Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 29 травня 2022, 16:21
3216
0

Девіс склав іспит Ромеро. Тепер на черзі Гарсія, а потім – бій за абсолюта

Цілком заслужена перемога Джервонти Девіса

| Оновлено 29 травня 2022, 16:21
3216
0
Девіс склав іспит Ромеро. Тепер на черзі Гарсія, а потім – бій за абсолюта
Getty Images/Global Images Ukraine

 

Девіс нокаутував Ромеро. Саме на такий підсумок всі і розраховували, чи не так? Кращий боксер переміг не поганого, але гіршого. Треба сказати, що Джервонта Девіс не виглядав ідеально в цьому поєдинку, а просто зробив свою роботу так, як міг. Чи проблема це для майбутнього американця? Навряд чи.

Джервонта філонив більшу частину поєдинку. А потім переміг нокаутом

Навіть не філонив, а не допрацьовував там, де міг. Проте, про все по черзі. Джервонта Девіс зустрівся нехай не з топовим, але непростим візаві. Молодий 26-річний (молодший на рік за Девіса), великий опонент з нескінченною мотивацією, емоційністю та нестандартним стилем. Останнє – найважливіше. Ромеро – не класичний боксер. Якщо бути відвертішим – недостатньо добре навчений боксер. Але потужний і такий, що має перевагу саме ось в цій нестандартності, викликаній відсутністю потужної школи.

Для того, щоб витримати натиск Роландо, треба бути більше, ніж просто чоловіком, що вміє бити мішок. Треба вміти стримувати емоції під натиском і володіти навичками, що дозволять закривати питання в ринзі із великим візаві.

Все це у Джервонти є, але в перші раунди почали ставатись неприємності. Ромеро завзято взявся за бій, Девіс, як завжди, розганявся. В першому раунді чемпіон ще трішки промацував суперника, в другому – здебільшого шукав, куди йому піти, щоб цей довгорукий хлопець не діставав. В третьому Джервонті взагалі прилетіло декілька разів.

Getty Images/Global Images Ukraine

Фактично, ці раунди були основним шансом Роландо на перемогу. Поки більш досвідчений опонент приходив до себе, його треба і можна було давити. Вийшло лиш частково – раунди пішли в актив Ромеро, але перемоги і переваги не принесли.

Чим ближче бій наближався до середини, тим більше пристрілювався Джервонта. В четвертому він все ще працював обережно, але вже знаходив суперника ударами. В п’ятому після одного з ударів знову показав, що йому боляче в руку. Це взагалі окрема тема – схоже, у Девіса не все прекрасно з тим, щоб організм витримував його ж силу ударів. Був перелом руки в поєдинку із Ісааком Крузом, і ось знову щось неладне.

Проте, вже в наступному раунді Девіс закінчив зустріч. Шукав вихід на удар близько півхвилини до того самого удару, а коли Ромеро побіг вперед, упіймав того потужним лівим боковим та змістився вбік.

Getty Images/Global Images Ukraine

Роландо встав, намагався показати, що готовий, але нічого не вийшло. Рефері розумно вчинив, знявши американця – КО 6 у виконанні Джервонти.

Не найкращий бій для Джервонти загалом. Замало дій, невпевненість і якесь побоювання щодо ударної сили суперника. При тому, що Девіс зустрічався і з більшими, і з більш по-боксерські розумними суперниками.

Здебільшого це зумовлено саме стилем Ромеро. З такими хлопцями завжди незручно боксувати, бо незрозуміло, що вони зроблять через секунду. Їхня техніка не піддається жодній логіці, вони просто роблять те, що скаже серце, тому пристрілятись і не пропустити ще важче, ніж з іншими візаві.

Що далі?

Вбачається, що Ромеро вимагатиме реваншу. Така вже він людина. Емоційно проводить прес-конференції, емоційно боксує, емоційно біжить з рингу, не прийшовши до тями. Тому, що там собі Роландо думає, не почув ніхто.

Але, якщо дивитись на хід поєдинку, вже скоро американець вийде із заявою, яку одразу закинув Іван Редкач: це був лакі-панч, я перемагав, йому пощастило.

Звісно, Джервонті не пощастило, він просто зробив свою роботу. І, звісно, в реванші немає жодного сенсу. По-перше, ще раз дивитись схожий бій немає жодного бажання. По-друге, всі відповіді ми отримали.

Девіс ще до бою встиг запропонувати зустріч Девіну Хейні – якщо той переможе Джорджа Камбососа. Тобто, абсолют все ж цікавить Джервонту, але без поїздок у Австралію і ще кудись. З мінусів цього плану – Джордж може перемогти. Там дуже близькі шанси. Чи полетить Джервонта в гості до абсолюта – величезне питання.

Тим більше, що у нього вже є вкрай грошовий варіант. Райан Гарсія запропонував бій – у грудні.

Getty Images/Global Images Ukraine

Американець хоче закрити питання з наступним суперником, а після цього готовий битись із Джервонтою:

«Дайте мені розібратися зі своєю справою 16 липня. А після я збираюся отримати бій з Джервонтою. Він протягом всього бою з Ромеро кричав, що я наступний, тож нехай так і буде. Давайте у грудні», – написав Гарсія у Твіттері.

Чудовий поєдинок, багатомільйонне протистояння, заради якого не треба нікуди летіти і яке продадуть вкрай швидко. Хто буде показувати: DAZN (з яким працює Райан) чи Showtime (у якого контракт із Джервонтою) – головне питання.

Декілька слів про Ломаченка? Василь допомагає боронити Україну в рідному місті і не поїде до переможного кінця війни. Коли він станеться – не ясно, але цілком можливо, що на той момент абсолютом буде Джервонта. Що дасть шанс все-таки їм зустрітись.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.