Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Фехтування
| Оновлено 09 червня 2022, 12:34
162
0

Ольга ЛЕЛЕЙКО – про початок війни: «Паніки не було, була розгубленість»

Українські фехтувальники готуються до чемпіонату Європи

| Оновлено 09 червня 2022, 12:34
162
0
Ольга ЛЕЛЕЙКО – про початок війни: «Паніки не було, була розгубленість»
nffu.org.ua. Ольга Лелейко

Ольга Лелейко, старший тренер збірної України з жіночої рапіри, яка готується до чемпіонату Європи, розповіла про робочі будні під час війни.

«Відволіктися – неможливо. Звичайно, всі стежать за новинами та спілкуються зі своїми родичами, які залишились в Україні. Коли ти в колективі, ти можеш на якийсь момент розслабитися, але забути – ні. Хоча ми, як тренери, намагаємося створити такі умови, щоб дівчата якомога більше концентрувалися на своїй спортивній роботі./

А взагалі наша підготовка розділилася на дві частини. Одна – спокійна, розмірена, зі здоровою конкуренцією на українських змаганнях, та участю в міжнародних турнірах. А потім в одну мить усе розвалилося і довелося діяти по ситуації. Тут навіть батьки підключалися. Це були перші дні війни, коли тато Олі Сопіт посадив дівчат у свою машину і повіз з Києва на кордон, щоб вони змогли виступити у Сербії. Максима Петрова – відомого в минулому українського рапіриста і тата однієї з наших спортсменок, ми взагалі називаємо меценатом команди. Як він каже: «У мене свій фронт і якщо я фізично не можу допомогти своїй країні, то я це зроблю в інший спосіб».

Паніки у нас не було, була розгубленість. Але поступово прийшло усвідомлення, якщо ти не перебуваєш у зоні бойових дій і тобі за кордоном створюють умови для роботи, не домашні, звичайно, але вони є, і у тебе є мета, ти просто зобов’язаний виконувати свій обов’язок. А твій обов’язок зараз це захищати свою країну на спортивному фронті.

Дівчата були далеко від дому близько двох з половиною місяців і це, звичайно, позначилося на відносинах і на них самих. Мені здається, що вони дуже подорослішали за цей час, в них тиждень йшов як за рік, усі стали більш самостійними й свідомими того, що потрібно працювати. Якщо раніше вони, як і всі діти, могли десь покапризувати, то зараз чітко розуміють, до чого вони прагнуть і для чого вони працюють. Дівчата хочуть показати, що вони – українки, вони сильні та готові вступити у бій. Нехай він буде на доріжці з рапірою в руках, але вони все одно захищають честь своєї держави. Ми боремося, щоб увесь світ бачив, чув і знав, що ми не здаємося!»

Чемпіонат Європи з фехтування відбудеться 17-22 червня у турецькій Анталії.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.