Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 травня 2022, 04:23
6172
2

Колишній президент ПФЛ отримав контузію на передовій

Святослав Сирота потрапив під обстріл у Лисичанську

| Оновлено 15 травня 2022, 04:23
6172
2
Колишній президент ПФЛ отримав контузію на передовій
Фейсбук. Святослав Сирота

Колишній президент ПФЛ Святослав Сирота отримав поранення на фронті. Про це повідомив наставник ФК «Минай» Володимир Шаран.

Після того, як на початку російського вторгнення Святослав відвіз свою сім'ю на Львівщину, він пішов на війну добровольцем і потрапив на передову. З огляду на те, що ніколи не воював і не був в армії, йому довелося пройти короткочасну підготовку, після чого вирушив до Лисичанська. Спочатку там боїв не було, проте згодом Луганська область стала гарячою точкою і на Сироту чекало непросте випробування на першій лінії.

На жаль, під час ворожого обстрілу його серйозно контузило. Протягом трьох днів він почував себе дуже погано, проте через завзяті бої госпіталізувати його та інших поранених було вкрай складно. Але врешті-решт Святослава вдалося перевезти до Дніпра – спочатку він потрапив до лікарні, а потім був переведений до військового шпиталю. Сьогодні вже четвертий день, як він там перебуває. Я віддаю належне своєму давньому товаришеві, який, не роздумуючи, пішов захищати Україну від рашистських загарбників.

Святослав – людина, яка чимало зробила для футболу. З Сиротою ми грали разом у «Дніпрі» протягом півтора року – з другого кола сезону-1994/95 та у сезоні-1995/96, а до цього пам'ятаю його ще з часів перебування у київському «Динамо». Ще двоє колишніх гравців «Дніпра» – Андрій Полунін та Олег Шелаєв підтримують Святослава, всіляко допомагаючи у важкий для нього час. Я, як і вся наша велика футбольна сім'я, сподіваємось на талант лікарів, у надійні руки яких потрапив Святослав у ці травневі дні. Віримо, що незабаром йому стане набагато краще і він повністю вилікується. Головне, що людина жива – адже життя є найбільшою цінністю, подарованою Богом. Тепер усі разом чекатимемо на нашу перемогу», – розповідає його колишній одноклубник по «Дніпру».

Святослав Сирота під час ігрової кар'єри також захищав кольори «Динамо-2» та тернопільської «Ниви».

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
Здоров'я герою!
EGOS
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил