Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 29 травня 2022, 08:46
2832
0

ВІДЕО. Щоденник збірної України. Приїзд Соболя, повернення Шапаренка

Команда чекає лише на Андрія Луніна, переможця Ліги чемпіонів

| Оновлено 29 травня 2022, 08:46
2832
0
ВІДЕО. Щоденник збірної України. Приїзд Соболя, повернення Шапаренка
УАФ

28 травня до національної команди України приєднався Едуард Соболь. Гравець, який у складі «Брюгге» здобув цього сезону чемпіонство в Бельгії, затримався на кілька днів через очікування британської візи, яку йому відкривав клуб.

Прогнозований візовим центром Брюсселя термін не справдився, тому довелося зачекати, та головне, що Едуард уже в таборі збірної: він прибув до готелю «Елеганс» перед обідом, тож встиг на теоретичне заняття:

«Дуже радий, що нарешті дістався збірної. Із великою радістю зустрівся з хлопцями – дуже заскучив за ними! Просто щасливий знову бути тут! Часу на втягування в процес немає, тому я готовий одразу включитися в тренування. Хлопці всі, бачу, у гарному гуморі та добрих кондиціях, тож бажання показати себе зашкалює».

Обідню теорію було присвячено розбору двосторонньої гри, яку команда провела 26 травня: тренерський штаб проаналізував стан виконання підготовчої програми до матчу із шотландцями.

Едуард Соболь став 25-м гравцем у нинішньому складі синьо-жовтих. Чекаємо лише на Андрія Луніна, який має прибути після фіналу Ліги чемпіонів. У вечірньому тренуванні, як і очікувалося, до загальної групи приєднався Микола Шапаренко. Завершує індивідуальну програму Денис Попов, який під контролем лікарів поступово збільшує фізичні навантаження, аби найближчим часом повернутися до командної роботи.

Під час підготовки тренер В’ячеслав Руженцев у першу чергу поставив собі за мету підняти настрій футболістів, які відновлювалися після 90-хвилинної гри. В естафетах, які хлопці виконували як із м’ячами, так і без них, на перший план виходили командна взаємодія та відчуття плеча партнера. Лише поєднання цих факторів давало можливість досягти успіху у своїй групі. Також були вправи технічного характеру на швидкість мислення.

Після цього команда відпрацьовувала контроль м’яча, а в основній частині тренування виконувала тактичні завдання у форматі ігрових серій. Під час цих вправ традиційно відбувається вимірювання роботи серцево-судинної системи з одночасним аналізом дистанції, яку долають футболісти під час тренування, а також розвинутої ними швидкості та рівня витривалості. Ці дані допомагають оцінити, наскільки відновився організм після насиченої гри й наскільки він готовий до сприйняття нових навантажень.

Недільний день 29 травня не буде вихідним у таборі збірної: головний тренер Олександр Петраков призначив два тренування. Хлопці дивилися фінал Ліги чемпіонів, уболіваючи за команду Андрія Луніна (хоча є серед них і прихильники «Ліверпуля») та пильно спостерігаючи за виконанням капітана й лідера збірної Шотландії Ендрю Робертсона.

Список гравців національної збірної України

  • Воротарі: Георгій Бущан (Динамо Київ), Андрій Пятов (Шахтар Донецьк), Дмитро Різник (Ворскла Полтава), Андрій Лунін (Реал, Іспанія).
  • Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (усі – Динамо Київ), Микола Матвієнко, Валерій Бондар (обидва – Шахтар Донецьк), Віталій Миколенко (Евертон, Англія), Едуард Соболь (Брюгге, Бельгія), Тарас Качараба (Славія, Чехія).
  • Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик (обидва – Шахтар Донецьк), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Микола Шапаренко (усі – Динамо Київ), Олександр Піхальонок (СК Дніпро-1), Андрій Ярмоленко (Вест Гем, Англія), Олександр Зінченко (Манчестер Сіті, Англія), Руслан Маліновський (Аталанта, Італія), Олександр Зубков (Ференцварош, Угорщина).
  • Нападники: Артем Довбик (СК Дніпро-1), Роман Яремчук (Бенфіка, Португалія), Данило Сікан (Ганза, Німеччина).

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 6
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.