Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 07 червня 2022, 15:21
3288
0

Інуе – Донейр 2. Реванш, на який чекали три роки

Цей поєдинок обіцяє бути дуже інтригуючим

| Оновлено 07 червня 2022, 15:21
3288
0
Інуе – Донейр 2. Реванш, на який чекали три роки
Getty Images/Global Images Ukraine

Головний поєдинок 2019 року повториться. Наойя Іноуе зустрінеться в реванші проти Ноніто Донейра. Поєдинок, якого чекали три роки через те, що перший вийшов неймовірним і неочікуваним одночасно.

Можливо, друга зустріч Іноуе і Донейра вийде навіть кращою за першу. Обидва підходять до неї в адекватній фізичній та психологічній готовності. Обидвом є, що доводити.

У 2019 році Іноуе мав швидко нокаутувати Донейра. Але ветеран дав потужний бій і змусив опонента працювати

Всесвітня боксерська суперсерія виглядала ідеальною системою для визначення найкращого. Розпочав цей марафон крузервейт. У цій вазі вдалось зібрати всіх найкращих боксерів та в результаті визначити абсолюта – Олександра Усика.

Проте далі ідея пішла не так круто, як почалась. Моментальний другий сезон в тій же вазі був спірним рішенням, а піти у більш дорогі категорії – ту ж легку вагу чи надважку - не вийшло через різних промоутерів, телеканали та інші організаційні питання.

Тому довелось шукати інші дивізіони, одним з яких стала найлегша вага. Не найпопулярніший, але він цього не менш яскравий дивізіон з головною зіркою – Наойя Іноуе.

Японець давив всіх і до турніру, і на ньому. Він дійшов до фіналу трохи більше, ніж за п’ять хвилин – на двох суперників у японця пішло п’ять хвилин та двадцять дев’ять секунд. Хуан Карлос Паян впав вже у першому раунді. Еммануель Родрігес протримався довше – до другого раунду.

З іншого боку до фіналу дійшов філіппінець Ноніто Донейр, який вже на той момент вважався ветераном, який вже декілька років, як боксує на старих навичках. До фіналу «Філіппінська блискавка» дістався також достроковими перемогами, але не такими яскравими – Райян Барнетт відмовився від продовження поєдинку, а Стефан Янг був нокаутований у шостому раунді.

Головними ж аргументами проти Ноніто були вік та потужність суперника. Все-таки Іноуе – не Барнетт і не Янг і близько. Більше того, Донейр потрапив у турнір тільки через те, що інші боксери вибули через різні причини. Але все склалось якнайкраще для всіх – і найперше, для фанатів.

Getty Images. У першому поєдинку Донейр завдав чимало проблем чемпіону

Багато хто ставив на час, за який Іноуе переможе Донейра та скільки хвилин загалом у нього піде на турнір. Але жоден з прогнозів не справдився. Ноніто пережив надважкі дебютні раунди, перетерпів та дав відсіч. Безумовно, філіппінець програв. Але зробив це яскраво. Такого поєдинку японцю не давав ніхто ні до, ні після. Епізодично Донейр забирав раунди та перебивав опонента навіть в рубці на середній та ближній дистанції, де від початку найкраще себе почував Іноуе.

Найкращий бій 2019 року та потреба у реванші виникли одночасно. Але бій відбудеться аж через три роки. Можливо, це й на краще.

Хто фаворит?

У букмекерів безумовним фаворитом є Наойя Іноуе – на нього можна поставити за 1.60. На Ноніто Донейра в середньому дають близько 4.50.

Сперечатись з тим, що Іноуе – фаворит, було б дивно. Безумовно, японець все ще має перемагати. Він все такий же молодий, сильний і з потужним ударом. Він все ще серед лідерів pound-for-pound і взагалі хороший боксер.

Але важливий момент, як до зустрічі підходить Донейр. Після тої поразки Ноніто не виходив у ринг два роки, а потім провів два потужні поєдинки: нокаутував Нордіна Оубаалі в четвертому раунді та Реймарта Габальйо в тому ж четвертому раунді.

Філіппінець користується досвідом, навичками та силою. Знову боксує розумно, але при цьому безжально до опонентів. А ще пообіцяв не рубатись із суперником і працювати розумно. Чи вийде – величезне питання, але цей поєдинок - останній шанс, і Донейр прекрасно розуміє, що можна голосно гупнути дверима перед пенсією.

В результаті, в ринг підніметься молодий панчер, якому все ще є що доводити, тому що Ноніто підняв деякі питання щодо нього. І мотивований та фізично готовий Донейр, для якого ця перемога – шанс об’єднати пояси та голосно підійти до величі Пак’яо серед філіппінських боксерів.

Здається, 2019-й рік може бути затьмарений другою зустріччю.

Поєдинок Наойя Іноуе – Ноніто Донейр відбудеться у вівторок, 7 червня, в Сайтамі (Японія). Орієнтовний час початку бою – 12:30 за київським часом.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.