Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 червня 2022, 18:37
2065
1

Сергій СИДОРЧУК: «Покинути Україну мені та вагітній дружині допоміг Суркіс»

Капітан «Динамо» розповів про те, як із дружиною залишав Україну

| Оновлено 03 червня 2022, 18:37
2065
1
Сергій СИДОРЧУК: «Покинути Україну мені та вагітній дружині допоміг Суркіс»
Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Сидорчук

Півзахисник «Динамо» та збірної України Сергій Сидорчук розповів про те, як залишав країну разом із вагітною дружиною з початком війни.

«Син народився рівно через місяць після того, як російські війська ступили на територію України. Дружина дві перші вагітності була у цього лікаря, вона все знає: цю клініку, дитячих педіатрів. Все було добре. Після 24 числа взагалі був ступор, ми не знали, що робити. Дружина до останнього не хотіла їхати, вона говорила, що народжуватиме у Києві. Для нас стало такою незворотною датою, коли у маріупольський пологовий будинок влучила ракета. Тоді вона зрозуміла, що надто небезпечно буде, і ми буквально за день («Динамо» допомогло) виїхали автобусом у бік Румунії. Там нам дуже допоміг головний тренер, його онука. Вона теж була вагітна, і вони в одного лікаря в одній лікарні оглядалися. Слава Богу, все добре вийшло.

Вона взагалі у мене велика молодець. Те, що стосується дітей чи вагітності, вона якось намагається тримати все під контролем, але це такий період був дуже важкий. Я згадую це все: я не спав як слід, напевно, днів вісім. Півтори-дві години – це була норма. Я взагалі не міг спати. Перша ніч, яку я виспався, була за кордоном. Вона видихнула, коли перетнули кордон. Там уже розпочалися інші проблеми. Але я думаю, що все ж таки я взагалі така людина, яка все тримає в собі, і було важко. Першу ніч нас взагалі було багато, ми сиділи на паркінгу: Кривцов, Пятов, Матвієнко, Степаненко. Ми всі разом були, це нам легше давалося. Плюс жінки дуже допомагали, не давали розклеюватись. Коли ми переїхали на базу, там також лікарі були. Вона більш-менш спокійно почувалася, бо є можливість зробити якийсь укол або відвезти до лікарні. Підтримка друзів, коли ми всі були, це легше давалося. Якби ми були самі, то було б у рази важче.

Я не хотів нікуди їхати. Це все буквально за ніч сталося, ми мали одну сумку речей. Ми були на базі, була можливість, щоб президенти забрали дружин і дітей, вони за це говорили. Мені зателефонував президент і сказав: «Ти маєш вагітну дружину, тобі тут не потрібно залишатися. Ти потрібний їй, тому їдь». Я не дуже хотів, і вона сама не дуже хотіла. Тільки те, що трапилося в Маріуполі, зіграло каталізатором того, що ми поїхали», - сказав Сидорчук.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Асисти українців. Жирона втратила гостьову перемогу над Алавесом
Футбол | 10 травня 2024, 23:59 12
Асисти українців. Жирона втратила гостьову перемогу над Алавесом

Циганков та Довбик відзначилися результативними передачами

ВІДЕО. Інтер у статусі чемпіона відвантажив 5 м'ячів у ворота Фрозіноне
Футбол | 11 травня 2024, 02:23 0
ВІДЕО. Інтер у статусі чемпіона відвантажив 5 м'ячів у ворота Фрозіноне

У гостей забили: Фраттезі, Арнаутович, Бьюкенен, Лаутаро Мартінес та Тюрам

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Володимир Семигайло
Яке воно обмежене,з такою ментальністю навіть у футболі робити ніфіга,поцілуй суркіса у сраку довбойобе.