Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 08 червня 2022, 16:24
3804
0

Іноуе знову переміг Донейра. Це один з найкращих боксерів світу

Лев Кравців - про довгоочікуваний реванш у найлегшій вазі

| Оновлено 08 червня 2022, 16:24
3804
0
Іноуе знову переміг Донейра. Це один з найкращих боксерів світу
Getty Images/Global Images Ukraine

Наойя Іноуе нокаутував Ноніто Донейра за два раунди у поєдинку-реваншу. Після першої зустрічі у японці подекуди сумнівались. Все ж, японець настраждався у рингу з філіппінцем в першій зустрічі. Пішов зі зламаним носом, проблемами з оком і репутацією боксера з проблемним захистом.

Друга зустріч закрила всі питання. Ідеальний поєдинок одного з лідерів рейтингу найкращих боксерів поза ваговою категорією Pound-for-pound.

В першу чергу, були питання до захисту Іноуе. В реванші Наойя показав, що з цим компонентом все супер.

Наойя Іноуе до першої зустрічі із Донейром – один з десятки Pound-for-pound, потужний панчер і відкриття. За ним цікаво слідкувати навіть тим, для кого японський бокс – щось далеке і незрозуміле. Наойя Іноуе після того бою – все те ж саме, але з великим питанням із приводу захисту і протидії розумному боксу.

Тоді неочікувано ветеран Ноніто Донейр влаштував справжній тест для японця. Діяв агресивно, не боявся ударів, йшов вперед та лупив у відповідь агресивно та багато. Настільки, що зламав опоненту ніс, пошкодив око і змусив працювати на максимум. Відчутна різниця з попередніми візаві, які валились занадто швидко – трошки більше п’яти хвилин на двох.

Getty Images/Global Images Ukraine

Наступні суперники японця теж подиву не викликали. Ані за іменами – Джейсон Малоні, Майкл Дасмаріньяс та Аран Діпаєн. Ані за протидією: першого Іноуе роздавив за сім раундів, другого – за три, третього – за вісім. При цьому, не відчувши якихось проблем чи негараздів.

Тому Донейр, що відновився після поразки, повернувся та став чемпіоном, виглядав, як обов’язковий повторний тест для японця. Ноніто виграв двічі у 2021-му році: постраждали до цього непереможені Нордін Оубаалі та Реймарт Габалльо. Обидва в четвертому раунді.

Головне, що мав показати Іноуе – чи впорається він все ж краще проти здоровенного та сильного опонента. Проти суперника, який вміє бити так, що суперники падають, та створювати тиск так розумно, що опоненти губляться під ним та скоюють помилки. В перший раз вдалось, але недостатньо впевнено. В другий все склалось набагато краще.

Початок реваншу навіть здивував. І не через гітариста, що підігрував при виході Наойя у ринг. А через обережність обидвох сторін. Іноуе працював другим номером, обережно пробиваючи джебом і лівим боковим назустріч. Ноніто продавлював суперника, шукав дистанцію передньою рукою та намагався закинути правий прямий. Але без форсування подій: спокійно, виважено, обережно.

Почало здаватись, що хлопці справді вирішили побоксувати, а не побитись, але ж ні. За дві хвилини руки вже летіли в обидві сторони, а звук влучань жахав, як в перший раз. Іноуе був точнішим, швидшим та спокійнішим. Останнє – якщо порівнювати з першою зустріччю, що вкрай важливо. Японець не кидався на суперника, а шукав момент для атаки.

Донейр виглядав, як уповільнений. Він так само виглядав і в першому поєдинку, все ж вік дає про себе знати, але на фоні розумного японця то виглядало ще страшніше. Прилетіло цього разу майже одразу – в кінці першого ж раунду. Наойя порубався на ближній, розірвав дистанцію і зблизився з правим прямим – нокдаун.

Ноніто врятував лише час – він фактично скінчився, бо панч прилетів прямо наприкінці першого раунду. Але гонг не допоміг.

Getty Images/Global Images Ukraine

В другому раунді продовжилось те, чим закінчився перший. Іноуе взявся за розстріл суперника з обох рук. Тиснув, бив і не давав бити у відповідь. Наойя явно підтягнув роботу ніг – не давав влучити по собі і бив у відповідь. Тут все і скінчилось. Японець влучив так, що бій продовжувати сенсу не було.

Що далі?

Ноніто час йти на пенсію. Він досяг всього, чого міг. 39 у такій вазі - вже глибоко пенсійний вік. Легенді час йти. Нехай після такого бою, але він програв найкращому, побивши всіх, хто був трошки нижче за рангом.

Іноуе готовий взяти всі пояси. І морально – заявив про бажання після бою - і фізично. Останній візаві в цій вазі – Пол Батлер із Великобританії. Можна з’їздити в гості і покласти хлопця там, можна зробити це вдома – результат один і той самий.

Найцікавіше все одно у другій легкій вазі – там Стівен Фултон і більші хлопці, проти яких буде цікаво.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк поступилась єгиптянці Шеріф у першому поєдинку в Мадриді
Теніс | 26 квітня 2024, 17:03 26
Костюк поступилась єгиптянці Шеріф у першому поєдинку в Мадриді

Реванш із Рибакіною доведеться відкласти

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 27
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.