Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 20 травня 2022, 01:35
1806
0

Чарло – Кастаньо 2: знову топовий бій та рівні шанси на перемогу

Бій за звання абсолюта, який незаслужено пропускається українськими фанатами

| Оновлено 20 травня 2022, 01:35
1806
0
Чарло – Кастаньо 2: знову топовий бій та рівні шанси на перемогу
Getty Images/Global Images Ukraine

Джермелл Чарло вдруге зустрінеться із Браяном Кастаньо. Перша зустріч мала б визначити абсолютного чемпіона світу у перший середній вазі, проте викликала лише багато питань. В першу чергу, через рішення суддів. На нічию не погодилась більшість фанатів і саме реванш має закрити всі питання.

Причому, інтрига все ще зберігається, хоча багато хто віддав би перемогу Браяну у першому поєдинку. Здивувати і перемогти все ще може кожен із учасників двобою.

У першому поєдинку Кастаньо виглядав веселіше за суперника. Але дорожчого для ринку Чарло врятували нічиєю

Джермелл Чарло разом із братом – зірки, що продають трансляції, але одночасно вкрай локальний продукт. Хлопці мало кому цікаві поза Америкою чи навіть своїм штатом. Але у фінансовому плані це працює – і чудово.

17 липня 2021 Джермелл міг стати абсолютним чемпіоном світу. Тишком-нишком дібрався до поясу у не найконкурентнішому, але непростому дивізіоні. Чарло – чемпіон світу за версіями WBC, WBA та IBF. Залишалось забрати тільки WBO, але у Браяна Кастаньо були свої плани з приводу цього.

Аргентинець – не настільки попсовий, але не менш класний боксер. В любителях перемагав на Панамериканських іграх та бив Еррола Спенса, в професіоналах жодного разу не програвав, а єдина до того часу нічия – проти Ерісланді Лари. Серйозний рівень, яскравий боєць.

Стилі хлопців, їхні вік та мотивація натякали – просто не буде жодному з них. 32-річний агресор Кастаньо проти 31-річного контрпанчера Чарло, а на кону – статус абсолютного чемпіона. Переживати змушувало лише відчуття, що у разі близького бою перемога піде більш розкрученому американцю. Тому що Браян ніколи не стане амбасадором, на роль якого претендує Джермелл. Щось схоже і вийшло.

Поєдинок не розчарував, бійці – теж. Якщо перші раунди пройшли у більш-менш активній розвідці, то далі стало весело. Браян перевірив дистанцію, з якої можна добиратись до суперника, і почав робити це часто, результативно і жорстко. Пресинг, перевірка суперника боковими, робота на випередження і темп. Аргентинець диктував хід поєдинку.

У відповідь отримував, і достатньо часто. Чарло регулярно працює швидким контрпанчером, тому ловити агресора для нього – не новий підхід. Інше питання, що це не вдавалось робити часто та точно. Десь Кастаньо пом’якшував влучання, десь відпрацьовував корпусом та блоком.

Пристрілятись у Джермелла вийшло аж ближче до фінального гонга, коли він не тільки почав відчутно пробивати суперника, а й самостійно відтісняти агресора. Браяну було вкрай неприємно пропускати. Працювати другим номером він не вміє зовсім, тому перехід у режим виживання, з якого потім летіли удари у відповідь – це підхід для аргентинця.

Getty Images/Global Images Ukraine. Браян Кастаньо

Загалом, Браян виграв більше раундів. Не так сильно, як то хотілось би роздути хейтерам Чарло, проте достатньо, щоб перемогти. 7-5, або 8-4 за раундами – адекватний результат. Судді побачили нічию і дали добро на другий класний бій.

Так хто фаворит у реванші?

У букмекерів Джермелл лідирує із невеликим відривом. 1.50 на Чарло проти 2.50 на Кастаньо. Не сильна різниця, якщо порівняти із першим поєдинком.

У Чарло дійсно більше шансів. Просто, тому що він більш різносторонній боксер. Джермелл може перебудуватись, може піти в атаку, від нього можна очікувати більшого, ніж від Кастаньо.

План Браяна на бій зрозумілий – робити те ж саме, що й минулого разу, тому що більше нічого не вміє. Тиснути, притискати, пробивати, і не забувати захищатись. Із чим у аргентинця минулого разу було справді погано – із джебом. Кастаньо підбирався до суперника, мало працюючи передньою рукою. Зрозуміло, що переграти довгорукого суперника в цьому компоненті нереально, проте забути про нього зовсім – погане рішення.

Якщо буде не менш готовий фізично, попрацює джебом і буде ще більш сконцентрований на тому, щоб змушувати суперника помилятись під тиском – може перемогти.

Задача ж Чарло – працювати впевненіше. Більше жорсткого джебу, щоб зупиняти опонента раніше, ніж на комфортній для того дистанції. Більше жорстких назустріч. Права рука запрацювала минулого разу запізно. І просто не боятись йти у близький контакт. Кастаньо не універсальний там, хоч і дуже хороший.

Класний бокс, а коли, загалом, все одно, за кого вболівати, класний подвійно. Саме час насолодитись ним.

Поєдинок Джермелл Чарло – Браян Кастаньо відбудеться у ніч проти неділі, 15 травня, в Карсоні (США). Поєдинок орієнтовно розпочнеться о 04:00 за київським часом.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»
Футбол | 27 березня 2024, 18:18 2
Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»

Колишній тренер київського «Динамо» оцінив прогрес українського воротаря «Реала»

Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст
Футбол | 28 березня 2024, 09:16 10
Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст

Кевіном Келсі всерйоз цікавляться за океаном

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.