Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

CS2
| Оновлено 11 травня 2022, 18:17
6940
0

Лікнеп. PGL Major Antwerp – головний турнір першої половини 2022 року

Sport.ua повертається до традиційного циклу матеріалів про кіберспорт

| Оновлено 11 травня 2022, 18:17
6940
0
Лікнеп. PGL Major Antwerp – головний турнір першої половини 2022 року
Dexerto

Продовжуємо наш масштабний спецпроект Лікнеп із кіберспорту, який ми запустили разом з Parimatch Ukraine. Раніше ми випустилисерію наших статей, де детально поговорили про відомі кіберспортивні дисципліни CS:GO, Dota 2, League of Legends, а також розповіли про нові популярні тенденції в індустрії, познайомили вас з Valorant, Genshin Impact, мобільні проекти. У цій статті поговоримо про головний турнір першої частини сезону CS:GO. PGL Major Antwerp підведе межу під половиною 2022 року та відповість на запитання, хто найсильніша команда світу на даний момент. Розповімо детально про формат турніру, його учасників, поділимося своїм прев'ю та спробуємо назвати головних претендентів на чемпіонство.

Формат

Турніри серії Major є найпрестижнішими у світі CS:GO. Перший такий турнір (DreamHack Winter) пройшов у 2013 році у Швеції. Тоді призовий фонд становив 250 тисяч доларів, але вже за кілька років збільшився до 1 мільйона доларів. З 2016 року в мейджорах беруть участь 24 найкращі команди світу. Це команди, які займають найвищі місця за рейтингом, також путівки на турнір можна заробити на регіональних турнірах. У системі турнірів CS:GO компанія-розробник Valve віддає право проведення стороннім структурам. Тому за право проведення борються відомі турнірні оператори - такі як ESL, PGL, DreamHack, FACEiT. Останні два мейджори проводить команда PGL Esports. Румунська організація якісно провела турнір восени 2021 року у Стокгольмі. Тепер PGL привезли мейджор до Антверпена (Бельгія).

ESL

Мейджор в Антверпені проходить із 9 по 22 травня. У змаганні беруть участь 24 команди. Вирішальну стадію прийме арена Antwerps Sportpaleis. Турнір проходить у три етапи за швейцарською системою: найкращі гратимуть із найкращими, гірші – з гіршими.

Перший етап мейджору CS:GO пройде з 9 до 12 травня. У наступну стадію пройдуть вісім найкращих колективів, решта учасників покинуть турнір. Усі матчі, окрім поєдинків на вибування чи підвищення, відбудуться у форматі best-of-1. Другий етап пройде з 14 до 17 травня. Команди, які посіли перші вісім місць, отримають слоти у плей-оф, решта — покинуть чемпіонат. Усі матчі, окрім поєдинків на вибування чи підвищення, відбудуться у форматі best-of-1 (до однієї перемоги). Плей-оф відбудеться з 19 по 22 травня у форматі Single-Elimination. Усі матчі плей-оф будуть зіграні за системою best-of-3 (до двох перемог).

Чим цікавий мейджор

Окрім самого турніру, у CS:GO проходить багато подій до старту мейджору. Організатори намагаються підігріти інтерес до змагання та готують для фанатів різні плюшки. Головною фішкою є наклейки. Ці віртуальні предмети можна отримати після відкриття відповідної капсули або купивши їх на торговому майданчику Steam. Розробники співпрацюють разом з професійними командами та гравцями CS:GO, випускаючи набори фірмових стікерів з логотипами клубів та автографами гравців, а також іншими знаковими символами. Наклейки доступні обмежену кількість часу, що робить їх ексклюзивними та дуже цінними для колекціонерів. Половину виручки від продажу наклейок одержують зазначені гравці та організації. Згодом ціна на наклейки зростає, особливо на стікери команд-переможців. Скини з наклейками з мейджорів можуть коштувати десятки тисяч доларів.

Ще одним цікавим елементом є Pick'em – ігрове завдання, в якому гравець робить свої власні прогнози на хід проведення мейджору. За прогнози гравці отримують призи. Традиційно своїми прогнозами діляться і професійні гравці-учасники мейджорів, а також аналітики, коментатори та інші люди з індустрії.

Учасники мейджору

Традиційно у мейджорі бере участь 24 команди. На першому етапі Сhallengers Stage грає 16 клубів За підсумками матчів між собою 8 найкращих колективів вийдуть у стадію легенд, де на них чекає 8 найкращих клубів світу (найкращих за рейтингом).

Учасники Challengers Stage: ENCE; G2 Esports; Team Vitality; forZe; Astralis; Bad News Eagles; Complexity Gaming; Eternal Fire; MIBR; Team Spirit; Outsiders; Imperial Esports; Team Liquid; IHC Esports; Renegades; 9z Team.

