Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 19 червня 2022, 00:28
18356
6

Бетербієв може програти Сміту. Але цей бій – ганьба для організацій

Його варто було скасувати

| Оновлено 19 червня 2022, 00:28
18356
6
Бетербієв може програти Сміту. Але цей бій – ганьба для організацій
Getty Images/Global Images Ukraine

Артур Бетербієв та Джо Сміт проведуть об’єднавчий поєдинок. На кону стоятимуть одразу три пояси у напівважкій вазі: за версіями WBC, WBO та IBF. По-спортивному – чудовий поєдинок. У всіх інших питаннях – суцільний жах.

Організації зробили вигляд, що проблем з Бетербієвим немає жодних і погодились з брехнею Боба Арума про те, що Артур – канадієць.

Сміт – потужний опонент і один з найкращих панчерів напівважкої категорії. Бетербієв може програти

Прийнято вважати Артура Бетербієва беззаперечним фаворитом поєдинків. Воно й логічно: 17 перемог, жодної поразки, 17 нокаутів.

Проте, не дарма фанати боксу не з України сильно чекають на цю зустріч. Тут інтриги точно більше, ніж в більшості (якщо не рахувати ще Усика) зустрічей Бетербієва. Росіянин справді може програти.

Джо Сміт далекий від топових боксерів. Просто хороший та сильний. Дебютувавши у 2009 році, вже у 2010-му програв вперше – Едді Камінеро, який закінчив кар’єру з негативним рекордом через п’ять років. Наступна ж поразка Сміта відбулась аж через сім років – Саллівану Баррері в поєдинку за інтернаціональний титул WBC. Вже відчувається різниця в класі.

Всього Джо програвав тричі. Третій і на цей час останній раз – в поєдинку проти Дмітрія Бівола. Загалом росіянин виграв поєдинок: був точнішим, більш різнобічним та кращим. Але і його Сміт дістав так, що ноги Бівола помітно захитались.

Взагалі, удар у Сміта є. Фізично він вкрай обдарований спортсмен. Суміщав бокс з будівництвом та вирубкою лісів, не переставав працювати фізично. Тому потрапляти під удари цього хлопця не варто. Але довгий час проблемним місцем залишалася школа боксу.

Вибивати за ринг ветерана Бернарда Хопкінса чи швидко за один раунд розбиратись із Анджеєм Фондарою – це і супер, і важливо, і круто. Але тільки на силі далеко не поїдеш і зараз помітно, як американець розвивається.

Getty Images/Global Images Ukraine

Поразка Біволу змусила перебудовуватись Сміта. Вже наступного суперника – Джессі Харта - Джо важко, але перебоксував, а не вклав. З Елейдером Альваресом та Максимом Власовим також довелось попрацювати. Обидва – боксуючі суперники, що не думають виключно про силу удару. І з обома Джо впорався саме завдяки боксу, а не лише грубій силі. Хоча і від неї будуються всі дії американця.

Бетербієв – завжди Бетербієв. Розвитку чекати від 37-річного росіянина не варто. Його силовий бокс із непоганою школою працює – він його використовує. Останнім постраждав Маркус Браун. На це варто було розраховувати, як і сімнадцять поєдинків поспіль. Єдиний раз, коли були сумніви – перед зустріччю із Гвоздиком. Але Олександр не скористався можливістю і просто упустив шанс через недостатню підготовку.

І другий – от зараз. На те достатньо причин.

Хто фаворит?

Поставивши на Бетербієва, особливо не заробиш – середній коефіцієнт 1.12. А от Сміт вигідний – там аж 5.50 в середньому.

Джо може перемогти через банальну істину – він стає все більш якісним боксером, при цьому може вдарити. Міг і Гвоздик, але проспав підготовку. Сміт за таким помічений не був ніколи.

Американцю варто форсувати події. Просто піти битися з розумом, поки 37-річний опонент не розігнався і не розігрівся до стану, коли його важко буде спинити. Росіянин добре тримає удар, але вже падав і точно не ідеальний у цьому питанні. Його можна і треба бити. Зараз точно є всі шанси: на Артура постійний тиск, йому вже багато років, можна ловити момент.

За всіх інших варіантів все ж має перемагати Бетербієв. Бо він більш різносторонній, гострий та точний в атаках. Просто кращий боксер, який, якщо розігріється, буде важко.

Проте, сам поєдинок – повний провал організацій. Вони всі зробили вигляд, що чемпіонів-росіян не існує. Пояснили це тим, що завоювали вони свої пояси раніше, хоча війна йде вже вісім років.

Але найгірше не це, а те, що Бетербієв – ледь не кадирівець. Він любить кадирова, називає того братом і дякує за поради. Українські журналісти останні два місяці разом із братами Кличками працювали над тим, щоб залишити цю людину, що не визнала досі війну і не засудила дії своєї країни, без поясів. Єдине, що отримали – цитату Арума про те, що Бетербієв – канадієць.

Ми ж вважаємо, що кадирівець, що боксує за титули об'єднаного чемпіона світу – ганьба для спорту. І крапка.

Поєдинок Артур Бетербієв – Джо Сміт відбудеться в ніч проти неділі, 19 червня, у Нью-Йорку. Орієнтовний початок бою – 05:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(92)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Переплюнув Куртуа! Лунін встановив неймовірний рекорд Реала у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 00:28 12
Переплюнув Куртуа! Лунін встановив неймовірний рекорд Реала у ЛЧ

Український воротар здійснив найбільшу кількість сейвів в одному матчі

Костюк зупинила колишню чемпіонку на старті змагань у Штутгарті
Теніс | 17 квітня 2024, 19:04 27
Костюк зупинила колишню чемпіонку на старті змагань у Штутгарті

Марта вистраждала перемогу над Лаурою Зігемунд

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Український Крим
Врятував кадирівця канадський паспорт! Головне, що всі організації зараз розуміють, що всі кацапи сьогодні токсичні і навряд чи будуть допускати їх до поясів
K_Sarioglo@i.ua
Не дуже сподобалася стаття.Ні, з думкою про те, що оскільки Беттербієв - "кадирівець" він має бути позбавлений титулів згоден.Але:По-перше, не треба видавати бажане за дійсне і розповідати, що Гвоздик програв через недостатню підготовку.  Беттербієв був просто кращий, більш міцний і потужний. А "Нейл" на відміну від Ломи та Усика, ніколи "технарем" особливо-то й не був. До того ж, виявився психологічно ламким.По-друге  мозолить очі слово "канадієць". Хоч прочитав у Вікіпедії, що такий варіант можливий, але слово "канадець" значно більш звичне вуху.По-третє - "Пояснили це тим, що завоювали вони свої пояси раніше, хоча війна йде вже вісім років" - цитата з тексту. Ні, з тим, що війна йде 8 років з натяжкою погодитися можна. "З натяжкою", бо фактичних бойових дій від 2016 до лютого цього року особливо не було. Але чомусь 8 років на сайті це нікого не хвилювало і автори спокійно собі писали про Беттербієва, його бої і перемоги, тож речення про 8 років  "попахує" певним лицемірством.
 
Ну і по-четверте, нащо писати в першому абзаці "в усіх інших питаннях цей бій - суцільний жах"? Напишіть - "з політичної точки зору жахливо, що кадирівець буде битися за титули". Бо більше ні з якої точки зору цей бій жахливим не є.
an52
Професійний бокс взагалі робить вигляд, що ніяких санкцій не існує. Цапи спокійно продовжують виступати і заробляти на американських глядачах
K 12
Уберите эту чушь руzкую отсуда!