Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 15 червня 2022, 22:21
534
0

Щоб пам'ятали: йде війна. Жіноча збірна зіграє із командою Італії

15 червня відбудеться товариський матч з жіночого футзалу в місті Прато

| Оновлено 15 червня 2022, 22:21
534
0
Щоб пам'ятали: йде війна. Жіноча збірна зіграє із командою Італії
УАФ

Жіноча збірна України з футзалу 15 червня проведе товариську гру проти команди Італії.

Ця гра відбудеться у місті Прато в рамках підготовки до Євро-2022 та розпочнеться о 20:00 за Києвом.

Капітан жіночої збірної України Юлія Форсюк на прес-конференції в італійській Болоньї розповіла:

«Хотілося б подякувати Федерації футболу Італії, а також місту Болоньї за те, що підтримали, запросили нас і дали можливість тренуватися та вести підготовку до чемпіонату Європи у такий непростий для нас час. Звичайно, під час перебування тут ми тренуємося, сміємося, відволікаємося й іноді навіть, можливо, на якусь хвилинку можемо забути про те, що відбувається у нашій країні.

Однак, де б ми не знаходилися – завжди спілкуємося з нашими рідними та друзями, які залишилися в Україні. Звичайно, всі думають про війну і про тих, хто знаходиться в нашій країні. Хочеться висловити велику подяку всім людям, які причетні до того, що наша збірна змогла зібратися в повному складі і готується до чемпіонату Європи. Це дуже важливо для нас.

Звичайно, Євро – це турнір, в якому ми хочемо максимально проявити себе як спортсмени, але майбутній фінал чотирьох буде для нас зовсім інакшим. Це буде не лише спортивне змагання, а й звернення до світу та Європи. Хочемо, щоб завдяки Євро більше людей пам’ятало, що в Україні йде війна та підтримували нашу країну! Ми дуже підтримуємо всіх людей, які залишилися в Україні. Надзвичайно вдячні Збройним силам України.

Завдяки цьому турніру ми також хочемо показати незламність духу українського народу та спробувати закликати світ докладати більше зусиль для української перемоги! Ми хочемо, щоб на екранах телевізорів та у мережі Інтернет було якомога більше згадок про нашу країну. Команда буде битися не лише за медалі, а й за наш народ. Вірю, що світле майбутнє України настане якомога швидше».

Головний тренер жіночої збірної України Олег Шайтанов: «У першу чергу хотілося б висловити слова вдячності Італії за вашу підтримку. Завжди словосполучення футзальна родина звучало якось абстрактно, але на сьогоднішній день, під час війни, під час того як Україна виборює право на своє існування, ваша підтримка є дуже відчутною. Багато країн проявили бажання допомогти нам і Італія теж не залишилася осторонь. Це дійсно справжня футзальна родина. Ще раз хотів би подякувати за це.

Всі наші думки знаходяться в Україні з нашими родичами та близькими. Ми всі кожного ранку маємо надію на позитивні новини від Збройних сил України. Однак, ми також розуміємо, що це наш фронт на сьогоднішній день. Кожного разу коли лунає імʼя нашої країни – це перемога України. 

Українці – сильна нація! Вони під час війни можуть вигравати два матчі у Лізі націй як це зробила наша національна збірна з футболу. Під час війни Україна може перемогти у Євробаченні, як це зробив Кalush Orchestra у Турині. Прийде й черга жіночої футзальної збірної представляти Україну на жіночому чемпіонаті Європи. Нашу країну не здолати окупантам. Ми переможемо у цій війні, тому що є сильними, а з підтримкою стаємо ще сильнішими!»

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

ЧС-2024 з футзалу. Усі потенційні суперники України. Коли жеребкування?
Футзал | 20 квітня 2024, 02:41 0
ЧС-2024 з футзалу. Усі потенційні суперники України. Коли жеребкування?

Жеребкування фінального раунду ЧС відбудеться 26 травня у Самарканді

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.