Учасники Legends Stage: BIG; Cloud9; Copenhagen Flames; FURIA Esports; FaZe Clan; Heroic; Natus Vincere; Ninjas in Pyjamas; Team Vitality.

Головні фаворити

Останній турнір цього складу NAVI?

Getty Images/Global Images Ukraine. Electronic і s1mple

Гегемонія Natus Vincere близька до завершення. «Народжені Перемагати» ударно пройшли більшу частину 2021-го року та лідирували у світовому рейтингу 2022-го року. Український клуб утримував перший рядок рейтингу HLTV з липня 2021 року до квітня 2022 року. NAVI - діючі чемпіони мейджора і, як і раніше, одні з головних фаворитів турніру. У чому сумніви? В усьому винне вторгнення росії в Україну. Після 24 лютого склад NAVI знаходиться за межами України, у команді одразу три гравці з росії, які публічно так і не висловилися про війну. Раніше керівництво українського клубу заявляло про те, що рішення про склад буде ухвалено після майбутніх турнірів. Мейджор – останній до паузи. Поки турнірні оператори банять російські команди, а гравці з росії грають без прапора, ситуація з NAVI неоднозначна. Можливо, що гравці з росії покинуть NAVI. Така ситуація зі складом впливає і на ігрову складову. Наразі Natus Vincere не демонструють того домінування, яке було більшу частину минулого сезону. Можливо, на мейджорі команда збереться та видасть найкращу гру наприкінці цього циклу.

FaZe Clan готові до головного випробування

Європейський мікс FaZe Clan скористався нестабільністю NAVI і 11 квітня зійшов на перший рядок світового рейтингу. Після остаточного відходу легендарного olofmeister FaZe знайшли свою стабільність. Відмінно стріляє ropz, який претендуватиме на звання найкращого гравця у 2022 році. Впевнено діє капітан karrigan, не втратив скіллів та Twistzz. FaZe завжди були сильними індивідуально, зараз додали до цього хороші командні тактики. Переможець IEM Katowice 2022 та ESL Pro League Season 15 FaZe Clan є головним претендентом на перемогу на мейджорі.

ZywOo тягне Team Vitality

ZywOo та компанія вже стартували на мейджорі. Французький клуб впевнено пройшов стадію Challengers Stage, вигравши три матчі поспіль. Першу гру Vitality виграли у CompLexity з рахунком 16:1! До цього колектив невдало зіграв на ESL Pro League та не зміг вийти до плей-оф. Були проблеми і у відборі на мейджор, де французько-датський клуб поступився FaZe та NAVI, але ці матчі були майже місяць тому. Зараз Vitality йдуть на серії з трьох перемог поспіль і показали, що готові до мейджора.

G2 – перший мейджор m0NESY

HLTV. m0NESY и Niko

Зірковий європейський мікс готується до чергового турніру. На минулому мейджорі NiKo та компанія несподівано для багатьох вийшли у фінал, де у яскравому протистоянні поступилися Natus Vincere. Ковач демонстрував відмінну гру і вкотре підтвердив свій статус як одного з найкращих гравців світу. Пізніше G2 зробили апдейт, здійснивши головний трансфер сезону в CS:GO – підписавши молодого таланта, вихованця NAVI – Іллю m0NESY Осипова. У ком'юніті виникали сумніви, чи 16-річний снайпер зможе транслювати свою гру на новий рівень, але Іллі це вдалося. Він прогресує від матчу до матчу, пристосовуючись до командної гри. Зараз G2 посідають шосте місце у світовому рейтингу, на мейджорі команда вже здобула три перемоги на стадії челенджера та забезпечила собі статус легенди. G2 є одними з тіньових лідерів PGL Major Antwerp.

Heroic – сила Данії

П'ята команда світу. Heroic вже більше року користується нестабільністю Astralis і стала головною данською командою. Банда CadiaN впевнено пройшла відбірковий турнір мейджору, де обіграла NAVI та fnatic. Пізніше був невдалий турнір BLAST Premier: Spring European Showdown, поступившись у півфіналі. Heroic традиційно чудово грають на великих турнірах, це психологічно стійкий колектив, який не боїться тиску трибун та сильних суперників.

Мейджор в Антверпені проходить із 9 по 22 травня. Компанія Parimatch Ukraine пропонує широку лінію на всі матчі турніру, можна поставити як на переможця конкретної зустрічі, раунду, визначити MVP матчу, найкращого гравця змагань чи назвати інші статистичні нюанси. Слідкуйте за турніром разом зі Sport.ua та Parimatch Ukraine.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті дав Луніну важливу обіцянку після заяви про повернення Куртуа
Футбол | 25 квітня 2024, 21:40 4
Анчелотті дав Луніну важливу обіцянку після заяви про повернення Куртуа

Тренер розраховує на Андрія в Лізі чемпіонів

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.