Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
|
1173
0

Сергій СТАХОВСЬКИЙ: «Багато разів наводив зброю на людей»

Український тенісист розповів про свої функції у ТрО

Сергій СТАХОВСЬКИЙ: «Багато разів наводив зброю на людей»
Instagram. Сергій Стаховський

Екс-перша ракетка України Сергій Стаховський, який із перших днів повернувся з Угорщини та став на захист Батьківщини, розповів, чим займався у теробороні.

«Насправді, я скажу так, що в перші дні там організації, як такої, не було. Лише на день четвертий-п’ятий почали вже щось записувати. А так просто видавали зброю, щоб хтось оборонявся.
Мені дуже пощастило, що нас приєднали до частини, де були колишні і теперішні професійні військові. Вони знають, що робити зі зброєю. Тобто я міг навчатися у них.

І, головне, мені було не страшно, що хтось не вміє поводитися зі зброєю і зі мною може щось трапитися. Швидше, навпаки, вони трохи нервували через мене.

Не можу сказати, що я опинявся в якихось критичних ситуаціях. Крім прильотів, коли ми були під Харковом і під Ізюмом.

Чи наводив я зброю на людину? Так. І багато разів. Ці ситуації були. В перші два тижні вони були постійно. На блок-постах потрібно було постійно перевіряти документи, машини. Тобто тоді це було нормально. Зараз ми розуміємо, що це було не дуже нормально, однак в той час це був мінімум. Ми ні в кого не стріляли – це вже було класно.

Так що функції були достатньо прості – патрулювання і чергування на блок-постах. Організація в нашій частині реально була класною. Мені дійсно пощастило. З харчуванням, з усіми складовими було гаразд», - сказав Стаховський.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.