Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 15 травня 2022, 08:08
8891
0

Продан програв вдруге поспіль. Українцю давно час подумати над змінами

Тренувальний процес чи цілком табір – вирішувати тільки Максиму

| Оновлено 15 травня 2022, 08:08
8891
0
Продан програв вдруге поспіль. Українцю давно час подумати над змінами
Getty Images/Global Images Ukraine

Максим Продан знову програв. З минулої поразки пройшло вісім місяців, але тепер українець уступив явно і без запитань. Більше того, рефері навіть трохи рятував його. Скоріше за все, несвідомо, проте факт залишається фактом.

Українець програв, бо загрався в атакувального бійця там, де треба було трошки подумати і не квапитися занадто. Дві поразки поспіль – не кінець кар’єри, але привід задуматись. Може щось не так із планами на поєдинок чи підходом під час тренувань?

Продан повертався після спірної поразки. Цього разу ніхто не сперечатиметься

 

25 вересня 2021 року Максим Продан програв вперше. До цього дня непевний момент у його рекорді був один – нічия проти Мануеля Ларгачі. Той борг українець повернув – нокаутував суперника через рік у шостому раунді.

У 2021-му Продан вийшов у найпотужнішому шоу в кар’єрі. Потрапити в андеркард вечору Олександр Усик проти Ентоні Джошуа – мета для багатьох проспектів. У Продана склалось все, навіть суперник виявився ідеальним для того, щоб самостійно розкручувати шоу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Флоріан Марку – албанець, який продає себе більше, ніж боксує. Фактично, Марку не переміг нікого іменитого чи середнього, окрім Продана, проте гонору і шуму достатньо, щоб записати його в більш дорогі боксери. Саме з приводу цього були переживання, і вони справдились – судді у рівному поєдинку, де Продан був явно точнішим, віддали перемогу Марку. Албанці щасливі, Максим і українці – зовсім ні.

Повернення не здавалось легким, але і занадто складним 36-річного венесуельця назвати важко. У Луїса Енріке Морено жодної великої перемоги, а поразки – всім хлопцям із потенціалом Продана.

Так, він не дуже зручний. Високий, довгорукий, ну і що? Для 173-сантиметрового Максима такий суперник точно не мав би стати дивиною. Так, він непогано стріляє джебом, але величезної потужності в ударах ніколи не було помічено. Це якщо не пропускати явні і чисті удари, звісно. Загалом, хороший варіант для повернення. І буде якийсь спротив, і нічого страшного очікувати не варто.

Так здавалось. Вийшло геть по-іншому.

Те, що Продану важко боксувати з високими суперниками – факт. Але він почав ловити джеб суперника на третій хвилині поєдинку. І продовжив до самого фіналу.

На диво, рухи корпусом Максима працювали п’ятдесят на п’ятдесят: він або добре йшов від атак суперника і навіть встигав бити у відповідь, або отримував і джеб, і комбінації. У відповідь джеб від українця взагалі зник, а основа пішла на силові удари. Така собі версія Сауля Альвареса у поєдинку проти Дмітрія Бівола.

В певний момент здалось, що навіть більш результативна версія. Загалом, бій диктував Ромеро. Краще рухався, краще працював джебом, хоч і отримував від силових українця. А в шостому впав. Здавалось, це все. Максим все ж знайшов голову суперника лівим боковим і той буквально зарився носом. А потім встав, неначе нічого й не було.

 

 

Дати б більше часу українцю, може, щось і вийшло б, але на добивання у Максима було декілька секунд, які взагалі ніяк йому не допомогли. Та й суперник дивом швидко прийшов до тями.

На сьомий раунд Продан буквально вилетів з руками біля поясу і бажанням забити. Вийшло погано – пропустив, загрався, нарвався на добивання. Взагалі, це дивна історія. Українець не захищався, не брав коліно. Просто отримував і посміхався, неначе це якась комп’ютерна гра. Але це не так.

Рефері мав зупиняти бій одразу, а не рахувати стоячий нокдаун. Але оформив аж два нокдауни перед тим, як вирішив закінчити бій. Перший відрахунок міг врятувати Продана, але він знову заліз у рубку і на цьому все закінчилось.

 

 

Поразка, якої могло б і не бути.

Що далі?

 

Для Ромеро це найбільша перемога в кар’єрі. Але більше нічого від нього очікувати не варто. Сталось і сталось – буває, вітаємо. Молодець, відпрацював на всі сто.

Продану треба думати, і думати скоріше. Всі його поразки і не певні виступи через одне й те саме – віру в свою силу. Тоді проходило, зараз і надалі може не пройти жодного разу. Тому що в боксі суто сила перемагає вкрай рідко.

Любительське минуле у Максима невелике, але завжди є час наздогнати те, що тоді не зробив. Українцю не вистачає суто школи. Шоу є, а розуміння, як зробити це шоу, коли суперник тікає, немає.

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті
Футбол | 18 квітня 2024, 18:25 2
ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті

Український воротар допоміг «Реалу» вийти у півфінал Ліги чемпіонів

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 0
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.