Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Баскетбол в Європі
| Оновлено 20 квітня 2023, 16:42
4621
0

Три українські клуби можуть зіграти в лізі Естонії та Латвії

«Прометей», «Будівельник» та «Київ-Баскет» готові грати за межами України

| Оновлено 20 квітня 2023, 16:42
4621
0
Три українські клуби можуть зіграти в лізі Естонії та Латвії
ФБУ

Три українські клуби — «Прометей», «Будівельник» та «Київ-Баскет» наступного сезону можуть зіграти у латвійсько-естонській лізі.

Директор Латвійської баскетбольної ліги Крістапс Яниченок минулого тижня у передачі «Basketstudija 2+1» заявив, що українські команди, можуть базуватися в Латвії і зіграти в об’єднаній латвійсько-естонській лізі наступного сезону. Хоча Крістапс Яниченок визнав, що клуби не обов’язково будуть базуватися лише у Ризі.

Крім того, повідомляється, що всі три клуби планують участь у єврокубках наступного сезону

Минулого сезону в об’єднаній латвійсько-естонській лізі брало участь 14 команд – шість із Латвії та вісім з Естонії. Чемпіоном став ВЕФ, за який грав Віталій Зотов.

Інформацію підтверджує sport.delfi.ee, який повідомляє з посиланням на керівника ліг і змагань Естонської баскетбольної асоціації Анрі Аусмаа, ініціатива виходила зі сторони ФБУ та клубів.

Повідомляється, що процес все ще знаходиться в зародковому стані. Аусмаа сказав, що особисто він виступає за приєднання українських клубів, але рішення все одно прийматимуть клуби та правління федерацій. У четвер та п’ятницю в Кяаріку відбудеться щорічне виїзне засідання ради чемпіонату, на якому з представниками клубів будуть обговорені ідеї. Позиція правління федерації, ймовірно, буде уточнена на засіданні 15 червня, а не раніше.

«Спочатку ми говорили про один український клуб, а в понеділок говорили про три. Ми говорили навіть про більше, але три, здається, це реально», — сказав Аусмаа.

Також за словами Аусмаа, латвійці вивчають питання, чи можуть один або два українські клуби тимчасово базуватись у Естонії.

«Це дуже залежить від конкретного муніципалітету та місткості залу, адже команди Прем’єр-ліги хочуть тренуватися вранці та ввечері. Ми поки не знаємо, чи є місце, де вони можуть базуватися», — сказав він.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.