Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 15 червня 2022, 12:10
13018
19

Змазаний останній акорд. Збірна України зіграла внічию з Ірландією

Команда Олександра Петракова не змогла знову обіграти ірландців

| Оновлено 15 червня 2022, 12:10
13018
19
Змазаний останній акорд. Збірна України зіграла внічию з Ірландією
Getty Images/Global Images Ukraine

Не так давно наша збірна вже грала з ірландцями. Та гра проходила після невдачі в Уельсі, особливих емоцій не викликала ні у  гравців, ні у вболівальників.  Та навіть той експериментальний склад зумів здобути перемогу завдяки дещо випадковому голу Циганкова.

А сьогодні склад, на відміну від тої гри, був набагато ближчим до звичної нам основи. Проте нюанси були. На воротах свій шанс отримав Дмитро Різник, а лівий фланг півзахисту закривав Шапаренко. Крім того, здивувала поява в основі Миколенка – Віталій так і не отримав повноцінний відпочинок, хоча всі чекали на вихід Соболя.

Getty Images/Global Images Ukraine

Перших хвилин п’ять на полі було видно одну тільки «Зелену армію» (яка сьогодні грала в помаранчево-чорній формі).  Але із закиданнями наші захисники та кіпер справилися, а далі вдалося заволодіти ініціативою. І вже на 10 хвилині після тривалого контролю м’яча нашими Маліновський підібрав його біля лінії штрафного, здалося, що занадто відпустив, але зумів видряпати назад і наніс перший в матчі дальній удар – Келлехер відбив перед собою, добити не вдалося. 

Здавалося, що гра пішла, ініціатива була в нас, але ірландці зуміли серйозно змусити понервуватися. Втрата в центрі від Зінченка  закінчилася переведенням м’яча на правий фланг ірландської подачі та ідеальною подачею Найта на дальню штангу, де Ярмоленко не встиг накрити Перрота. Той пробивав головою без перешкод і відверто нас вибачив, не влучивши у дальній кут.

Getty Images/Global Images Ukraine

Не гірший момент виник і в нас - Матвієнко шикарним пасом з своєї половини вивів Миколенка на побачення з воротарем, але той спершу пробив в голкіпера, а тоді захисники встигли перешкодити нанести другий удар.

В середині тайму довелося перебудовуватися – Маліновський невдало пішов у боротьбу, пограв кілька хвилин і попросив заміну. На полі з’явився Мудрик, внаслідок чого Шапаренко змістився на свою звичну позицію в центрі.

Втома у ногах наших гравців дала про себе знати. Коллінз в центрі поля випередив Довбика, побіг вперед, по черзі обіграв Зінченка, Сидорчука і Забарного та класно «шведою» пробив мимо Різника. 0:1, і не скажеш, що незаслужено.

Getty Images/Global Images Ukraine

З позитивного - нарешті ми побачили фірмовий ривок Мудрика. Михайло зліва проскочив двох, накинув на Караваєва, але той з ходу розполохав всіх польських горобців, що були за ірландськими воротами. А Найт здалека бив набагато точніше, причому з рикошетом, але Різник зумів нівелювати загрозу.

Ще перший тайм запам'ятався відвертою симуляцією Ярмоленка в чужому штрафному, після чого перша половина закінчилася. Прогнози на другу половину були досить песимістичними. 

Getty Images/Global Images Ukraine

В нас прийнято вважати, що після невдалого першого тайму в роздягальні бутси літають і вуха в'януть. Не віриться, що Петраков використовує такі методи, але правильні слова він, очевидно, підібрав. Інертні в першому таймі Ярмоленко і Довбик швидко організували гол-відповідь - перший розхитав захисників справа і прострелив, другий на дaльній штанзі підставив ногу. 1:1, і вже набагато веселіше.

Getty Images/Global Images Ukraine

Гол, мабуть, заспокоїв українців. Знову з'явилися монотонність, непотрібний спокій, які порушив тільки Миколенко хвилин через 15 після перерви. Після пасу Мудрика гравець «Евертона» прострелив, але Ярмоленко не відчув, куди треба бігти.

Стало дивитися набагато цікавіше. Але то Шапаренко зі штрафного проб'є безхитрісно, то Мудрику поля не вистачить - довести до логічного закінчення атаки не виходило. Так одноманітно і пройшов другий тайм. Були якісь натяки на загострення, але друга половина другого тайму нагадала перші 45 хвилин цього матчу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Які можна зробити висновки? Стомилися - так, безсумнівно. Недооцінили суперника - звичайно. Махнули  на гру через її напівтовариський статус - теж таке є. Ну і, звичайно, Матвієнко заслужив нагороду «Лев матчу», але вболівальники вирішили інакше - Дмитро Різник посів перше місце у підсумковому голосуванні. Теж непоганий вибір.

