Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 28 травня 2022, 12:33
2154
0

КЛОПП: «Ми вчимося перемагати. Я програв багато фіналів у своєму житті»

Наставник «Ліверпуля» дав прес-конференцію напередодні фіналу Ліги чемпіонів

| Оновлено 28 травня 2022, 12:33
2154
0
КЛОПП: «Ми вчимося перемагати. Я програв багато фіналів у своєму житті»
УЄФА

Головний тренер «Ліверпуля» Юрген Клопп дав прес-конференцію напередодні фінального матчу Ліги чемпіонів проти «Реала», який відбудеться 28 травня у Парижі:

«Настрій добрий, дуже добрий. Ми дуже раді бути тут, отримувати уявлення про стадіон та готуватися до гри. І Фабіньо, і Тьяго виглядають добре. Фабіньо тренувався у звичайному режимі. Тьяго тренувався вчора і тренуватиметься сьогодні.

«Реал» – найтитулованіший клуб у Європі. Деякі їхні гравці можуть виграти цей трофей вп'яте, а тренер – в четвертий раз. Ми не можемо купити цей досвід, але ми дійшли до фіналу втретє за 5 років – це теж дуже здорово.

Якби я зробив щось несподіване [в плані тактики] для своїх гравців, вони могли б подумати, що я хвилююся. Якщо ти весь час робиш правильно, то ти повинен робити це і у фіналі.

Що б ви не робили, ви повинні набувати досвіду. Перші дні на новій роботі далеко не найкращі у житті. Щось трапилося [у фіналі 2018 року]. Але треба навчитися перемагати. Мені довелося вчитися на власному гіркому досвіді – я програв багато фіналів у своєму житті.

Я не знаю, хто фаворит. Я назвав би фаворитом «Реал» через досвід, але я хочу, щоб ми були на одному рівні. Проти нас дуже важко грати, якщо ми граємо на межі своїх можливостей. Я маю зробити так, щоб ми показали свою найкращу гру, і більше нічого зараз мене не хвилює.

Перемога стане величезним досягненням. Якщо ви знаєтеся на футболі, то повинні розуміти, що ми вже багато чого досягли, і я дуже пишаюся нашими досягненнями.

Важливо тренуватися та грати на постійній основі. Набі Кейта це вдається цього сезону. Мені здається, що він також проводить найкращий відрізок у кар'єрі. Він провів чудовий сезон та став важливим гравцем для нашого клубу.

Садіо Мане демонструє кращу форму в своєму житті. Дивитись за ним на тренуваннях та в матчах – одне задоволення. Цей сезон абсолютно один з найуспішніших для нього і для нас.

Для Мо Салаха цей матч особливий. Нас усіх мотивують різні речі. Це абсолютно нормально, і я не маю з цим проблем. Фінал 2018 року – не єдина мотивація Мо, але це нормально, що він хоче все виправити. У нас багато причин, щоб викластись на повну котушку, це не єдина причина».

Захисник «Ліверпуля» Трент Александер-Арнольд:

«Я з нетерпінням чекаю на матч. Граючи з «Реалом», ти граєш проти гравців світового класу. Буде боротьба на кожній ділянці поля, але ми маємо план на гру.

Минулий тиждень вийшов дуже важким. Після цього потрібно день чи два, щоб відійти. А потім уже потрібно готуватись до фіналу Ліги чемпіонів. Що може бути кращим за фінал найкращого клубного турніру у світі на чудовому стадіоні в Парижі?

Фінал Ліги чемпіонів – це завжди додатковий тиск. Це зовсім інший матч, не важливо, з ким ви граєте. А якщо ваш суперник «Реал», то цей матч стає ще відповідальнішим. На нас чекає протистояння двох грандів європейського футболу. Це великий матч для вболівальників обох команд.

Можна скільки завгодно говорити, що це просто ще один матч, але зазвичай ми не стикаємося з усім, що оточує майбутню зустріч. Ми намагаємося насолоджуватися такими моментами. Саме заради них ти старанно працюєш. Ми в захваті, що знаходимося тут, і заслужили на це право.

Вже одна лише можливість виграти Лігу чемпіонів вдруге в такому юному віці – особлива подія для мене. Багатьом легендам футболу така можливість навіть не надавалась. Бути тут – велика честь.

Вінісіус Жуніор – видатний гравець, і він показав це цього сезону своїми голами та результативними передачами. Ми знаємо, що маємо завдання, яке ми повинні виконати як команда і як гравці. Єдиноборства – важлива складова футболу, але все ж таки це командна гра».

Захисник «Ліверпуля» Енді Робертсон:

«Ми пройшли через багато чого. У нас були травми та проблеми, але зараз хлопці готові та сповнені впевненості. Ми хочемо закінчити сезон на високій ноті, а й «Реал» – теж. Вони провели фантастичний сезон, вони мали неймовірні матчі в Лізі чемпіонів. Дивитись було одне задоволення.

Ми виправилися за поразку в 2018 році в Києві, вигравши Лігу чемпіонів через рік. Той матч для нас уже далеко у минулому. Звичайно, нам протистоїть «Реал», але ми просто хочемо здобути перемогу. Сподіваюся, завтра святкуватимемо ми».

Захисник «Ліверпуля» Ібраїма Конате:

«Фінал Ліги чемпіонів у моєму рідному місті – навіть не можу підібрати слів, щоб це описати. Ні про що інше я й мріяти не міг.

Я навіть і мріяти не міг про те, що маю шанс зіграти у фіналі в Парижі. Разом з тим, ми маємо дуже сильний опонент в особі «Реала», тому потрібно добре підготуватися до гри.

Я не можу порівнювати себе з Вірджілом ван Дейком. Він так довго грає на найвищому рівні! Вірджіл уже багато років є найкращим центральним захисником світу».

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жирона – Барселона – 4:2. Лігочемпіонські м'яч і асист Довбика. Відео голів
Футбол | 04 травня 2024, 21:40 2
Жирона – Барселона – 4:2. Лігочемпіонські м'яч і асист Довбика. Відео голів

Дивіться відеоогляд матчу 34-го туру Ла Ліги 2023/24

ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив
Футбол | 04 травня 2024, 19:43 3
ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив

Рахунок на 3-й хвилині відкрив Андреас Крістенсен, Артем одразу ж відповів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.