Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 04 червня 2022, 13:38
4277
0

УЄФА вибачився перед уболівальниками за події на фіналі Ліги чемпіонів

Фінальний поєдинок у Парижі був затьмарений серією жахливих інцидентів

| Оновлено 04 червня 2022, 13:38
4277
0
УЄФА вибачився перед уболівальниками за події на фіналі Ліги чемпіонів
УЄФА

УЄФА вибачився перед вболівальниками, які стали свідками лякаючих подій напередодні фіналу Ліги чемпіонів на Стад-де-Франс у Парижі 28 травня. У заяві також сказано:

«Цей день мав стати святом європейського футболу, але був затьмарений серією жахливих інцидентів. Футбольні вболівальники не повинні опинятися у таких ситуаціях, і це не може повторитись у майбутньому.

Відразу після фіналу УЄФА замовив незалежний звіт, щоб виявити недоліки під час прийняття рішень та визначити відповідальність усіх сторін, які були задіяні в організації фіналу. Детальні вимоги до звіту були опубліковані сьогодні. Звіт складається незалежними експертами на чолі з доктором Тьягу Брандау Родрігешем із Португалії. Розслідування має розповісти, що трапилося під час підготовки до фіналу і які уроки необхідно винести з того, що трапилося, щоб подібне більше ніколи не повторилося.

Звіт повинен дати всеосяжне уявлення про те, що, як і коли відбувалося у день матчу на стадіоні та на його околицях, та вивчити різні потоки вболівальників. Також буде проаналізовано операційні дії служб безпеки, мобільні сервіси, процес продажу квитків та інші аспекти. Таким чином, буде проведено оцінку планування та готовності різних організаційних служб, у тому числі точок збору вболівальників «Ліверпуля» та «Реала».

У рамках незалежного звіту УЄФА хоче виявити проблеми у реалізації та проведенні операційної діяльності та оцінити роль та відповідальність усіх сторін. Це допоможе зрозуміти адекватність поведінки залучених до організації фіналу служб та виробити ефективні механізми для використання у майбутньому.

При складанні незалежного звіту також буде взято до уваги дані УЄФА та всіх задіяних сторін, у тому числі об'єднань уболівальників Football Supporters Europe, уболівальників клубів-фіналістів, нейтральних уболівальників. Свою участь також візьмуть Футбольна федерація Франції, правоохоронні органи, служби стадіону та інші громадські та місцеві організації.

У звіті буде детально висвітлено висновки розслідування та рекомендації, які представить група експертів на чолі з доктором Тьягоу Брандау Родрігешем. Розслідування починається негайно і має бути завершено в найкоротші терміни, щоб отримати повне уявлення про те, що сталося.

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.