Чекатимемо вересневих матчів.  

Ліга націй. Група В1. 4 тур.

Україна – Ірландія – 1:1

Довбик (47) – Коллінз (31)

Забарний (49), Ярмоленко (51), Зінченко (79) – Браун (65), Ленніхен (81)

Україна: Різник, Миколенко, Матвієнко (Попов, 73), Забарний, Караваєв, Зінченко, Сидорчук, Маліновський (Мудрик, 28), Шапаренко, Довбик (Сікан, 73), Ярмоленко.

Ірландія: Келлехер, Макклін, Ленніхен, О'Ши, Коллінз, Моламбі (Хендрік, 67), Каллен, Браун, Найт (Хуріхейн, 67), Перротт (Огбене, 80), Хоган (Робінсон, 57).

Арбітр: Алі Палабиїк (Туреччина)

Стадіон «ЛКС» (Лодзь, Польща)

УКРАЇНА - ІРЛАНДІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

47’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (УКРАЇНА).
31’
ГОЛ ! М'яч забив Нейтан Коллінз (Ірландія).
Оцініть матеріал
(133)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Сейв Трубіна увійшов до топ-5 найкращих дня у Лізі Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 05:02 1
ВІДЕО. Сейв Трубіна увійшов до топ-5 найкращих дня у Лізі Європи

Українець показав гарну реакцію

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alehandro
Отвратительный футбол(( Ярмола стоячий. У Зинченко что не пас, то обрезка. Авансы, выданные Мудрику, с ним, похоже, могут злую шутку сыграть - сырой он ещё. Сидорчук медлителен в принятии решений - ИМХО до уровня Сборной не дотягивает.. Ничья и то хорошо. Отскочили
BERNARDOS
Выжили.. Ни о чем..
sashav2007
Наффуй такий тренер, який маючи дві заміни ще, не робить жодної?! Невже той же Циганков не зміг би освіжити гру? Ось де б згодився Буяльський, але ж він не підходить під стиль петракова: бий-біжи
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Анатолий Басов
Что значит класс игрока, это терпеть в каждой игре, своим примером за собой вести команду,  столько обрезок и не точных передач, что на весь сезон хватит. Тренер. Он должен настроить команду и вести игру, настроя никакого, игры никакой, вниз позвонки в трусах, так их возили, сон крепкий будет. Нам всегда до достижения цели не хватает или одного очка, или одного шага, почему? Ответ один. Собраться не можем. Там Казахстану подарили очки и пролетели, здесь ирландцам, которых второй состав обыграл. И так будет всегда, пижонство и безответственность.
narytnyk
Бездарная игра без какой то видимой тактики, я конечно понимаю что Ярмоленко хочет побить рекорд Шеви но держать ходячего мертвеца до конца игры ето перебор, видимо наш супер тренер не способен сделать выводы после игры с Уельсом где он также последние пол часа ходил по полю, ну не хватает его на всю игру, зачем команду то подставлять
Brooks
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
inoj
Змазаний останній акорд - це друге ім'я нашої збірної.
aleks8-48
Я щось пропустив? Чому навіть у заявці не було Пихаленка? При такому хаосі гравець, який вміє потримати м'яч, віддати гострий, несподіваний пас, з гарним ударом міг вирішити долю матчу.
terhoha
Який тренер така і команда. Показали боягузливий, убогий футбол. Де понабирали деревяних довбиків, мудриків, сціканив. Ноль повний. 
porylych
В ірландців форма дуже нагадала форму "Шахтаря" зразка 1991р - теж помаранчова з зеленою смугою. Навіть у якісь моменти несвідомо сприймав іх за "своїх"
nick07
Швидше всього що втома відіграла значну роль в такому результаті, все-таки 5 ігор за 2 тижня наша збірна рідко коли грала, нашим клубам важко втримати такий темп, а не те що збірній.
НУ і гол Коллінза це взагалі гучний ляпас всій команді - пройшов як на тренування між фішок весь півзахист і захист
Не вистачає збірній сили волі, впертості, характеру, а без цього жоден тренер навіть з найкращих гравців не зробить потужну команду
PETP0
Просто збір гнд0нів. Після того як зганьбили Україну в грі проти Вельса, вони ще дозволяють собі "з кавою" виходити на такі ігри! Тварі зажраті! Про Петракова і казати нічого не хочеться, U19 - це його максимум.
elPadrino
Ярмоле пора на пенсию
Zhez53
Ризнык на первых минутах матча едва не повторил " подвиг " Филимонова. 
maxno
А в Ирландии что было чисто фарт не тактики не игры в этих играх не было.
NATS
Позорная игра. Были бы у Петракова яйца , то на сентябрьские матчи всех, кто сегодня играл - не брать в команду, раз у них настроя нет играть за сборную. Поставил бы молодняк на сентябрь, которому есть, что доказывать.