Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 12 червня 2022, 13:04
281
0

Артем ГРАБОВЕЦЬКИЙ: «Тримав себе в тонусі, граючи у роликовий хокей»

Молодий український хокеїст отримав виклик до національної збірної

| Оновлено 12 червня 2022, 13:04
281
0
Артем ГРАБОВЕЦЬКИЙ: «Тримав себе в тонусі, граючи у роликовий хокей»
ФХУ. Артем Грабовецький

18-річний Артем Грабовецький викликаний до табору національної збірної України, яка проходить збір у Києві.

– Які перші враження від роботи поруч із найкращими хокеїстами України, з легендами калібру Андрія Міхнова, Дмитра Німенка і Всеволода Толстушка?
– Насправді дуже вдячний тренерам збірної, що дали мені змогу тренуватися в такій компанії. Звісно, позаду лише три тренування. Але вже відчуваю, наскільки приємно працювати, коли люди віддають чіткі передачі, кожна дія злагоджена. Це новий і дуже корисний досвід.

- На відміну від більшості хокеїстів, які приїхали на цей збір, від початку війни у вас не було змоги грати й тренуватися. Важко повертати ігрові навички?
– Справді, не стояв на льоду понад три місяці. Повертатися нелегко, без різниці, як наполегливо весь цей час займався на землі. На льоду відчуття зовсім інші. Взуваєш ковзани, виходиш на лід і відчуваєш, що ноги підсідають. Добре, що не закинув з кінця лютого і впродовж весни підготовки зовсім, а то було б зовсім сутужно. Щодня намагався якомога більше кататися на роликах. Прогулювався так містом чи виїжджав за його межі. При нагоді постійно намагався грати в роликовий хокей. Також бігав, стрибав, грав у футбол. Ноги постійно були в тонусі.

– Була така змога з огляду на те, що активні бойові дії на Київщині тривали до початку квітня?
– Перших два тижні в бомбосховища спускалися під час кожної повітряної тривоги. Потім трохи звикли, вже не такою жорсткою була комендантська година. Почав займатися щоденно. Розумів, що якщо нічого не робити, через три місяці можна закінчити з хокеєм.

– Більшість українських хокеїстів нині на роздоріжжі. Ніхто не знає, чи буде восени наш чемпіонат. Ви, мабуть, теж шукаєте варіанти продовження кар’єри за кордоном?
– Звичайно. Хочеться влаштуватися в чемпіонаті U20 топової хокейної країни. Мені потрібна ігрова практика. Маю ще рік, щоб виступати за молодіжну збірну. Хочеться потрапити до складу на чемпіонат світу. Маю кілька варіантів працевлаштування. Але найбільше сподіваюся, що Федерації хокею України вдасться реалізувати ідею з заявкою команди на базі збірної U20 у чемпіонат Чехії. Для мене це був би найкращий варіант. До того вів перемовини з двома чеськими клубами. Але після пропозиції від тренера молодіжної збірної Олександра Бобкіна з’явилася надія, що нічого кардинально змінювати не потрібно.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гендиректор Чорноморця прокоментував перенесення матчів з Шахтарем у Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 19:41 135
Гендиректор Чорноморця прокоментував перенесення матчів з Шахтарем у Київ

Анатолій Мисюра – про рішення одеського клуба зіграти два матчі в столиці

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.