Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 24 травня 2022, 01:01
9801
5

ПЕТРАКОВ: «Не думав, що німці бажатимуть нам добра, а «брати» вбиватимуть»

Головний тренер збірної України – про майбутній матч проти «Боруссії» М

| Оновлено 24 травня 2022, 01:01
9801
5
ПЕТРАКОВ: «Не думав, що німці бажатимуть нам добра, а «брати» вбиватимуть»
ФК Боруссія Менхенгладбах. Олександр Петраков

Головний тренер збірної України Олександр Петраков поділився очікуваннями від майбутнього товариського матчу проти «Боруссії» з Менхенгладбаха.
 
- Чи має «Боруссія» схожий стиль гри на збірну Шотландії чи Уельсу?
- «Боруссія» схожа схемою, вони грають 3-5-2, десь переходять на 3-4-3. Також так грає збірна Шотландії. Було б добре, якби ще приїхали легіонери наші, основні гравці. Але зараз це теж дуже важливо. Зіграємося, хлопці все розуміють. Ми їм розказуємо, як грати, у нас є час. «Боруссія» – дуже гарний суперник і грають по тій же схемі, що і шотландці.
 
- Люди з українськими паспортами можуть прийти безкоштовно на матч. Чому так зробили і чи плануєте ще щось для вболівальників на матчі?
- Це було рішення приймаючої сторони. Ірландці теж дають дві тисячі безкоштовних квитків для наших вболівальників на матч Ліги націй. Це дуже добре, адже люди їхали з пакетами, нічого не залишилося в країні. Добре, що вони прийдуть, повболівають за своїх хлопців, підтримають. Ми теж дуже вдячні керівництву «Боруссії», головному тренеру, гравцям, що вони погодилися грати з нами цей матч і нам допомогти.  
 
- В якій формі зараз гравці «Динамо» і «Шахтаря»? 
- Мені подобається, що всі віддаються на тренуваннях. Ніхто не скиглить, нічого не говорить. А говорити в якій вони формі... все йде нормально. 
 
- Чи вдалося поспілкуватися з вболівальниками в Німеччині? 
- Коли ми приїхали, нас дуже добре зустріли. Я досвідчений, зразу бачу, що до нас гарно ставляться, бажають добра. Ніколи не думав, що буду сидіти в Німеччині, німці будуть бажати мені добра, а мої «брати» будуть нас вбивати. Але все буде добре.
 
- Чи підтримуєте зв'язок з легіонерами, який в них настрій?
- Тільки вчора розмовляв з Ярмоленком, трохи посміялися. Іноді треба і сміятися, бо дах рве. Все добре, Андрій їде 23 травня у збірну. Спитав у нього, чи потрібні будуть вихідні, він сказав, що ні, зразу приїде з Миколенком. Зінченку сьогодні подзвоню. Я зі всіма хлопцями розмовляю, кожного тижня. Багато теж не треба, а то приїдуть і скажуть: «Васильовичу, ти не даси нам заскучати». У хлопців все добре йде, головне, щоб було без травм. 12 травня ми вишлемо остаточні виклики легіонерам.
 
- Як розряджаєте атмосферу в команді?
- Ми спортсмени, нам не можна традиційними методами. Дай боже, 14 червня ми знімемо стрес у Лодзі (матч з Ірландією у Лізі націй - прим.). 
 
- Чи велика буде ротація завтра? 
- Завтра всі будуть грати, обмежень немає. У нас є 17 польових гравців. Не може ще грати Циганков. Гуцуляк поїде додому, у нього травма, випав на два тижні. Віктор Корнієнко теж отримав травму і не приїхав у збірну. Сергій Кривцов не грав пів року, тільки почав відновлення. 
 
Лунін? Нехай буде інтрига, вчора з ним розмовляв. Дружина народжує, буде хлопчик. У Сидорчука хлопчик народився, у Соболя. Мені мама ще казала, що в рік війни частіше народжуються хлопці.
 
- Чи будуть викликані Петряк, Макаренко і Шабанов?
- Ці футболісти викликані не будуть, - сказав Петраков.

Матч відбудеться 11 травня, початок о 21:45.

Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladimir Sakhnyuk
При всій повазі, пане Петраков, ви погано вчили історію! про яких братів ви говорите?
Artem !
А Малиновський буде викликаний?
Jumanji_8841
гнида, о каких братьях ты кудахчешь?