Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 24 червня 2022, 14:23
13082
0

Воно потонуло. День 115 Гарпуни працюють: воєнний буксир орків пішов на дно

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за суботу, 18 червня

| Оновлено 24 червня 2022, 14:23
13082
0
Воно потонуло. День 115 Гарпуни працюють: воєнний буксир орків пішов на дно
Wikipedia. Судно Василь Бех

115-й день війни. 18 червня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 18 червня

23:59. Вечірнє звернення Володимира Заленського

22:40. Окупанти збираються встановити у Херсоні пам'ятник Катерині Другій

Окупанти рф збираються встановити в захопленому Херсоні пам'ятник російської імператриці Катерині II.

Колаборант Володимир Сальдо, голова окупаційної адміністрації Херсонської області, звернувся до адміністрації президента рф:

«Керівництво військово-цивільної адміністрації Херсонської області, підтримуючи ініціативу жителів Херсона щодо увічнення пам'яті засновниці міста Катерини II, іменним указом якої 244 роки тому і було закладено місто, звертається за сприянням та підтримкою у створенні пам'ятника великої імператриці в Херсоні».

Звернення направили до помічника глави адміністрації президента рф Володимира Мединського, який захоплюється історією. До звернення Сальдо не додав жодних доказів соціологічного опитування чи інших доказів підтримки суспільством спорудження пам'ятника імператриці іншої держави.

22:00. Єврокомісія пропонує скасувати статус кандидата, якщо Україна не проводитиме реформи

Європейська комісія у укладанні відповідності України вимогам для держави-кандидата пропонує, щоб ЄС міг скасовувати цей статус у разі, якщо Україна порушить свої зобов'язання (УП).

Подібних положень досі не було в жодному висновку Єврокомісії за заявками про членство, які надходили від інших держав. А зараз Брюссель, враховуючи особливе становище України, ухвалив таке рішення одночасно щодо двох держав-аплікантів – України та Молдови.

По суті Брюссель сказав, що Україна не готова бути кандидатом, але все одно набуває цього статусу. Але одночасно визначено 7 блоків реформ, які Україні необхідно виконати, щоб зберегти статус кандидата. Брюссель залишає за собою право забрати цей статус у будь-який момент, або навпаки – пересунути Україну чи Молдову на наступний етап по дорозі до вступу до ЄС.

ЄС не визначив точну дату, до якої Україна має довести свою здатність проводити реформи. Висновок ЄК каже, що Єврокомісія проведе першу оцінку наприкінці 2022 року, проте для відновлення реформ в Україні мають завершитися бойові дії, тож термін може бути, і найімовірніше, буде продовжено. Серед іншого для збереження статусу кандидата Київ має завершити призначення обраного на конкурсі голови САП, провести конкурс голови НАБУ тощо.

21:10. Ракетні удари по Дніпропетровщині: 11 постраждалих

Російські окупанти запустили три крилаті ракети з нафтобази в Новомосковському районі Дніпропетровської області, через що 11 людей постраждали (УП).

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко: «Три російські ракети потрапили до нафтобази в Новомосковському районі. Троє людей госпіталізували з опіками. Внаслідок повітряної атаки нафтобаза зруйнована. Наразі рятувальники гасять полум'я».

Пізніше кількість постраждалих збільшилася до 11. Один із постраждалих у тяжкому стані, троє – у середньому тяжкості, ще 7 отримали легкі травми. Співробітники екстреної медицини спочатку госпіталізували трьох осіб, а ще 8 осіб згодом самостійно звернулися по допомогу до медичного закладу.

20:40. Данилов: Якщо зупинити війну без згоди суспільства, вона піде воювати без уряду

Секретар РНБО Олексій Данілов переконаний, що можлива зупинка у бойових діях з росією має бути підтримана суспільством, інакше суспільство може піти воювати без влади (The Globe and Mail):

«Кінець війни для нас – це повернення всіх наших теренів. Чи можлива зупинка у цій війні? Це може бути варіантом. Але цю зупинку має прийняти наше суспільство. Якщо цього не буде прийнято, суспільство піде на війну без уряду.

