Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 10 травня 2022, 10:41
60
0

Фактори для аналізу перед баскетбольною ставкою

Характеристики, які бажано врахувати, готуючи прогноз на баскетбол

| Оновлено 10 травня 2022, 10:41
60
0
Фактори для аналізу перед баскетбольною ставкою

Баскетбол здається досить простим видом спорту. Це у футболі одна команда може домінувати, володіти беззастережною ініціативою, створювати масу моментів, але м'яч просто вперто не йде у чужі ворота – а у суперника влетів якийсь випадковий м'яч – і він виграє. Але все ж таки для укладання парі, як і в інших видах спорту, потрібен повноцінний аналіз матчів. Фахівці називають ті основні характеристики, які бажано врахувати, готуючи прогноз на баскетбол.

Історія очних зустрічей

Як правило, в баскетболі грають досить часто, благо сезон насичений. Це не футбол, у якому, за рідкісними винятками, зустрічаються раз на полі кожного. Тому завжди є чимало поля актуального матеріалу для аналізу.

Поточна форма

Досить очевидний фактор, дані щодо якого не складно розшукати. Важливо розуміти, чи на ходу команда, чи переживає спад. І заразом вивчити, наскільки важливий для неї паркет - чи хороший клуб лише вдома, чи успішний і на виїзді.

Кадровий склад

Як правило, серйозні ліги ведуть дані про тих гравців, що знаходяться в лазареті. Бувають інші проблеми, які виводять з ладу гравців. Особливо важливо знати, чи ключові виконавці зіграють, стартова п'ятірка.

Кількість володінь м'ячем

Це дає зрозуміти, якому темпу гри надає перевагу кожна команда. Одні дорожать м'ячем, намагаються розіграти до вірного, інші вважають за краще робити ставку на швидкий розіграш. Якщо дивитися ширше, то можна говорити про манеру гри в цілому.

Середня реалізація

Теж нескладно знайти, який відсоток кидків попадає в ціль – і у команди загалом, і в окремих баскетболістів. Звичайно, це один із ключових показників ефективності команди. Варто пам'ятати, що для більшості дивізіонів і 55%, а то й 45 вже хороший результат. Причому якщо з-під кільця професійні гравці забивати просто зобов'язані, то важливо зрозуміти, чи є "снайпери", що здатні успішно кидати із середньої та 3-очкової дистанції.

Рейтинг команд

Як правило, ведуться окремо захисний та окремо атакуючий рейтинг. Але він стає досить об'єктивним не відразу, спочатку можуть бути досить незвичні результати. Потім, після хоч би 10 турів, вже можна робити більш-менш об'єктивні висновки.

Як правило, досвідчений беттор може навіть не дивитися останні матчі. Просто вивчивши всі зазначені фактори по кожному з супротивників, можна робити висновки про те, що чекати від поєдинку.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 35
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.