Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 13 червня 2022, 07:09
1624
0

ФОТО. Тренування збірної у Польщі. Ярмоленко та Сирота повернулися до строю

Андрій Пятов залишив розташування збірної напередодні гри з Ірландією

| Оновлено 13 червня 2022, 07:09
1624
0
ФОТО. Тренування збірної у Польщі. Ярмоленко та Сирота повернулися до строю
УАФ

Наступного дня після перемоги над Вірменією, 12 червня, національна команда України провела ранкове тренування на міському стадіоні «Відзев Лодзь» – арені, пам’ятній для Олександра Петракова та гравців юнацької збірної U-20, які саме тут три роки тому здобули титул чемпіонів світу.

Взагалі Лодзь має чимало приємних асоціацій для українського футболу. Що сказати, якщо головна вулиця міста (до слова, найдовша в Європі – завдовжки в 4,5 км) носить назву, співзвучну з прізвищем коуча українців, – Пьотрковська. А після яскравої перемоги над Вірменією та зворушливих проводів багаторічного капітана збірної Андрія Пятова (який встановив національний рекорд за кількістю сухих матчів) знакових подій, що трапилися зі збірною в Лодзі, лише побільшало.

Сам автор рекорду, який напередодні привселюдно подякував команді за багаторічну родинну атмосферу, а вболівальникам – за постійну віру й підтримку, залишив розташування збірної вранці. Відтак на гру з ірландцями готуються два голкіпери – Дмитро Різник та Андрій Лунін.

Перед початком тренування гравці національної команди вкотре публічно підтримали кампанію щодо прийняття України до ЄС Embrace Ukraine. StrengthentheUnion, зробивши спільне фото із цим промовистим закликом до європейської спільноти.

Олександр Петраков привітав та подарував футболки двом іменинникам учорашнього дня – тренеру з фізпідготовки Івану Баштовому та гравцеві Олександру Сироті, який уже одужав і повернувся до загальної групи. Насправді головний подарунок від команди до дня народження, перемогу, хлопці вже отримали, але про традиції забувати не варто.

Польові гравці сьогодні працювали у двох групах. Футболісти, які вийшли в стартовому складі, здійснили пробіжки периметром поля та зробили вправи на розтягнення м’язів. Решта хлопців виконали підготовчу роботу та провели повноцінне тренування, у тому числі у форматі ігрових серій. Крім Олександра Сироти, повернувся до загальної групи й Андрій Ярмоленко, який напередодні нездужав. Уже друге тренування поспіль працює з командою й Едуард Соболь, який також подолав хворобливий стан.

Завершивши тренування, синьо-жовті приділили час юним гравцям 2008 року народження ДЮФК «Чорноморець», які через війну були змушені залишити рідну Одесу й зараз тренуються у Вроцлаві, на базі клубу FC Sleza. Для 13–14-річних хлопчиків спільні фото та автографи їхніх кумирів стали найяскравішою подією за час перебування в Польщі, і це неодмінно надихатиме їх на нові звершення.

Після повернення до готелю збірники продовжили процес відновлення, зокрема, поплавали в басейні. До кінця дня хлопцям була надана можливість відпочинку.

12 червня вже передігровий день. О 17:30 за Києвом головний тренер Олександр Петраков та гравець проведуть прес-конференцію на арені ЛКС. А от передматчеве тренування синьо-жовті проведуть на тій самій арені, на якій мали заняття зараз – «Відзев Лодзь». Таке рішення ухвалено для того, аби зменшити навантаження на газон напередодні матчу з Ірландією. Водночас гості своє офіційне тренування проведуть на ігровому стадіоні.

ФОТО. Тренування збірної у Польщі. Ярмоленко та Сирота повернулися до строю

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 34
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 квітня 2024, 22:36 21
Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ

Український воротар влітку може перейти в «Манчестер Юнайтед»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.