Війна закінчиться лише тоді, коли останні російські війська покинуть українську землю – включаючи Донбас і Крим. Виключена можливість домовленостей про тимчасове врегулювання.

Найшвидший спосіб припинити війну – надати Україні необхідну зброю, щоб перемогти російську армію на полі бою. Як довго триватиме війна? Це питання, на яке ніхто не може відповісти. Поки що війна далека від завершення.

Ситуація на передовій напружена, складна, і я не з тих, хто вважає російську армію слабкою. Вони мають дуже великі ресурси, і вони їх сюди привезли. Вони мають перевагу в артилерії та важкій техніці. Це не лякає наших воїнів. Ми маємо свої позиції. Іноді ми проводимо контратаки. Але війна все ще продовжується, і ми далекі від її завершення».

20:00. Харківщина: ракети орків по газопереробному підприємству

Окупанти обстріляли газопереробне підприємство в Ізюмському районі Харківської області (Суспільне).

Голова Донецької територіальної громади Анатолій Ноздрячев: «Внаслідок обстрілу 18 червня сталася масштабна пожежа. Наразі рятувальники гасять пожежу, масштаб та подробиці пізніше».

Голова Харківської ОВА Олег Синегубов підтвердив, що на Ізюмщині окупанти обстріляли газопереробне підприємство: «За попередніми даними, росіяни потрапили кількома ракетами. Постраждали також приватні будинки. Виникла масштабна пожежа, рятувальники локалізують пожежу».

19:20. Зведення Генштабу: окупанти мають частковий успіх у Метелкіному, але не у Сєвєродонецьку

Зведення Генштабу ЗСУ: У Луганській області росіяни в результаті штурму мають частковий успіх у Метелкіному, проте їм не вдалося отримати повного контролю над Сєвєродонецьком.

18:30. Україна забрала з полону цивільних, яких росіяни захопили на Київщині

18 червня відбувся ще один обмін полоненими з окупантами: п'ятьох цивільних українців повернулися додому, четверо з них були захоплені російськими військовими на Київщині.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України: «Сьогодні Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими провів черговий обмін за формулою 5 на 5. Додому повернулися п'ятеро громадян України.

Усі звільнені – цивільні особи, які незаконно утримуються окупаційними військами. Четверо цивільних потрапили в полон до окупантів під час боїв у Київській області. Троє з них – під час окупації Гостомелю».

Також вдалося повернути тіло одного загиблого захисника України. П'ятеро цивільних, які незаконно утримувалися окупантами як полонені, вже перебувають на підконтрольній Україні території.

17:50. Пілот збитого Іглою російського Су-25 потрапив у полон

Пілот підбитого російського штурмового літака Су-25 катапультувався та потрапив у полон.

72-а окрема механізована бригада (ОМБр) імені Чорних Запорожців: «А ось і пілот намалювався. Живий трофей 72-ї ОМБ ім Чорних Запорожців.

Наші військові надали зйомку пілота збитого російського Су-25, який встиг катапультуватись.

Чоловік живий, має травми через «м'яке» приземлення, йому надали першу допомогу, він у надійних та дбайливих руках ЗСУ».

17:00. США ще до лютого обговорювали можливість затяжної війни в Україні

В адміністрації президента США Джо Байдена ще до повномасштабного вторгнення росії в лютому обговорювали можливість того, що війна в Україні переросте в затяжний конфлікт (УП, The Washington Post)

У США сподіваються, що постачання Україні нової зброї, а також санкції та дипломатична ізоляція росії здатні переламати ситуацію на полі бою та вплинути на вирішення війни дипломатичним шляхом. Навіть якщо цього не станеться відразу, Вашингтону важливо забезпечити, щоб росія не змогла захопити Україну, інакше це може підбадьорити її до військових кампаній проти інших сусідів чи навіть членів НАТО.

