже в якій вони формі.
Умник
Дибала без 5 минут игрок Интера.
OKs100
Почему в это списке нету Хачериди?