Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 30 травня 2022, 16:58
1877
0

ВІДЕО. Збірна України у Словенії: дощі, іменинник та збори у Глазго

Ранкове заняття розпочалося з привітань Віталія Миколенка з днем народження

| Оновлено 30 травня 2022, 16:58
1877
0
ВІДЕО. Збірна України у Словенії: дощі, іменинник та збори у Глазго
УАФ

Збірна України продовжує навчально-тренувальні збори у Словенії. Неділя, 29 травня продовжила дощовий вік-енд, який змінив приємні сонячні дні, що тривали у Брдо впродовж попередніх тижнів.

Тепер тут цілими днями дощить, а температура опустилася до 11 градусів. Для порівняння, у Глазго в той самий час – +14. Тож сміливо можна сказати, що й природа готує синьо-жовтих до візиту на туманний Альбіон. Зрештою, тренуватися за такої прохолоди футболістам простіше: у спеку робота виснажує більше. Тож режим дворазових тренувань, який було заплановано на 29 травня, гравцям було перенести дещо легше, ніж під пекучим сонцем.

Ранкове заняття почалося з веселого привітання з днем народження Віталія Миколенка. На заклик тренера команда швидко  сформувала оборонцю живий тунель, яким Віталій прагнув пробігти якомога швидше, адже дружнє привітання включало в себе влучання м’ячем в іменинника! Такі козацькі розваги підбадьорили колектив, який одразу ж став до рутинної, але важливої роботи. На вечері іменинника привітали уже урочисто – не м‘ячами та стусанами, а одразу двома тортами!

Після бігової розминки хлопці працювали над ударами та передачами головою під час ігрової вправи, яка також потребує спритності, координації та, звісно, точності. Потому головний тренер Олександр Петраков разом із помічниками поставили гравцям за мету відпрацьовувати командні дії під час виконання стандартних положень. 

До вечора дощ лише посилився, а надворі стало ще холодніше (9 градусів). Тож хлопцям слід було працювати у швидкому темпі, або уникнути охолодження м’язів. Після інтенсивної розминки та відпрацювання контролю м’яча команда розділилася на групи для роботи у квадратах. В основному ж занятті очікувано було більше тактики. За завданням тренерського штабу виконавці відпрацьовували різні тактичні схеми у форматі ігрових серій.

30 травня національна команда проведе заключне заняття, ранкове, на полі тренувального центру Футбольного союзу Словенії, де вона працювала впродовж цілого місяця. Високопрофесійна інфраструктура, чудові умови та турбота, якою оточили українців словенські друзі, дали можливість українській збірній підготуватися до червневих матчів якнайкраще. Тож вона залишатиме Брдо з відчуттям глибокої вдячності і з присмаком смутку, адже ця місцина на один місяць стала для синьо-жовтих справжньою домівкою, прихистком у воєнний час. Тут збірники отримали унікальну можливість займатися своєю справою. Словенці постійно наголошують, що всім серцем уболіватимуть за Україну у вирішальних поєдинках.

30 травня по обіді національна команда залишить Брдо: виліт з аеропорту Любляни до Глазго призначено на 16:45.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.