«Для нас орієнтиром є те, що наслідок здатності росії досягти своїх максималістських прагнень буде вкрай несприятливим для США, дуже поганим для наших партнерів та союзників, і не менш поганим для всього світу», – повідомив представник Держдепу.

Опитані джерела та аналітики вважають, що війна в Україні може перерости в конфлікт низької інтенсивності або завершитись як Корейська війна 1950–53 років – без формального кінця та з утворенням мілітаризованого кордону з окупованою українською територією.

16:30. Данилов дорікнув Арахамію та Подоляку за жонглювання цифрами втрат ЗСУ

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов закликав тих, хто не має доступу до реальної інформації, не робити заяв про втрати України у війні з росією (Liga.net)

«Я хочу ще раз звернутися до діячів, які розповідають, що у нас щодня 200, 300 і більше людей на фронті (гинуть). Дехто взагалі про 1000 заявив. У них немає можливості отримати таку інформацію. Цим не можна жонглювати. Це не кеглі та не цирк. Це життя людей».

Загальні втрати України у війні з росією влада офіційно не озвучує. 2 червня президент Володимир Зеленський розповів на Міжнародному безпековому форумі, що щодня на сході України гине близько 100 військовослужбовців ЗСУ та ще близько 450–500 захисників зазнають поранень.

9 червня радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив ЗМІ, що втрати українських військових становлять від 100 до 200 осіб щодня, а 15 червня нардеп Давид Арахамія у Вашингтоні сказав, що 200–500 українських бійців гинуть щодня, а разом із пораненими втрат досягають 1000.

15:50. Артилеристи показали, як знищили техніку та росіян з гаубиць M777

Артилеристи 81-ї бригади ДШВ знищили один танк і дві бойові машини піхоти російських окупантів разом із екіпажами.

Десантно-штурмові війська ЗСУ: На відео зафіксована успішна робота воїнів-артилеристів 81-ша окрема аеромобільна бригада ДШВ ЗС України, які з британських польових причіпних гаубиць калібру 155 мм M777 знищують техніку та живу силурашіш.

Зокрема, було перетворено на металобрухт один танк і дві бойові машини піхоти російських окупантів разом з екіпажами.

15:00. Зеленський приїхав до Миколаєва і нагородив Кіма орденом

Президент Володимир Зеленський відвідав Миколаївщину та провів у Миколаєві нараду щодо поточної ситуації в регіоні:

«Наша Миколаївщина. Нарада щодо важливих питань регіону. Обговорили стан економіки, відновлення водопостачання, ситуацію у сільському господарстві. Окрему увагу приділили загрозам із суші та моря. Не перестаємо працювати заради перемоги України.

У ОП також повідомили, що представники військового командування регіону доповіли про ситуацію в зоні бойових дій на суші та в акваторії Чорного моря. Учасники наради особливу увагу приділили матеріально-технічному забезпеченню окремого угруповання військ Примор'я та їх оборонним потребам.

Крім того, Зеленський нагородив голову Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, а мера Миколаєва Олександра Сенкевича – орденом За мужність ІІІ ступеня. Президент також надав військове звання бригадного генерала полковнику Андрію Гнатову.

14:30. У Херсоні підірвали автомобіль начальника колонії, який перейшов на бік росіян

На херсонському проспекті Адмірала Сенявіна вибухнув автомобіль колаборанта та начальника виправної колонії Євгена Соболєва, окупанти кажуть, що це робота українських партизанів, повідомляють місцеве видання Міст, Суспільне Херсон.

Через вибух у сусідніх будинках вилетіли вікна, пошкодилися дерева на вулиці тощо. ЗМІ пишуть, що вибуховий пристрій, який був прикріплений на дерево, здетонував на автомобіль. Водій залишився живим. Військові рф заявили про теракт українських партизанів.

Кремлівські ЗМІ заявляють, що українці вчинили замах на начальника Північної виправної колонії №90 Євгена Соболєва, який перейшов на бік окупантів. Уточнюється, що він у лікарні із пораненнями, його життю нічого не загрожує.

