Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 05 червня 2022, 02:17
2036
0

Олександр КАРАВАЄВ: «У Херсоні всі чекають, коли визволять наші території»

Гравець збірної України – про матч проти Уельсу

| Оновлено 05 червня 2022, 02:17
2036
0
Олександр КАРАВАЄВ: «У Херсоні всі чекають, коли визволять наші території»
Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Караваєв

Гравець збірної України Олександр Караваєв поділився очікуваннями від матчу проти команди Уельсу.

- Як ваша сім'я з Херсону слідкувала за матчем з Шотландією?
- Вони не змогли подивитися матч. Там і зв'язок відключили, і інтернет. Тому спілкуємося зранку та ввечері, тільки по смс або аудіозаписах. У них немає змоги постійно бути в інтернеті, але коли вони прочитали новини, то були дуже раді. Вони нас привітали. Ще так співпало, що другого червня у мене був день народження, а третього – у моєї мами. Тому це був гарний привід привітати маму. 

В тому районі, де я народився і виріс, всі дивляться і переживають за нас. Всі передавали привіт, чекають від нас тільки перемоги. 

- Чи мали ви можливість відновитися і відпочити після попереднього матчу?
- Так, маємо хороший медичний персонал, у нас чудові масажисти. У нас був гарний відпочинок, маємо дуже добре відновлення.

- Якщо згадати про друзів, які залишилися вдома, то що вони зараз роблять, чим займаються? 
- Як такої роботи у них зараз немає. Вони всі мають велику надію, що найближчим часом наші військові зможуть визволити наші території і повернути їх до складу нашої незалежної країни. Всі у великому очікуванні. Всі, з ким розмовляв, мають гарний і позитивний настрій. Вони бачать, як наші військові дають гідну відсіч тим, хто прийшов на нашу землю, тим, кого ніхто не чекав. Це дає великий стимул, у всіх позитивні емоції. Всі бачать, як увесь світ об'єднався навколо нас. 

- Чи вдалося накопичити достатню кількість спортивної злості до завтрашнього матчу?
- Звісно, всі знають, яка у нас ситуація. Спорт є спорт, навіть коли були думки, що нам подарують путівку на мундіаль, то всі футболісти відповіли «ні», тому що це нечесно, все має вирішуватися на футбольному полі за спортивним принципом. Ми здобули путівку до першого матчу плей-оф проти Шотландії, ми знаємо, який ми шлях пройшли. І коли ми перемогли в першій грі, то розуміємо, що наступна гра буде найважливішою на цей момент у нашому житті. У нас є велике бажання і велика ігрова злість. Всі прагнуть перемоги. Тому те, що в нас в колективі відбувається, все буде завтра на полі. Разом ми покажемо, на що здатні.

- Всі очікували емоційну гру з Шотландію, але вона була спокійною та виваженою. Що можете сказати про завтрашній день?
- Я б не сказав, що вона була дуже спокійною. Вона забрала дуже багато емоцій, більше позитивних, і це добре. Коли ти граєш на такому стадіоні навіть при такій підтримці суперника, це все одно додає сил та впевненості. Останні два роки було дуже мало повних стадіонів, і коли виходиш і є така підтримка, то заради цього ми і граємо. Дуже добре, що нас дивиться така кількість глядачів. Ми також розуміємо, що завтра буде не менша підтримка, ніж була в останньому матчі. Налаштовуємося на те, щоб показати гарну гру і те, що нам потрібно. 

- Розкажіть про взаємодію з Ярмоленком на фланзі.
- Ми багато років граємо разом, нам дуже комфортно, розуміємо один одного з півслова. Ми спілкуємося не тільки на полі, але і за його межами. Багато індивідуальних розмов з приводу гри, тому є розуміння і на полі, – сказав Караваєв.

Поєдинок Уельс – Україна відбудеться 5 червня на стадіоні «Кардіфф Сіті» валлійської столиці та розпочнеться о 19:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.