Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 01 червня 2022, 05:27
1050
0

Олександр ЗІНЧЕНКО: «Хочемо поїхати на ЧС та подарувати емоції українцям»

Гравець збірної України – про матч проти Шотландії

| Оновлено 01 червня 2022, 05:27
1050
0
Олександр ЗІНЧЕНКО: «Хочемо поїхати на ЧС та подарувати емоції українцям»
УАФ. Олександр Зінченко

Один з лідерів збірної України Олександр Зінченко розповів про емоції українських гравців напередодні матчу проти Шотландії.

- Як почуваєтеся напередодні матчу?
- Хотів би подякувати шотландцям за всю підтримку та допомогу, яку вони надали українському народові. Настрій бойовий, кожен з гравців розуміє ситуацію, яка відбувається в країні. Тому хочу запевнити, що завтра кожен з гравців буде віддавати себе на всі 100%.

- Завтра шотландським вболівальникам будуть видавати фонетичні листівки зі словами українського гімну, щоб вони співали з нашими. Як сприймаєте таку ініціативу?
- Дуже добре. Ми повинні бути разом у цій ситуації і перемогли російську агресію та зупинити цю війну. 

- Що ви відчували і що пережили після початку російської агресії?
- Ви можете запитати кожного українця, відповідь буде однаковою. Це неможливо передати словами, якщо ти не знаходишся у цій ситуації. Речі, які відбуваються в нашій країні - це неможливо прийняти, це неможливо пояснити. Саме тому це потрібно зупинити всім разом. Ми повинні перемогти, бо Україна  - країна свободи. Ми не здамося. Але багато країн не розуміють, що сьогодні це Україна, а завтра – вони. Тому ми повинні бути об'єднані і разом перемогти російську агресію. 

- Коли бойові дії розпочалися, чи ви хотіли повернутися в Україну? 
- Я кілька разів у житті тримав зброю в руках. Я буду більш корисний Україні, залишаючись тут, в Англії, допомагаючи з гуманітарними питаннями, ведучи свої соцмережі, даючи інтерв'ю. Моя місія показати цілому світові правду. І в цьому я погоджуюся з тим, що сказав легендарний український гравець Андрій Шевченко.

- Розкажіть про значення цього матчу для вас. Того року на цьому стадіоні ми обіграли Швецію, а ви забили гол. Зможемо повторити це свято?
- У кожного з українців є головна мрія - зупинити війну. Я дуже багато розмовляв з різними людьми з різних країн. Я розмовляв з дітьми, вони ще нічого не розуміють, але кажуть одне – мріють про те, щоб закінчилася війна. У нас теж є своя мрія – поїхати на чемпіонат світу, подарувати  емоції українцям, бо вони цього заслуговують.  

- Багато українців, які збиралися поїхати на матч, не зможуть вас підтримати…
- Ми розуміємо, що не так багато людей зможуть приїхати і підтримати нас. Але я впевнений, що в Україні усі, хто матимуть можливість, будуть спостерігати за цим матчем. Ми будемо відчувати цю підтримку на 100%. Загалом ми можемо багато говорити, але потрібно все показати на полі. Завтра ми постараємося зробити наших вболівальників щасливими і гордими, – сказав Зінченко.

Нагадаємо, матч 1/2 фіналу плей-оф відбору ЧС-2022 між збірними Шотландії та України відбудеться 1 червня у Глазго на стадіоні «Хемпден Парк». 

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч Ліги чемпіонів Реал – Баварія
Футбол | 08 травня 2024, 06:23 0
Де дивитись онлайн матч Ліги чемпіонів Реал – Баварія

Півфінальний матч головного єврокубку пройде 8 травня о 22:00

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 08 травня 2024, 03:10 0
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.