13:30. НГУ та ЗСУ артою знищили бронетехніку росіян у Харківській області

Аеророзвідка Нацгвардії виявила ворожу техніку і передала координати артилеристам Збройних сил України, які вразили три багатоцільові легкоброньовані тягачі, один вивели з ладу.

Нацгвардія: «Ми добре налагодили кооперацію з артою Збройних сил. Це дозволяє максимально ефективно діяти у нашій відповідальності. Але ми не лише виявляємо пріоритетні цілі, а й коригуємо вогонь та фіксуємо його результат».

Поки що невідомо, коли саме завдали удару. У НГУ пояснили, що не поспішають із оприлюдненням результатів співпраці з міркувань безпеки.

12:50. Кличко пообіцяв уберегти Протасів Яр від забудови на згадку про Ратушного

Міський голова Києва Віталій Кличко пообіцяв залишити Протасов Яр зеленою зоною столиці на згадку про громадського активіста та військового Романа Ратушного, який за життя боровся із забудовою цієї території.

Віталій Кличко під час прощання із загиблим воїном Романом Ратушним 18 червня у Києві (Громадське): «Він був досить активним у відстоюванні інтересів зелених зон. Протасов Яр був його проектом. Можу сказати, що на згадку про Романа ми зробимо все, щоб відстояти, щоб Протасів Яр залишився зеленою зоною відпочинку киян. Це буде гарна пам'ять про нього.

Міська влада підтримує перейменування однієї з вулиць Києва на честь Романа Ратушного: йдеться про вулицю Волгоградську Солом'янського району. Проголосувати за нову назву можна у додатку Київ Цифрове».

18 червня у центрі Києва прощаються з Романом Ратушним, який загинув у бою під Ізюмом. О 10:00 – заупокійна служба у Михайлівському соборі, з 12:00 – прощання на Майдані Незалежності, о 14:00 – похорон на Байковому цвинтарі.

11:40. 72-га ОМБр: Російський Су-25 збили Іглою в Донецькій області

На Донеччині 18 червня військові 72-й ОМБр ім. Чорних Запорожців збили із ПЗРК Ігла російський літак Су-25.

72-а ОМБр ім. Чорних Запорожців: «Ми знову на Донеччині. І знову знищуємо різну колорадську погань. І не лише із нашої землі. У небі теж чимало шкідників, але одного вже менше.

Су-25 рашистів вирішив поцікавитись: а хто тут? Відповідь була миттєва. Вдарився голосно та яскраво. Бо в умілих руках і ПЗРК Ігла – хороший інструмент для прибирання усілякого мотлоху з неба».

11:00. Ленд-ліз ще не розпочався: Данилов пояснив, чому недостатньо зброї

Секретар РНБО Олексій Данилов нагадав українцям, що ленд-ліз ще не працює, стартує, можливо, у липні-вересні (Liga.net):

«Ленд-ліз ще не розпочинався. Але саме ухвалення закону про ленд-ліз – дуже позитивне для нас рішення. І ленд-ліз буде, питання – коли.

Це може бути липень-серпень, можливо, вересень. Тут дуже багато факторів. Треба розуміти, що світ не такий великий. Усі знають, що хто має в країні. Наявність зброї, устаткування його виготовлення, боєприпасів. Сьогодні так вийшло, що боєприпасів радянського зразка 122-го та 152-го калібру майже не лишилося.

Українське суспільство знає не про всі країни, які допомагають зброєю, оскільки багато хто просить не озвучувати військове озброєння, яке вони передають. Можу пообіцяти, що подякуємо всім після перемоги».

10:20. Гарпуни запрацювали: Арестович розповів, як затонув Васілій Бех

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович підтвердив, що російське судно Васілій Бех було вражене двома британськими ракетами Harpoon. Він також відзначив у цьому контексті досягнення ВМС України за кількістю ворожих судів, які вдалося вразити у цій війні навіть не входячи з портів.

