Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 14 травня 2022, 19:28
6741
0

Тервел Пулєв може завершити кар’єру Ковальова

Зустріч ветеранів крузервейту обіцяє бути інтригуючою

| Оновлено 14 травня 2022, 19:28
6741
0
Тервел Пулєв може завершити кар’єру Ковальова
Getty Images/Global Images Ukraine

Сергей Ковальов повертається після жорсткої поразки від Сауля Альвареса. У 2019 році Канело нікуди не спішив, але все одно переміг нокаутом. У 2022 році Ковальов повертається боєм у новій категорії проти габаритнішого опонента, для якого перемога важливіша в десятки разів.

Наскільки реально йому повернутись, не відправившись у нокаут – питання цікаве.

Останній раз Сергей боксував майже три роки тому. Вже тоді він виглядав, як старий боксер

У певний період кар’єри Сергей Ковальов перетворився із людини, що розбиває і наводить жах на напівважку вагу, на чемпіона, що постійно жаліється на долю. То його Андре Ворд образив, то судді – не розбереш.

Ті дві поразки підряд зламали Ковальова і поставили крапку на тому самому «Крашері», яким, скоріше за все, у мріях самого Сергія мали б лякати американських діточок. Хороший боксер, але не потягнув найелітнішого свого покоління. Буває, проте росіянина та обставина чомусь розбила морально.

Далі були дві посередні перемоги – над українцем В’ячеславом Шабранським та росіянином Ігорем Міхалкіним. Суперники, яких такий боксер, як Ковальов, був зобов’язаний перемагати, і знову поразка – від далеко не панчера Елейдера Альвареса. Потім Ковальов відігрався, але тут стало остаточно очевидно, що він – все.

Сергей володів титулом, проте вивозив більше на навичках нового тренера і тому, що мав все життя. Новий коуч змушував ветерана тренуватись в міру, боксувати розумно і не форсувати події. Так був переможений Альварес у реванші і Ентоні Ярд – дивним нокаутом після джебу.

Але із Канело не впорався. І не сказати, щоб росіянин провалив поєдинок проти мексиканця. Ковальов непогано відстрілювався, рухався, атакував, але невідворотність дій Сауля доганяла суперника від раунду до раунду. Ближче до чемпіонських трихвилинок Сергей заморився бігати, а Альварес якраз розігнався. В одинадцятому раунді спочатку лівий боковий, а потім правий прямий закінчили росіянина біля канатів.

Це вибило Ковальова з боксу більш, як на два роки. Ось зараз – повернення в ринг, але в дивному амплуа. Чомусь Сергій вирішив змінити категорію – піти в крузервейт, де хлопці важчі, більші і потужніші. Більшість з них може припаркуватись в хевівейті і не відчувати себе там погано. А росіянин – геть не суперважковаговик, як можна зрозуміти одразу.

Що ж, Ковальов ніколи не був найлогічнішим боксером, але тут знайти логіку можна. В першу чергу це – гроші. Triller платить більш ніж достатньо, а Сергій свої цілі так і проговорив:

«Найперше, що мене мотивує в боксі – це гроші», – розповів він.

Тоді зрозуміло і питань жодних.

Так хто фаворит у поєдинку?

Тервел Пулєв – хороший любитель. Має бронзу Олімпіади у Лондоні і купу потужних перемог там. Лондон не підкорився Тервелу через два завітних слова – Олександр Усик. Саме йому у півфіналі програв болгарин із рахунком 21-5. А ще програвав українцю у 2011 році, коли Усик брав золото чемпіонату світу. Не склалось у Пулєва з Усиком, що поробиш.

В профі його досягнення і близько не стоять поруч із Ковальовим. Чемпіоном не був, нікого серйозного не бив. Рекорд – ідеальний. 16 перемог при нулі поразок та тринадцяти нокаутах. Але будемо відвертими, нікого серйозного брат Кубрата не бив. На відміну від росіянина. Там досвідом можна з трьома такими Пулєвими поділитись.

Проте, все інше саме на боці болгарина. Він великий – вищий, має довші руки і просто габаритніший за Ковальова. Свіжіший – його не валяли по рингу і не били так сильно і так багато, як росіянина.

Що по технічному протистоянню – не ясно. З одного боку, Ковальов – хороший боксер. І зараз, і в 75. Має джеб, удар, захист. Якщо в настрої, достатньо дисциплінований. З іншого, бронзовий призер Олімпіади – явно не хлопчик для гри у пісочниці. Пулєв не був протестований в професіоналах, але навряд розучився через це боксувати.

Обидва вже у віці – по 39 років кожному, але якщо кар’єра Сергея на спаді, то Пулєв може перемогою заскочити в чемпіонський потяг і щось придумати наостанок. Але свіжість і габарити можуть причинити Ковальову справжній біль.

На диво цікавий поєдинок із інтригою. Навіть букмекери не знають, що робити - дають по 1.87 на обох.

Поєдинок Сергей Ковальов  Тервел Пулєв відбудеться у ніч проти неділі, 15 травня, у Інглвуді (США).

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.