Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 22 грудня 2022, 19:52
42672
4

Це просто дно. Як в Україні відреагували на слова тарпіщева про Світоліну

Президент фтр вкотре показав усю сутність кадрів із країни-агресора

| Оновлено 22 грудня 2022, 19:52
42672
4
Це просто дно. Як в Україні відреагували на слова тарпіщева про Світоліну
фото з відкритих джерел

У четвер президент федерації тенісу росії шаміль тарпічев дозволив собі висловлювання у бік першої ракетки України Еліни Світоліної, яке не на жарт розлютило українську тенісну спільноту.

74-річний тарпіщев заявив, що Світоліна – це «взагалі ніхто». Сказано це було після того, як Еліна запропонувала всім спортсменам з росії та білорусі висловитися про військове вторгнення в Україну, щоб знати, чи раптом хтось із цих тенісистів не підтримує криваві режими своїх країн та їхні військові злочини.

Для тарпіщева це вже не перша скандальна заява. У 2014 році він отримав 25 тисяч доларів штрафу та рік дискваліфікації від усіх заходів під егідою WTA за те, що обізвав Вінус та Серену «братами Вільямс», з якими, на його думку, «не так страшно грати, як дивитися на них». Також тарпіщев стрибав від щастя після анексії Криму та бив себе в груди, обіцяючи небувале відродження тенісу на території захопленого півострова.

Щодо минулого даного функціонера, то воно дуже цікаве. У 90-ті він був близьким другом і радником першого президента росії Бориса Єльцина, грав із ним у парі в теніс. Це допомагало будувати не лише політичну кар'єру, а й не зовсім легальний бізнес із ввезенням у росію алкоголю та тютюну. Звичайно ж, без податків та мит. Були також близькі зв'язки з кримінальними структурами, на той час без цього в росії було ніяк. З цікаво можна відзначити, що його син Амір став директором кубку кремля у 19 років.

Хто такий тарпіщев, здається, зрозуміло. А ось що думають про його слова щодо Еліни українські тенісисти, які поділилися думками зі Sport.ua.

Ілля Марченко

«Дуже добре прокоментував це висловлювання Енді Роддік. Що людині, яка у найкращі роки мала рейтинг 164, називати Світоліну «ніким» просто смішно. Можу додати, що цьому діду навіть до моїх скромних досягнень дуже далеко. Та й взагалі коментувати слова старого маразматика з росії не бачу сенсу. Ретвітнув я його висловлювання, щоб іноземці розуміли, з ким і чим мають справу».

Сергій Стаховський

«Чого досяг тарпіщев? Як казнокрад, він став мільйонером. А як людина він – лайно».

Катаріна Завацька

«Це дуже некоректне висловлювання з вуст тарпіщева ось так на Еліну. Скільки вона робить для України, українського спорту: її фонд, її максимальна допомога нашим юним гравцям.

Та й взагалі, як можна говорити «вона ніхто» - це жах. Це така неповага до жінки. Тому таких людей, як він, та його коментарі можна не слухати, не бачити і не сприймати».

Також відреагували й тенісні функціонери.

Віце-президент ФТУ Євген Зукін

«Це неповага і хамство, яке демонструє і найвище керівництво росії, і дипломатичне, і тепер уже спортивне. Українців як таких вони взагалі не поважають. Це було видно не вчора і позавчора. Усі, хто мав можливість з ними спілкуватися, незважаючи на всі запевнення у дружбі і найкращі наміри, – вже після Криму та Донбасу все розуміли.

Він вважає, що так можна висловлюватись. Це не перше його висловлювання щодо жінок. Мені дуже шкода, що такі заяви можуть звучати. Але ми знаємо, від кого вони лунають, весь світ має робити все можливе, щоб такі функціонери перестали перебувати на провідних ролях у спорті. До речі, це не просто президент, це дійсний член Міжнародного олімпійського комітету. Вважаю, що це має змінюватися, всі повинні мати повагу. І це стосується не лише Еліни Світоліної. А затикати рота тим, хто має власну думку – це не позиція сильного, це позиція слабкого».

Після тих самих слів члена МОК заступитися за українку довелося навіть Сергію Бубці, якого й самого чимало критикують за слабку позицію. Але він обмежився загальними фразами без особливої ​​конкретики.

Ще раніше у соцмережах слова тарпіщева прокоментували й інші тенісисти.

Олександр Долгополов

«Росія ненавидить Україну практично у кожному аспекті. Вони вбивають нас, гвалтують наших жінок та дітей, катують нас. Проте ATP і WTA не бачать проблеми у моральному знущанні з українських гравців, змушуючи їх грати проти російських гравців, які не сказали жодного слова щодо цих важких часів. Жодної дискримінації, ну звичайно».

Дуже коротко та лаконічно оцінили висловлювання тарпіщева й інші тенісисти, які зробили репости з короткою фразою «Це просто дно». Мабуть, краще й не скажеш.

Оцініть матеріал
(165)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сапронов відреагував на вибачення від Setanta Sports
Теніс | 19 квітня 2024, 16:07 2
Сапронов відреагував на вибачення від Setanta Sports

Сторони вирішили залагодити конфлікт

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 10
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maxcrimea10
Зачем вообще реагировать на рашистских ублюдков?  Просто игнорировать, фактически это пустое место
Володимир Семигайло
Реагувати громоподібно,щоб витурити це гівно зі всіх МОКів і подібних комітетів.
alekos59
Товарич гутцайт, чего молчишь, про тарпыщева???
ALKOSruLKA
Цікава реакція Бубок та усіляких Бринзаків (хоч вид спорту й не їхній, зате чиновник з "мокше-братської" країни висловився....)...