Арестович: «Ми потопили російський буксир, який діяв як судно постачання, яке називається Васілій Бех. У нього влучили дві ракети десь у районі четвертої ранку – Harpoon. Гарпуни запрацювали – британські ракети.

Не зможу сказати точно, на яку відстань вистрілили ці ракети, але вона може дорівнювати відстані від острова Зміїного до Одеси. Harpoon є, що на 280 км стріляють, є – на 90. Це – явно далі 90.

До речі, я прочитав на одному знаменитому форумі, де люди обмінюються думками, що українські ВМС, не виходячи під час цієї війни з порту, стають після 1945 року чи не найбільшим флотом за кількістю затопленого тоннажу супротивника».

10:00. Одеська ОВА: підбите російське судно Василь Бех затонуло

Судно забезпечення Чорноморського флоту рф Васілій Бех, підбите військово-морськими силами України, затонуло.

Глава Одеської ОВА Максим Марченко: «Нашими військово-морськими силами було вражено судно забезпечення Чорноморського флоту Васілій Бех, на борту якого встановлено зенітно-ракетний комплекс Тор. Пізніше стало відомо, що воно затонуло.

На рахунку Збройних сил України вже є ворожий крейсер, кілька катерів, наразі додалося судно забезпечення.

«Я впевнений, що незабаром наші військові додадуть туди ще фрегат, корвет та великий десантний корабель. І зможемо сказати, що ми створили у Чорноморському флоті рф якусь підводну бригаду кораблів на дні Чорного моря. На відкриття запрошується все військово-політичне керівництво окупантів».

09:50. Захисники України знищили 33350 окупантів, 14 кораблів та 216 літаків

росія продовжує зазнавати втрат у кровопролитній війні в Україні – за 115 днів протистояння захисники знищили 33350 окупантів, 1465 російських танків, 14 кораблів, 216 літаків та 739 артилерійських систем.

Генеральний штаб ЗСУ: Загальні бойові втрати противника з 24.02 до 18.06 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 33350 (+200) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1465 (+9) од.
  • бойових броньованих машин ‒ 3573 (+10) од.,
  • артилерійських систем – 739 (+5) од.,
  • РСЗВ – 233 (+0) од.,
  • засобів ППО – 98 (+1) од.,
  • літаків – 216 (+1) од.,
  • вертольотів – 180 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 594 (+1) од.,
  • крилатих ракет – 129 (+0) од.,
  • кораблів/катерів – 14 (+1) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2513 (+17) од.,
  • спеціальної техніки – 55 (+0) од.

09:20. Арахамія: Переговори з рф можуть відновитися наприкінці серпня після контрнаступів ЗСУ

Глава переговорної групи з Росією з приводу війни Давид Арахамія розповів, що Україна може відновити переговори з окупантами з посиленої позиції наприкінці серпня після низки контратак (Голосу Америки)

За словами Арахамії, Україна зможе відновити мирні переговори з росією, коли зміцнить свої позиції на фронті, але не уточнив, що йдеться, щоб не дізналися росіяни.

Давид Арахамія: «Кінець серпня (коли Україна може відновити переговори з посиленої позиції). Ми не хочемо ділитися нашими планами з росіянами, бо вони можуть побачити це у відкритих джерелах. Але я думаю, ми проведемо операцію з контрнаступу у деяких місцях».

08:55. Орки вдарили 6 ракетами по Кременчуцькому НПЗ, ще двома – по ТЕЦ

росіяни завдали ракетного удару по НПЗ та іншим об'єктам інфраструктури Кременчука.

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін: «Знову під ворожим ударом Кременчук. 6 російських ракет вдарили по Кременчуцькому нафтопереробному заводу, який і так не працював, і 2 ракети – ТЕЦ. На щастя, потерпілих нема.

НПЗ та ТЕЦ за час повномасштабної війни зазнали найбільших атак та руйнувань серед усієї інфраструктури Полтавщини».

