Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 12 червня 2022, 00:50
5676
7

Дюбуа та Брайан дивом виходять на бій за титул. Переможець буде серед еліти

І зможе претендувати на Усика чи Джошуа

| Оновлено 12 червня 2022, 00:50
5676
7
Дюбуа та Брайан дивом виходять на бій за титул. Переможець буде серед еліти
fightnews.info. Тревор Брайан та Даніель Дюбуа (праворуч)

Даніель Дюбуа в кроці від повноцінного титулу чемпіона світу у 24 роки. Успіх? Наче так. Суперником буде непереможений та не старий чемпіон із Америки, клієнт Дона Кінга. Але, якщо придивитись, забагато запитань до всього – в тому числі, і до самого британця.

Дюбуа випередив Джо Джойса, якому програв достроково. Джо все ще чекає великого бою, а Дюбуа - майже чемпіон

28 жовтня 2020 року в ринзі зійшлись два британці. Даніель Дюбуа – одна з головних надій хевівейту Туманного Альбіону зараз і на майбутнє і Джозеф Джойс, якому час виходити на чемпіонів зараз, а то може і не встигнути. Така собі битва за найкраще найближче майбутнє.

Вийшло динамічно і не так, щоб сильно очікувано. Дюбуа весело забирав раунди за рахунок молодості та можливості бити більше та точніше. Джойс не відчував влучань суперника. Не так, щоб геть, але враховуючи, що у ринзі був ледь не стовідсотковий панчер, старший британець почував себе добре.

Більше того, бив у відповідь – прицільно та сильно. Настільки, що з кожним раундом око Дюбуа затягувалося все сильніше, а до десятого воно остаточно зникло за гематомою. Виявилось, у Даніеля зламана орбітальна кістка – болюча травма і сама по собі, і, коли тобі в лице раз за разом летять удари. Дюбуа зняли – перша поразка, одразу дострокова та ще й у важливому поєдинку – все ж, перший серйозний суперник.

За цей час Джозеф Джойс встиг вийти в ринг ще один раз – проти Карлоса Такама. Теж хороший суперник, впевнена перемога (технічним нокаутом у шостому раунді) і все. Весь інший час Джо давав коментарі щодо Усика, Джошуа та Ф’юрі. Позаштатний експерт, не менше. Але до титулів чи чогось схожого не дістався. Весь час поруч, але ніяк не влучить у ціль.

Getty Images/Global Images Ukraine. Даніель Дюбуа

Даніель Дюбуа ж має дякувати Френку Воррену – своєму промоутеру. Майстер своєї справи, як не крути. Молодий британець повернувся поєдинком проти Богдана Діну. Суперник точно не краще за Карлоса Такама. Точно гірше. Проте, одразу за титул – «тимчасового» чемпіона за версією WBA.

В тому, що Дюбуа швидко завалить такого суперника, як Діну, сумніватись не приходилось. Він це і зробив – нокаут у другому раунді.

Далі в WBA трохи обламали апетити британця – скасували всі другорядні пояси. Таким чином, у Асоціації не залишилось «тимчасових» та «чемпіонів у відпустці». Але все одно залишилось більше одного – «звичайний» чемпіон та «суперчемпіон». Колишнього ж «тимчасового» WBA поставили першим номером рейтингу. Таким чином, повернувшись після поразки відмовою продовжувати бій та побивши Діну, Дюбуа став першим номером рейтингу. Браво, Воррен.

Суперник Дюбуа в поєдинку за пояс «звичайного» чемпіона за версією WBA у надважкій вазі – Тревор Брайан. Людина із рекордом 22-0, 15 КО і абсолютною невідповідністю цьому рекорду.

Хто фаворит?

Даніель Дюбуа і з відривом. На британцеві сильно не заробиш – 1.06 на його перемогу, 1.18 на нокаут та аж 6 на перемогу за очками. Ситуація із Брайаном така, що його перемога може стати найбільшим апсетом року: просто перемога Тревора – 8, перемога нокаутом оцінюється вже у 12, а за рішенням суддів – у 21.


Getty Images/Global Images Ukraine. Тревор Брайан

Так, ми вже бачили цього року апсети – той же Тоні Йока, що неочікувано програв Мартіну Баколє, який крутив проспекта по рингу, як міг. Але ситуації все ж різні і дуже, як би на цьому не наголошував Тревор Брайан у передматчевих коментарях.

Все ж Баколє – відчутно якісніший боксер за Брайана, не дивлячись на рейтинг. Мартін боксував із Камілем Соколовським, Майклом Хантером, Маріушем Вахом, Кевіном Джонсоном, Сергієм Кузьміним та ось із Тоні Йокою. Програв лише Хантеру, всіх інших – бив, деяких – достроково. Баколє регулярно спарингував із Джошуа та другий тренувальний табір підряд працює із Усиком.

Тревор Брайан – проект Дона Кінга, який по старих зв’язках провів свого бійця до титулу. Загальний рейтинг чотирьох останніх суперників Брайана перед титульним боєм – 82-80-2. Так, друга цифра – кількість поразок. Потім Брайан відпочивав більше двох років, а у 2021-му повернувся, переміг побитого Бермейна Стіверна, взяв вакантний титул та потім захистив його проти ноунейма Джонатана Гудрі.

Дюбуа теж розчаровує рівнем опозиції. Відбоксував у вечорі Пол – Вудлі після перемоги над Богданом Діну, але там побив Джо Кусумано. Хто це – не дізнається ніхто, бо він впав уже в першому раунді.

Начебто і титульний бій, рекорди у обох суперників адекватні, і імена достатньо відомі, але дійшли до поясу і той, і той так, що краще б і не доходили. Тревор – взагалі, Даніель – поки що.

Розраховувати Брайану треба на лакі-панч. За будь-яких інших варіантів бій не продовжиться довше шести раундів. Хоч нокаут побачимо.

Поєдинок Даніель Дюбуа – Тревор Брайан відбудеться у суботу, 11 червня, у Маямі. Орієнтовний початок бою -– 00:30 за київським часом.

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Хейні вимагатиме, щоб бій із Гарсією визнали таким, що не відбувся
Бокс | 02 травня 2024, 16:43 7
Хейні вимагатиме, щоб бій із Гарсією визнали таким, що не відбувся

Девін хоче зберегти «0» у графі поразок

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BERNARDOS
Там где Дон Кинг, там всегда бабки и кидалово. Так что не удивлюсь, если в случае доведения боя до судейского решения, победу отдадут Брайану, учитывая такой высокий коэффициент на его победу...
leha_frenkel
Скільки тому Кінгу років ? Він ще в середині 80-х з прапорцями в ринг виходив, якийсь вічний дідок 
Сміх
Назвайте речі своїми іменами - "звичайний чемпіон" така сама картонка як і інші "регулярні", "тимчасові" і "пенсійні" чемпіони!
По статусу цей бій набагато нижчий ніж з Джойсом! Надіюся що по грошах також.