07:55. Вночі над Одещиною збили 2 крилаті ракети

Вночі 18 червня збройні сили України збили дві російські крилаті ракети, випущені окупантами з території тимчасово окупованого Криму.

Прес-секретар голови Одеської ОВА Сергій Братчук: «Вночі ворог атакував Одеську область ракетами, що летіли з території тимчасово окупованого Криму. Дякуємо нашим військовим за добре виконану роботу – дві смертоносні пташки знищені.

У Чорному морі продовжує знаходитися угруповання чорноморського флоту: 2 кораблі-ракетоносці, один підводний човен і три великі десантні кораблі».

За даними ОК Південь, ворог атакував Одещину крилатими ракетами Онікс. Спікер глави ОВА наголосив, що загроза ракетного удару залишається дуже високою.

07:00. Зведення Генштабу: серед росіян дедалі більше дезертирства

03:40. На півдні ЗСУ знищили російський Т-72 та систему Буратіно

ЗСУ на півдні знищили російський танк Т-72, важку вогнеметну систему ТОС-1 Буратіно, гаубиця Мста-Б.

ОК Південь: «Всього знищено 18 одиниць техніки, у тому числі самохідна гармата Гіацинт, три багатоцільові броньовані тягачі, 9 одиниць автомобільної та броньованої техніки. Знищено черговий польовий склад боєприпасів».

Ліквідовано 57 росіян. Інші втрати уточнюються.

03:00. ЗМІ: США бояться продавати Україні бойові безпілотники Grey Eagle

Продаж Україні Штатами чотирьох безпілотників MQ-1C Grey Eagle під загрозою через побоювання США, що це складне обладнання може потрапити до рук росіян (Reuters)

Застереження від продажу було висунуто під час поглибленої перевірки Управлінням безпеки оборонних технологій Пентагону, якому доручено охороняти дорогі технології від рук ворога.

Зазначається, що радар та обладнання для спостереження на безпілотниках можуть створити загрозу безпеці Сполучених Штатів, якщо вони потраплять до рук росії. Рішення про продовження угоди розглядається найвищими інстанціями в Пентагоні, але терміни прийняття будь-якого рішення незрозумілі.

За словами джерел, одним із рішень була б заміна існуючого радарного та сенсорного комплекту на щось менш складне, але на це можуть піти місяці.

02:20. Данілов: У Білорусі на сьогоднішній день немає військ для повтору наступу

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в білорусі на сьогоднішній день немає такої концентрації військ, яка була на 24 лютого (Радіо НВ):

«Ми володіємо інформацією, яка сьогодні відбувається на території білорусі. На сьогоднішній день ми не бачимо таких погроз (за вторгненням), бо там немає достатньої кількості сил та засобів для того, щоб зробити такий наступ, який відбувався 24 лютого.

Концентрація російських військ, яка була на 24 лютого, на сьогоднішній день у білорусі відсутня. Коли звідси наші військові вигнали рашистів, і вони тікали через білорусь, вони в білорусі не залишилися, а були передислоковані переважно на Донецький, Луганський і Харківський напрями.

Чи готові білоруські війська вторгнутися до України? Коли ми говоримо, готові чи не готові, треба розуміти, що це війська. Якщо вони будуть підняті по тій чи іншій тривозі, вони можуть робити ті чи інші речі. Ми сьогодні не бачимо, що там є можливості, що там є сили.

Політично росія вже фактично окупувала білорусь. Потрібно розуміти, що лукашенко перебуває під великим впливом рф. І говорити про те, що це вільна країна – це велике, скажімо так, припущення».

01:00. Вечірнє звернення Володимира Зеленського: з полону звільнена Тайра

00:00. Початок 115-го дня війни, 18 червня

Онлайн-трансляція українського телемарафону

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця
Футбол | 18 квітня 2024, 08:35 5
Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця

Флорентіно залишився явно у захваті від гри Андрія у поєдинку Манчестер Сіті – Реал

Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу
Футбол | 18 квітня 2024, 09:40 6
Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу

Федеріко Вальверде висловився про українського голкіпера

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.